Здравейте колеги, решил съм да купувам ML430 но дилемата е с каква кутия да е. Повече съм навит на типтроник(мисля че така се казва-с ръчен режим на превключване) но за съжаление повечето са с обикновен автомат. Моля колегите които имат наблюдение върху двете кутии да кажат по един съвет, коя от двете е по-здрава и най-вече с обикновенната кутия дърпа ли достатъчно добре когато се натисне или да си чакам да излезе нещо с типтроник и да давам яко газ. Върти ми се в главата и вариант ML 320 но задължително с типтроник, дали ще може стигне по вървене ML 430 с обикновенния автомат. Благодаря предварително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ML 430 типтроник или обикновен автомат?
Свий
X
-
От: ML 430 типтроник или обикновен автомат?
При едната кутия на скоростите пише P R N D 4 3 2 1 (както аз и казвам обикновен автомат) а при другата (типтрони) P R N D+\-
Ако не бъркам при втората кутия може да избираш по-висока/по-ниска предавка с + и - а при първата не съм много наясно как може да се ползва
Коментар
-
Ти имаш ли си на идея какви несвързани неща написа?Скоростите на този модел са типтроник с кутия 722.6,стария МЛ няма автомат от по стария тип кутий.Скоростите за железни стига да ги обслужваш навреме тоест редовно да сменяш маслото и на определен интервал да се сменят фрикционните дискове.А и още нещо бягай далече от стария МЛ този джип няма нищо общо с мерцедес,чупи се грозен е и плюса му е че вече са без пари и от там хората се лъжат.Виж новия там е друга бира ,едно 320цди с новия мотор в6 и със 7-г троник,това че вече е разкош.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Надявам се да не съм издразнил някой от колегите си с глупавите ми въпроси, но е очевидно че не съм наясна с тези модели- и точно затова питам разбиращите. Двата варианта на кутии които гледам са тези:Какво е различното (ако има) и какви са предимствата и недостатаците им? Как точно работи (как се включват скоростите) при първата кутия.
Колега metalgiar решението ми за модела МЛ е ограничен финансово, държа да е 8 цил. а за бензин-по-малкия разход на лева/100км. Относно това което казваш:
.А и още нещо бягай далече от стария МЛ този джип няма нищо общо с мерцедес,чупи се грозен е и плюса му е че вече са без пари и от там хората се лъжат
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеА и още нещо бягай далече от стария МЛ този джип няма нищо общо с мерцедес,чупи се грозен е и плюса му е че вече са без пари и от там хората се лъжат.Виж новия там е друга бира ,едно 320цди с новия мотор в6 и със 7-г троник,това че вече е разкош.Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !
Коментар
-
Първоначално публикуван от gataneca Преглед на мнениеПри едната кутия на скоростите пише P R N D 4 3 2 1 (както аз и казвам обикновен автомат) а при другата (типтрони) P R N D+\-
Ако не бъркам при втората кутия може да избираш по-висока/по-ниска предавка с + и - а при първата не съм много наясно как може да се ползва
Коментар
-
Първоначално публикуван от FABARM Преглед на мнениеВерва'и ми , че типтроника само ще го видиш как работи като вземеш джипа и повече няма да го пуснеш докато го имаш джипо .
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнениеДа разбираме ли че имаш опит и с двата модела?Или просто ей така чел съм в нета.От две години карам МЛ-270 спецял едишън 2005г,изминал съм над 80 000км, може да поспорим.0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеКачи се на новия МЛ-който е истински мерцедес проектиран и сглобен от немци и ще видиш разликата.А относно бюджета от 10к лева по добре търси някоя тойота или нисан да видиш каква е разликата от МЛ-а а и да се видиш в джип.Тези снимки който си дал автомата е един и същ разликата е в платката и мозъка,на по старата кутия 722.6 и няма опцията типтроник ,за мен единствено се ползва при теглене на товари.driving Offroad .. IPSC shooting and hunting
Коментар
-
Десет години карах само мерцедеси. Като взех решение да си купувам джип, само погледнах стария МЛ и дилемата отпадна. На марка няма да робувам, каквато ще да е, останалото е в подписаJeep Cherokee XJ 2.1TD- продаден
Grand Cherokee Limited V8 Quadra Drive
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар