Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Здравейте, искам мнение!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Здравейте, искам мнение!

Искам да се обърна и да попитам.Нов съм и ми трябва Вашето компетентно мнение. Искам да си взема семеен джип, малак разход и проходим като успея да се измъкна и да съм на лов. Имам в предвид не сериозен оф роад. Какво да си взема лутам се от марка на марка от модел на модел и незнам какво да бъде.

От: здравейте. Искам мнение!!!!!

Кажете бюджет, семеен джип и да става за лов и да харчи малко, най-близко до тези параметри според мен се доближават - Витара дълга база, бензин и ГИ, и КИА Спортидж от по-старите от 95 г. пак бензин, дълга база и с ГИ! Като Кията е по-комфортна като цяло. Успех

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
      Кажете бюджет, семеен джип и да става за лов и да харчи малко, най-близко до тези параметри според мен се доближават - Витара дълга база, бензин и ГИ, и КИА Спортидж от по-старите от 95 г. пак бензин, дълга база и с ГИ! Като Кията е по-комфортна като цяло. Успех
      Спортидж - СЛЕД 1998 до 2003.

Коментар

Здравей колега. Напиши в търсачката "Какъв джип да си купя", отдели няколко десетки часа за четене и повече няма да задаваш този въпрос. Успех.
        P.S. Не се засягай от бъзика на колегите. Той е позитивен.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Мерси за пояснението Пенчо, поне ще знам точните години относно въпросния Спортидж

п.с. Бих посъветвал автора на темата да отиде до някоя голяма автокъща и да хвърли един поглед на живо към кията и витарата, да седне на шофьорското място, и евентуално да му допадне като цяло и визия една от двете джипки...

Коментар

Виж и Honda CR-V. За много сериозен лов едва ли, но за семеен си е ОК.

Коментар

От: Здравейте, искам мнение!

Всичко опира до финанси, човека може да иска джип за 10 хиляди?
              .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
              Киа спортаж2000тди 98г
              Ауди А3 1.9ТДИ
              Каравана Аdria 390Q

Коментар

Ако бе 1-ви април, щях да реша,че темата е за шега- имам съмнения,че подобните сигурно са десетки. Ама,не е 1-ви април и има колеги които отговарят съвсем сериозно и добронамерено!
                Извода е,че аз нещо съм се объркал и сигурно няма подобни теми! Затова-започвам да чета стари теми,за да разбера какво съм пропуснал.

Коментар

Ниско бюджетните решения на тази задача са Терано 2 и Фронтера... добра возия и прилична проходимост.Разход около 9 извънградско при бензиновите.Фронтерата има по-голям просвет при еднакви гуми с Тераното.... и 2те ги има с ЛСД на задния диф... общо взето са идентични.Фронтерата е по-стабилна за странични наклони защото има по-широка стъпка.Ако търсиш и още по-нисък разход ... вече отиваш към джипове при които трябва да правиш компромиси ... или с возия и вътрешен комфорт ... или с пространство ...или с проходимост.Най-нисък разход има Гранд Витара 1.6 бензин ... но с този мотор я има само във вариант къса база...ако прецениш, че не ти трябва голям багажник ... добро решение е... разход извънградско и дват 6.8 на 100.Най-ниско бюджетното решение отговарящо на задачата е Витара 1.6 дълга база... има и във вариант моно инжекцион... само не знам на семейството до колко ще им хареса.

Коментар

Първоначално публикуван от PETKOBELEV Преглед на мнение
                    Искам да се обърна и да попитам.Нов съм и ми трябва Вашето компетентно мнение. Искам да си взема семеен джип, малак разход и проходим като успея да се измъкна и да съм на лов. Имам в предвид не сериозен оф роад. Какво да си взема лутам се от марка на марка от модел на модел и незнам какво да бъде.
                    Аз предлагам да бъде Нисан Патрол,дълга база след 2005/6год 163кс идеален е за случая.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                      Само да допълня - бензинова 16 клапана!!!
                      мисля, да зема а се замисля...

Коментар

Съмнявам се да търси джип за над 20 бона с малък разход ... пък и на Патрол дълга база не виждам как ще е нисък разхода. Пък и тва нещо е огромно и не е много за провиране в гората.Щом се търси икономия ... явно търси бензин+газ ... или дори метан.Пък и дизела е по-неприятен за обслужване и със спящи по-сериозни проблеми, които неминуемо се събуждат в един неприятен момент, особено с българската нафта.

Коментар

Не се хабете колеги. Автора пусна темата и дим да го няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Vangelis84 Преглед на мнение
                            Съмнявам се да търси джип за над 20 бона с малък разход ... пък и на Патрол дълга база не виждам как ще е нисък разхода. Пък и тва нещо е огромно и не е много за провиране в гората.Щом се търси икономия ... явно търси бензин+газ ... или дори метан.Пък и дизела е по-неприятен за обслужване и със спящи по-сериозни проблеми, които неминуемо се събуждат в един неприятен момент, особено с българската нафта.

Колега, ти имал ли си, карал ли си и поддържал ли си дизелова кола?

Сори за спама!
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Никога няма да имам и да поддържам дизелова кола ... достатъчно ми е да гледам другите кви главоболия имат.Турбина ... дюзи... помпи ... пукащи се турбо пътища... при по-съвременните дизели и още куп лайна за разваляне.Имал съм и имам турбо бензинова кола... имам и кола с по-голям бензинов атмосферен мотор ... и винаги бих предпочел атмосферен бензинов мотор... особено, когато се търси евтина поддръжка и евтино возене на газ.На един хубав атмосферен бензинов мотор няма какво да му се случи просто ... нищо скъпо като ремонт.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X