Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Audi Allroad или Volvo Xc70 или Alfa Crosswagon Q4?

Първоначално публикуван от ak101 Преглед на мнение
    Особено важи за задната, защото там предавателното число е по-голямо и хидротрансформатора е по-разтоварен.
    При AW55-51 е така - 1st 4.66:1; R-5.11:1 , но при AW55-50 е обратно, 1st 4.77:1; R-3.23:1.
    HONDA CR-V RD1 126 hp Auto JDM
    Mitsubishi Pajero 2.5 intercooler turbo EX

Коментар

Волвото освен с кутията,с електрониката как е?Раздатката заедно с скоростната кутия ли е,или е отделно?

Коментар

Особено важи за задната, защото там предавателното число е по-голямо и хидротрансформатора е по-разтоварен.
        Предавателното число е по-малко, а хидротрансформаторът е по-натоварен...

Тестът по наклон е с много съмнителна стойност. Кутията е на някоя предавка напред или на задна. А останалите 3, 4, 5, 6, 7?
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
          .Дори ако колата се използва за интензивно теглене се продва радиатор с термостат за охлаждане...
          Да, за това става въпрос, всичките поломени , които съм виждал, бяха влачили тежки каравани и сдали багажа поради прегряване. Монтирането на кулер на кутията предотвратява тези проблеми и кутията работи адекватно доста над 300-те хиляди.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
            Предавателното число е по-малко, а хидротрансформаторът е по-натоварен...

Тестът по наклон е с много съмнителна стойност. Кутията е на някоя предавка напред или на задна. А останалите 3, 4, 5, 6, 7?
            А ти как предлагаш да се тества?

Коментар

Вероятно има процедура с която се прави бърз тест на кутията, освен диагностиката през OBD.

И коментаторите...

Коментар

Въпроса е каква е процедурата?Защото джамбазите като чуят че искам да я закарам на прглед в сервиз,започват да мрънката-ма кой сервиз,търсят контакти там,сега трябва да вадя транзитни номера,ма сега не може и т.н
                Трудна работа се оказва засега

Коментар

Ако колата е в Сф, мятай я на една платформа и я води където ти е кеф и където имаш доверие на майсторите. Ако джамбазът откзава, прав му път. Аз така купих кола за 5к, не я проверих и ми излезнаха още 3к за ремонти.
                  Ако колата е извън Сф, то пусни в тази тема населеното място и все ще се намери някой местен колега, който ще ти удари едно рамо лично или чрез негов местен майстор. Успех!

Коментар

Няма незаменими коли, има незаменими разходи...Колата от предния ми пост беше Субару Форестър 2.0 турбо 2000г....

Коментар

Първоначално публикуван от VANKOO1979 Преглед на мнение
                      Субару Аутбек не щеш ли ?!?
                      Аз се зимислих да пусна ,този пост, но колегата ме е изпреварил, доказано е, че поне е здраво. Зависи как ще го намериш.Аз за 5г. само маркучи за хидравликата и масло за автомата съм сменил. Лично на мен ми стана нисичко, че триоската като слиза с дърветата по пътя, направи тасива коловози, че почнах да заставам на кантар.
                      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Вероятно има процедура с която се прави бърз тест на кутията, освен диагностиката през OBD.
                        Е осветли ни за тази свръх секретна процедура. Все пак е хубаво да може, да се извърши в полеви условия.

Коментар

Е осветли ни за тази свръх секретна процедура. Все пак е хубаво да може, да се извърши в полеви условия.
                          От начинът по който съм написал мнението, би трябвало да се подразбира че не знам каква е тая процедура за конкретното мепесе.
                          Знам каква е за това което аз имам, но няма да я опиша, тъй като е натоварваща за доста възли в автомобила и не е нещо с което някой да си играе "за спорта".
                          Също така, провеждането и без ясно дефинирани параметри, така както са описани в сервизното ръководство - "след като направите А, Б и В, очаквайте да се получат разултати Г и Д", е безсмислено...

И коментаторите...

Коментар

Не знам как е, ама не е така. Ясно.

Коментар

Айсините се тества и на топло и на студено, ремонта на 5-степенната излиза около 3500лв с неясен резултат - счупена отново след 250км:

http://www.volvoclub-bg.com/forum/vi...art=10#p253148

6-степенния Айсин ремонта излиза около 5000лв ако се прави като хората.

Проблема е че при бензина и дизела, въртящия момент който поема кутията е близък до максималния въртящ момент. Другия проблем е че кутията има навика да прегрява.

Коментар

В посочения линк е за Волво V50.Там кутията е далеч по различна от коментираните тук.Относно прегряването,решава се и този проблем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X