Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дилема, моля помагайте

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дилема, моля помагайте

Здравейте,
    От доста време насам все поглеждах с едно око към автомобилите 4х4 но като повечето от нас очи пълни -джоб с дупка.
    Сега обаче нещата малко се понаредиха та реших да се допитам за покупка до хора с опит преди да съм се набутал.
    Изчетох сума теми и само се обърках още повече и се извинявам ако повтарям теми и въпроси.
    Ето и това което ми се върти в момента в главата:
    -Да е семейна кола- пространство за багаж и децата да беснеят отзад. Сега карам Мондео 2,2tdci и вътре е като хамбар.
    -Задължително дизел.
    -Пробег на година около 10 000 км. Жената не кара особено но ако рече прави поразии на паркинга от време на време.
    -Ще се ходи за риба и излети без да си търсим белята или неволята с трактора, т.е. приемлив off-road.
    -Проходимост по-добра от на набедените за SUV коли. Не споменавам марка да не обидя някого.
    -Да може да тегли средно голяма каравана.
    -Разбира се да не изисква скъпи ремонти. Всички се трошат но да не е нещо, което да ми изяде главата.
    За сега съм се спрял на Land Rover Discovery 3 2.7V6. Не видях много неща написани в този форум за този модел. Явно не са много хората с такъв звяр.Сън не ме хваща. Добър модел, екстри, катери се като козел, цените на частите са приемливи като за такава машина ...но разумът ми подсказва че трябва да погледна и нещо друго поне за сравнение. Бюджета е гъвкав но до 24000 мисля че би било ок.
    Модели които не ми харесват особено:
    -G клас -скъпо
    -Freelander -не ми вдъхва доверие трансмисията. Субективно мнение.
    -Touareg -не е толкова проходим като Discovery 3, скъп за поддръжка а и вътре прилича на голф. Нищо лично но въпрос на вкус.
    -Duster -не
    - Разни френски 4х4. Имах пежо 307 SW преди време -изгърбих се от кривите му номера. Предубеден съм до живот.

Моля дайте акъл, че сън не ме хваща

Благодаря и много безаварийни километри на всички

От: Дилема, моля помагайте

Киа Соренто мисля че е добър вариант. Също така Хюндай Санта Фе. За други нека колегите споделят също.

Коментар

А Тойота Ланд Круизер 120 не си ли гледал. Виждам, че има обяви до и около парите, с които разполагаш. Сега, сравнено като части и поддържка на Диско 3 и ТЛК 120 не знам, но до колкото съм чел форума, едва ли не 120-ката е по, по, най и т.н. Хем голямо, хем здраво, хем много проходимо, хем возещо добре и извън пътя и на него............поне според отзивите тук, а и не само + визия, екстри и т.н. и т.н. и т.н.
      SUV

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=192635
        Това погледна ли го ?
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Да ама е бензин.Човека търси нафта.Това ако имах пари,аз бих взел..

Коментар

Колега Недокланов, благодаря за предложението. Машината е направо хищник но не е за мен. Аз търся дизел а и като семеен човек с много деца и борчове този бутилка отзад само ще ми пречи.

Dydo,Тойота Ланд Круизер 120 не съм гледал. Изчетох разни неща по разни форуми и на хартия не е никак лош вариант. В момента съм в Тайланд и гледам тук от време на време има такива но проблема и че не мога да си оредя тестдрайв че местните са странни птици. Явно като се прибера другия месец в Бг ще му мислим. Въпроса е как е поддръжката и дали ще се намери читав екземпляр. Продължавам да ровя пък дано се спрем на нещо.

Коментар

С риск да ставам досаден, прочети мнението ми тук, третото, засегнати са и други модели. Аз съм за Санта фе.
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=194994

Коментар

Здравей vamfan, напротив, въобще не си досаден. Благодаря много за насочването. Мнението ти е повече от изчерпателно.
                Остава сега да намеря един екземпляр да го пробвам. Проблема е че още съм в командировка и ще пиша отзиви едва като се прибера. Искам да го сравня с Land Rover Discovery 3 та да видим

Коментар

Моля, няма проблем. За ленда , на един познат , въздушните възглавници му бяха голям проблем. Нещо все се бъгваха. Няколко, не един, майстора казаха, че единственото хубаво нещо на този джип е, че докато чакаш пътна помощ, си в комфортна обстановка. Накрая им сложи вентили за помпане на възглавниците, та като паднат си ги помпаше сам, че да се добере до сервиза да му ресетнат компа. Доколкото четох по други форуми тогава, това е често срещан проблем, а и има доста недоволни от модела.

Коментар

Хем борчове .хем 24 хиляди за ....какво ? за кола ли, машина за разходки ли .
                    Що не си оставиш Мондеото и да се возиш комфортно и за доста по малка сума ще си купиш читав джип ,които и каравани ще тегли и на ОФФ-роуд ще те заведе.
                    И за да съм по темата предлагам Дискавъри 2 ТД5
                    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X