Яко задълба! Нямам терано и няма да купя за мен. Не го харесвам, но не поради причините изброени от теб.
А заради какво? На инат?
Нямам намерение да споря повече, ходи гледай коя ос с коя как са!
Щото искаше аргументи... пък нещо вече не ти се говори. Това с осите и моментите изглежда в повече ти идва. Извинявам се на публиката!
По темата: Бюджета е от основно значение, колега. Ако си намислил да вземеш Ниви за по-евтинко, тия 10 хилки ще ти се видят като детски рожден ден. Вземи си повечко за да имаш две в движение. А "правилен" автомобил за такава експлоатация няма. Всички имат някакви недостатъци и в зависимост от това - кои недостатъци си готов да преглътнеш ще избереш и машините.
И според мен Патрула е подходящ. Голям, здрав и не е скъп. Гние, тежи, гори. Паджеро2 също е подходящо, макар да е напълно различно от Патрула. Също е голямо и здраво. Неазвисимо окачване отпред, Изключително масивно и много здраво. по-комфортна возия, повече екстри, интелигентна трансмисия, която е доста надежна. Има гниещи и не гниещи. Всички (бензин, дизел, голям, малък) горят доста. Като повечето джипове не търпи компромис с охлаждането. Пренебрегнеш ли го - главата долу. Евтин заден блокаж. Вози 32'' гуми без да правиш нищо.
Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
Най-добрите ми спомени са предстоящите!
Патролите държат на товарене и издевателства. Сравнително добре возят заради пружинното окачване.
Двигателя е като струг. Скорости, раздатки, мостове, всичко е с камионски размери (т.е. преоразмерено).
Дори и на лаици не се удава да ги строшат.
Едни добри гуми и това е машината.
От цялата тема това е най-добрият савет,послушай момчето и няма да сажаляваш.За нива дори и не си помисляй,както и за НИЩО руско.
Казвам ти го от опит.
Нищо не казваш за тая от картинките дето съм показал , доста желязна изглежда.
Не се чувствам достатъчно запознат с модела и не мога да се произнеса. Иначе си е класика. Цели мостове, ресьори. Типичен работен кон. С какъв мотор е?
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Забравихте сакралния въпрос- колко вонги е бюджета, та да се знае какво може да се търси и предлага за тея пари.
Дърляте се, а важния въпрос е висящ...
Да чуе бюджета, пък тогава.
То, и аз не искам служЕбания таралясник да е нива, ма...
За това пък за една година и свалям боята.
А за Тераното - особено за 2,7 TDI, подлагал съм го на як тормоз, е не е Патрол, но при всяко едно положение е в пъти по-добре от руските извращения.
Като комфорт и разход на гориво бие Патрола...
Уравнението е : разходи за първоначално придобиване + разходи за горива и консумативи + разходи за ремонт трябва да е по-малко и равно на предвидените транспортни разходи...
А
Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!
+1 за Patrol дълга база, ние го ползваме като служебен, за предпочитане пред Pajero, Navara. Як като добиче, много багаж е прекарал точно по баири + черни пътеки.
Знам, на няколко пъти ползвахме нива и много ме дразнеха всичките тъпи дефекти: парното не работеше когато бях целия мокър и измръзнах, после пък се включи и започна да бачка когато беше вече жега и др.такива мали дразнещи неща. Мицубиши L200 и Toyota hilux как са като коли?
И аз колега имам малко стаж в гората та съвета ми е да си караш руските кочини малко да ги гледате и да вдигате капака за всекидневен оглед и преглед. Да отварате по някога някоя и друга пробка да доливаш масълце и т. Н.Тези дреболии който си ги описал ще ти се видят като нищо сравнение с тези който те очакват с изброените от теб и др. колеги.Говорим ти от опит занам горе долу какви пари се докарват от твоята работа и кое ще ти излезе изгодно .Аиде чао че сега ще ме нападнат колегите със Нисаните,Тойотите и др. марки .
За подобна експлоатация един колега си взе дълга база Патрол. Закачи му ремарке, защото влачеше един геоложки пенетратор+ още железа. Сцепи му главата и го бракува, защото не го удовлетворяваше мощността и проходимостта. Взе Дефендър с двойна кабина и каросерия отзад с TD5 моторетка..много товареща, държелива и проходима машина..Е- купи му нова глава, защото и него съумя да прегрее , но е страшно доволен. Един недостатък- много пара даде за покупката на тая машина..
Не се чувствам достатъчно запознат с модела и не мога да се произнеса. Иначе си е класика. Цели мостове, ресьори. Типичен работен кон. С какъв мотор е?
Коментар