Искам да се обърна и да попитам.Нов съм и ми трябва Вашето компетентно мнение. Искам да си взема семеен джип, малак разход и проходим като успея да се измъкна и да съм на лов. Имам в предвид не сериозен оф роад. Какво да си взема лутам се от марка на марка от модел на модел и незнам какво да бъде.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Здравейте, искам мнение!
Свий
X
-
От: здравейте. Искам мнение!!!!!
Кажете бюджет, семеен джип и да става за лов и да харчи малко, най-близко до тези параметри според мен се доближават - Витара дълга база, бензин и ГИ, и КИА Спортидж от по-старите от 95 г. пак бензин, дълга база и с ГИ! Като Кията е по-комфортна като цяло. Успех
-
Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнениеКажете бюджет, семеен джип и да става за лов и да харчи малко, най-близко до тези параметри според мен се доближават - Витара дълга база, бензин и ГИ, и КИА Спортидж от по-старите от 95 г. пак бензин, дълга база и с ГИ! Като Кията е по-комфортна като цяло. Успех
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеСпортидж - СЛЕД 1998 до 2003.
п.с. Бих посъветвал автора на темата да отиде до някоя голяма автокъща и да хвърли един поглед на живо към кията и витарата, да седне на шофьорското място, и евентуално да му допадне като цяло и визия една от двете джипки...
Коментар
-
От: Здравейте, искам мнение!
Ако бе 1-ви април, щях да реша,че темата е за шега- имам съмнения,че подобните сигурно са десетки. Ама,не е 1-ви април и има колеги които отговарят съвсем сериозно и добронамерено!
Извода е,че аз нещо съм се объркал и сигурно няма подобни теми! Затова-започвам да чета стари теми,за да разбера какво съм пропуснал.
Коментар
-
Ниско бюджетните решения на тази задача са Терано 2 и Фронтера... добра возия и прилична проходимост.Разход около 9 извънградско при бензиновите.Фронтерата има по-голям просвет при еднакви гуми с Тераното.... и 2те ги има с ЛСД на задния диф... общо взето са идентични.Фронтерата е по-стабилна за странични наклони защото има по-широка стъпка.Ако търсиш и още по-нисък разход ... вече отиваш към джипове при които трябва да правиш компромиси ... или с возия и вътрешен комфорт ... или с пространство ...или с проходимост.Най-нисък разход има Гранд Витара 1.6 бензин ... но с този мотор я има само във вариант къса база...ако прецениш, че не ти трябва голям багажник ... добро решение е... разход извънградско и дват 6.8 на 100.Най-ниско бюджетното решение отговарящо на задачата е Витара 1.6 дълга база... има и във вариант моно инжекцион... само не знам на семейството до колко ще им хареса.
Коментар
-
Първоначално публикуван от PETKOBELEV Преглед на мнениеИскам да се обърна и да попитам.Нов съм и ми трябва Вашето компетентно мнение. Искам да си взема семеен джип, малак разход и проходим като успея да се измъкна и да съм на лов. Имам в предвид не сериозен оф роад. Какво да си взема лутам се от марка на марка от модел на модел и незнам какво да бъде.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеСпортидж - СЛЕД 1998 до 2003.мисля, да зема а се замисля...
Коментар
-
Съмнявам се да търси джип за над 20 бона с малък разход ... пък и на Патрол дълга база не виждам как ще е нисък разхода.Пък и тва нещо е огромно и не е много за провиране в гората.Щом се търси икономия ... явно търси бензин+газ ... или дори метан.Пък и дизела е по-неприятен за обслужване и със спящи по-сериозни проблеми, които неминуемо се събуждат в един неприятен момент, особено с българската нафта.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнениеСъмнявам се да търси джип за над 20 бона с малък разход ... пък и на Патрол дълга база не виждам как ще е нисък разхода.Пък и тва нещо е огромно и не е много за провиране в гората.Щом се търси икономия ... явно търси бензин+газ ... или дори метан.Пък и дизела е по-неприятен за обслужване и със спящи по-сериозни проблеми, които неминуемо се събуждат в един неприятен момент, особено с българската нафта.
Колега, ти имал ли си, карал ли си и поддържал ли си дизелова кола?
Сори за спама!Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Никога няма да имам и да поддържам дизелова кола ... достатъчно ми е да гледам другите кви главоболия имат.Турбина ... дюзи... помпи ... пукащи се турбо пътища... при по-съвременните дизели и още куп лайна за разваляне.Имал съм и имам турбо бензинова кола... имам и кола с по-голям бензинов атмосферен мотор ... и винаги бих предпочел атмосферен бензинов мотор... особено, когато се търси евтина поддръжка и евтино возене на газ.На един хубав атмосферен бензинов мотор няма какво да му се случи просто ... нищо скъпо като ремонт.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар