Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пикап или къса база с теглич?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пикап или къса база с теглич?

Здравейте,търся вариянт за втора семейна кола, която ще се води и работна. Изчетох много от темите и мненията, но може би съм пропуснал това, което търся. Джипката ще се използва само за извънградско и черни пътища ( важно е да мога да излизам от калта без проблеми ) както и когато ми потрябва да носи до тон товар или да дърпа ремарке.Имам възможност да я закупя от Италия,защото често ходя до там.Колебая се дали да бъде пикап къса база или само къса база,защото често работейки с него няма да бъда толкова натоварен,а ще е важно и когато завали да мога да се измъкна от калта и черните пътища. За мен е важно разхода да е поносим ( естествено тварейки го до горе ми е ясно,че е невъзможно ), както и да е лесен за подръжка и да стои колкото се може повече далеч от сервизите. Към коя марка и модел да се насоча и какво бихте ми препоръчали?
    Благодаря ви предварително!

От: Пикап или къса база с теглич?

Първоначално публикуван от dadybg Преглед на мнение
    Здравейте,търся вариянт за втора семейна кола, която ще се води и работна. Изчетох много от темите и мненията, но може би съм пропуснал това, което търся. Джипката ще се използва само за извънградско и черни пътища ( важно е да мога да излизам от калта без проблеми ) както и когато ми потрябва да носи до тон товар или да дърпа ремарке.Имам възможност да я закупя от Италия,защото често ходя до там.Колебая се дали да бъде пикап къса база или само къса база,защото често работейки с него няма да бъда толкова натоварен,а ще е важно и когато завали да мога да се измъкна от калта и черните пътища. За мен е важно разхода да е поносим ( естествено тварейки го до горе ми е ясно,че е невъзможно ), както и да е лесен за подръжка и да стои колкото се може повече далеч от сервизите. Към коя марка и модел да се насоча и какво бихте ми препоръчали?
    Благодаря ви предварително!
    Бюджет и откъде си?
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Имам и аз пикап ! Очаквах да бъде универсално превозно средство и да задоволи всички мой транспортни проблеми . Обаче както нЕма идеални всесезонни гуми така нЕма и универсално превозно средство . Мисли хубаво за какво ти трЕбе повече и какво очакваш . Един тон в пикапа се товари без проблем , тегли като вол обаче на асвалта . В калта с пълно ремарке и празен леген е смърт . За момента ако трябва да купувам ще взема две различни МПС , едно за работа и едно за семейството .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Къв пък е тоз семеен пикап КЪСА база!!!
        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Първоначално публикуван от evos Преглед на мнение
          Късно снощи писах и май вече съм дремал.От Плевен съм с бюджет до 6 - 7к.
          Удачно ли е да се търси гранд витара на газ щом ще тегли ремарке?

Коментар

Пикап с две врати. А с четири врати е дълга база.
            Когато помагаш на другите, помагаш на себе си.
            Стефан Арзатов

Коментар

Джипката ще се използва само за извънградско и черни пътища ( важно е да мога да излизам от калта без проблеми ) както и когато ми потрябва да носи до тон товар или да дърпа ремарке... ще е важно и когато завали да мога да се измъкна от калта и черните пътища. За мен е важно разхода да е поносим ( естествено тварейки го до горе ми е ясно,че е невъзможно ), както и да е лесен за подръжка ... Към коя марка и модел да се насоча и какво бихте ми препоръчали?
              Като чета изискванията считам, че най-подходящ ще е Ленд Ровър Дифендър 110 с двигател 200 или 300 TDI.
              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Възможно ли е да се намери читава тойота в рамките на бюджета(макар и да е на много години)? Като пак казвам някой стар hilux или land cruiser къса база.Колкото повече чета се насочвам към тях и си оставам резервен вариянт фронтера спорт 2.0i.
                П.п през годините мечтаех за wrangler или samurai,но сега като чета за тях си мисля,че не са за това, което търся.

Коментар

Късно снощи писах и май вече съм дремал.От Плевен съм с бюджет до 6 - 7к.
                  Удачно ли е да се търси гранд витара на газ щом ще тегли ремарке?
                  В подобна дилема съм. За сега Витарата(бензин+газ) май ми е нещо като фаворит,обаче ще следя темата с интерес.

Коментар

Притежавал съм пикап и напълно споделям мнението на колегата alexalex69. Очаквах, че с покупката му се сдобивам с 3в1 /джип, кола и камион/, а се оказа, че от трите - нито едно. Няма автомобил с универсално приложение, който да се справя перфектно при всякакви условия. Според мен удачният избор е Ланд Круизер къса база + ремарке и използуването им според случая. Успех с избора!

Коментар

Ясна е работата с пикапа.Какъв джип къса база с газов инжекцион бихте препоръчали?Бюджета както казах е 6000 с ремаркето?Ще се купува от Италия.

Коментар

Първоначално публикуван от VULKAN Преглед на мнение
                        Пикап с две врати. А с четири врати е дълга база.
                        На тези с две врати коша им е по-дълъг, базата е една и съща. Дори не само при пикапите е така - Тераното, примерно с 2 или 4 врати е с едно и също междуосие (база).
                        мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Харесвам Терано 1 с 2/3 врати(изглежда,че има много по-голям багажник,от колкото терано 2,а и честно да си призная има много по мъжкарско излъчване от по-новият модел).И Фронтерата,както казах влиза в плановете,но ми изглежда с много по-малък по обем багажник от споменатите нисани.
                          Като гледам и други подобни теми,може би ще е най-добре да търся дълга база джип с бензин и после се минава задължително на газов инжекцион.

Коментар

... Тераното, примерно с 2 или 4 врати е с едно и също междуосие (база).
                            Това не е вярно. Имат 20 см разлика в междуосието.

Иначе с две ръце за Тераното. Наистина късата база има по-голям багажник от Фронтера и Паджеро КБ. Двигателят 2,7 ТДИ е добър и здрав.
                            Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Остави това Терано,щом искаш къса база или пикап,да го товариш с тон и да тегли като вол решението ти е -Nissan Patrol Y160/260 2.8turbo ,3.3 turbo.Хем имаш къса база джип,махаш хардтопа и става пикап ,отзад е на ресьори и си го товари с два тона ако искаш.Изключително здрав,непретенциозен и ти се вписва идеално в бюджета,че ще ти остане и лев да го обслужиш,както трябва.Със тази цел е създаден ,като цяло ,да върши тежката работа. Много здрава машина.
                              Да опитомиш животното "човек"-е наука на науките и изкуство на изкуствата.
                              Уаз 469
                              Nissan Patrol Y160

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X