Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семеен автомобил с висока проходимост?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семеен автомобил с висока проходимост?

Здравейте колеги. Реших да се обърна към вас защото винаги сте били обективни и честно казано най-често тук съм намирал това, което ми е била нужно.
    Положението в случая е следното. Живея малко по-нависоко в полите на Витоша. Често ми се налага да пътувам извън града и доста често пътищата не са особено добре изчистени. Искам автомобил в който да си возя семейството, да е сравнително сигурен и да не е много скъп. Не държа да е джип, защото осъзнавам, че не ми е необходим. Четох много за системите 4Х4 на Субару и Ауди. Но и в двата форума и от собствените не намирам свястна информация. В смисъл всички ми обясняват, че тяхната система е най-добрата. Пълно е със заучени фрази и почти никакви аргументи Трябва ми нещо от порядъка на 4000-5000лв. Вие какво бихте предложили и според вас коя система е по-добра и надеждна? Не е задължително да е кола в крайна сметка. Но не се сещам за много джипове в този ценови диапазон.
    Благодаря предварително на всички за мненията

От: Семеен автомобил с висока проходимост?

Колега, при посочения бюджет, залагаш на бюджетна кола.
    Голф (евентуално Вариант) Синхро?
    Не съм сигурен, дали Ауди и Субаро в този бюджет няма да ти излезнат солени.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Човекът изглежда узрял за "нормална" джипка. Остава да го убедим че тези които си е намислил са по-скъпи в дългосрочен план от едно Терано или Диско.

Иначе и двете споменати коли във всичките си разновидности мисля че са фултайм (3 диференциала). Оттам къде какво още има по диференциалите да разказват препатили.

Коментар

Голф 3 Вариант Синхро, читави за 3-3500 пари има, с климатик и ел. пакет, нормална кола с приличен багажник
        ...само да не е изгнил гледай, иначе 4х4 е здраво и надеждно. Успех!
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Човекът изглежда узрял за "нормална" джипка. Остава да го убедим че тези които си е намислил са по-скъпи в дългосрочен план от едно Терано или Диско.

Иначе и двете споменати коли във всичките си разновидности мисля че са фултайм (3 диференциала). Оттам къде какво още има по диференциалите да разказват препатили.
          От колегите ми (доста от тях са ловци) съм се понаплашил когато става дума за диференциали и раздатки
          Бихте ли пояснили какво имате предвид под "нормална" джипка.

Коментар

Диференциали неизбежно има (поне един) във всяка съвременна кола, с изключение на най-новите пълни хибриди. Плашенето от ловците идва главно от непознаване на устройството на автомобила и колхозните ремонти.

За нормална джипка съм дал примери. Говорим за автомобил с по-големи колела, 4х4 задвижване и голям пътен просвет. Модел и марка по избор.

Коментар

Не мислите ли, че един SUV от типа на Honda CRV би свършил работа, ако въпросното возило няма да е единствен автомобил?
              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Въпросът ми по-скоро трябваше да е друг. При нормално ползване (при мен изключително рядко ще бъде извън пътя)
                Един Нисан Терано или Land Rover Discovery ще бъде ли по-надежден от въпросното Субару или Ауди. Питам, защото ми бяхте написали, че те може би, ще ми излязат по-скъпо. И съответно ако се спра на тях с какви двигатели да бъдат. Единственото което знам за Нисан-а е, че двигателя 2.7 дизел е здрав и май беше със зъбни колела а не с верига.

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                  Не мислите ли, че един SUV от типа на Honda CRV би свършил работа, ако въпросното возило няма да е единствен автомобил?
                  Това което ме разколебава е, че до колкото знам 4х4-то не е постоянно зацепено. Мой приятел има. Но нямам наблюдения, защото той я кара като градски автомобил и тя повече от 5см сняг не е виждала.
                  HR-V със същата 4х4 система ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
                    Това което ме разколебава е, че до колкото знам 4х4-то не е постоянно зацепено. Мой приятел има. Но нямам наблюдения, защото той я кара като градски автомобил и тя повече от 5см сняг не е виждала.
                    HR-V със същата 4х4 система ли е?
                    За Хонда-ЦРВ виж тук:http://www.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=462
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=97538
                    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=89336
                    0осем9осем7шест0осем7едно
                    Миро

Коментар

Първоначално публикуван от petrashkov Преглед на мнение
                      Реших да се обърна към вас
                      Дотъркаляй ми се, ще лочим кафе и ще си клюкаме за "жипки"
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз бих заложил на А6 куатро, от първите. 5цилиндровия TDI е неубиваем. Стоманени носачи, здрава като чук. Лошото е, че почти не се намират читави. Аз лично се оглеждам за такова вече доста време.
                        На сърбела майката му е чесането.
                        Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

А колко трябва да е голям автомобила?голям като Голф или голям като Пасат или А4 ...Да ти кажа честно аз бих заложил на немското в случая и го казвам като човек който няма немска кола ,а японска
                          Имам твоята дилема и за мен съм решил ,че Пасат 4х4 ми е добре ,но е кофти ,че на комбито го няма с 1.8 турбо мотора...А4 ми е малко малка иначе щях да лапна една 4х4 1.8т...Парите са някъде там...А ако е Ауди защо не и 1.9тди 110коня.
                          Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

А защо не тогава и Шкода Октавиа Комби 4Х4. Има я с какъвто двигател поискаш а за изпълнението "Лаурин и Клемент" не'ам думи!
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              А защо не тогава и Шкода Октавиа Комби 4Х4. Има я с какъвто двигател поискаш а за изпълнението "Лаурин и Клемент" не'ам думи!
                              Шкодата (не само тя) е чудесна кола за парите си, но има голям недостатък - алуминиев картер, разположен почти в най-ниската точка на колата между предния мост и носа. За да не говоря на изуст искам да кажа, че 4х4 не ми е попадал в ръцете и незнам дали има някаква разлика, но съм сигурен, че така разположен картера няма никакъв шанс за адекватна защита с метална кора, без допълнително намаляване на просвета между пътя и кората или повдигане на самата кола!

Ще допълня само, че с този бюджет според мен трябва да гледаш по-рентабилната с-ма 4х4, а не тази с по-добро представяне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X