Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на малък компактен 4х4?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Избор на малък компактен 4х4?

Здравейте,

Ще купуваме "нова" кола на 4-5-6 години Трябва да е дизел, автоматик и 4х4. Ще се ползва за всичко - градско, извънградско за ски и разходки из планините. Насочил съм се към Toyota RAV4 2009г+ 2,2 D-CAT 150k.c auto и Nissan Qashqai(facelift) 2009г+ 2,0dCi 150k.c, други варианти са Hyundai ix35 2.0D 184k.c auto i BMW X3 2.0D 177k.c. Първите 2 са фаворити, защото се предлагат на по-добри цени и с доста екстри. Ще се радвам хората, които имат опит или са имали с тези автомобили да споделят информация Най-вече се итнересувам от:

1. Разход градско и магистрала - някъде четох, че РАВ4 градско харчи 11-13л/100 дизел??
    2. Какви са най-честите повреди и слаби места (както и най-скъпите);
    3. Колко често наистина има проблем с дюзите на D-CAT мотора и колко струва ремонтът им. Версията с автомат на тойотата е без резервна гума и с рънфлат гуми. Възможно ли е да се слагат и карат безпроблемно обикновени гуми(окачването било различно?? ) ? И какво става, ако спукаш гума в планината - тези спрейове за гуми могат ли да те върнат до долу и след тази манипулация гумата изхвърля ли се или може да се оправи ?

Благодаря.

От: Избор на малък компактен 4х4?

1. Зависи колко го настъпваш и в кой град ще го караш и по кое време на деня - важи за всичките.
    2. Най-честите повреди са заради задкормилното устройство - всичките са скъпи.
    3. Тук ме фатяш неподготвен .. колко често наистина има проблем ... 1/47 май беше, ама за какъв срок не помня. Обикновени гуми се слагат без проблем, още повече, че необикновените не се продават по нашите магазини. За тях трябва да попиташ в ХогуарЦ... Като спукаш гума в гората е същото, както и ако я спукаш другаде. Тези спрейове вършат работа, макар да не ти препоръчвам от онези, щото само ще си дадеш парите напразно. Относно това, дали "се изхвърля" гумата - зависи колко е "отворена"

Моля!
    Ако не свършва добре, значи не е свършило!
    0888 315 794
    LZ1UPI
    A1 (Rh+)

Коментар

Лично аз от тези варианти на първо място бих сложил Хюндайа и след това Тойота'та. Имам позната с РАВ'ка, но е 177к.с. дизел и ръчни скорости, определено градско /София/ и харчи под 10 мисля някъде към 8. Относно гумите няма какво да те притеснява, това е вид гума която може да бъде заменена със всякаква стига да пасва размера.
      Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
      +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от mermenkov Преглед на мнение
        Лично аз от тези варианти на първо място бих сложил Хюндайа и след това Тойота'та. Имам позната с РАВ'ка, но е 177к.с. дизел и ръчни скорости, определено градско /София/ и харчи под 10 мисля някъде към 8. Относно гумите няма какво да те притеснява, това е вид гума която може да бъде заменена със всякаква стига да пасва размера.
        Благодаря колега. Хюндайа е хубав, но доста са малко обявите за тях. За тойотата това е успокояващо, във форума на тойота се оплакват от много сериозни разходи от към гориво(говоря за София и магистрално каране). За гумите ме притеснява, че няма резервна.... което си е някак проблем, ако пътуваш по нощите или някъде из балкана и се спука...

До колегата по-горе - не са ти много смислени коментарите... на всеки е ясно, че от карането зависи много разхода... и, че гума се прави зависи колко е спукана... Питането ми беше свързано с това дали при нормално спукана гума (такава, която може да се оправи) я напълниш с подобен спрей след това прави ли се или се хвърля...

А относно Нисана мнения ? Доста ги карат из БГ, все някой трябва да има
        Последно редактирано от vortexbg; 14-11-14, 09:52.

Коментар

Qashqai лично мен не ме кефи, но това си е мое лично мнение нямам поглед над колата. Относно RAV'а аз все пак казвам разход за ръчка, автомата не знам как харчи но повече 2л. разлика не би трябвало. Относно резервна гума няма ли възможност да си я купиш, не знам има ли нямали място където да я сложиш, но ако има варианти с резервна гума значи ще можеш да си я инсталираш допълнително предполагам. Х3'ката ми харесва, но според мен при читави екземпляри от финансова гледна точка и обслужване е по-нагоре от другите 3.
          +359 878 201 276

Коментар

Qashqai лично мен не ме кефи, но това си е мое лично мнение нямам поглед над колата. Относно RAV'а аз все пак казвам разход за ръчка, автомата не знам как харчи но повече 2л. разлика не би трябвало. Относно резервна гума няма ли възможност да си я купиш, не знам има ли нямали място където да я сложиш, но ако има варианти с резервна гума значи ще можеш да си я инсталираш допълнително предполагам. Х3'ката ми харесва, но според мен при читави екземпляри от финансова гледна точка и обслужване е по-нагоре от другите 3.
            От към дизайн Кашкая е най-зле и според мен, но фейслифта що годе става Х3 е ясно , че е най-доброто от всичко, но с екстрите на другите отива на доста различна цифра. Резервна гума на тойтотата няма къде да се сложи, не е предвидена изобщо, поради рънфлат гумите и това най-вече ме дърпа от тойотата.. Какви са тези измишльотини с новите коли, все по-зле стават

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Capture123.JPG
Прегледи:1
Размер:70.5 КБ
ID:5622563

Те това е РАВ'ка 2010г. значи може и с резервна гума, ако я няма може да си намериш такава задна врата и си готов
              +359 878 201 276

Коментар

[ATTACH=CONFIG]754583[/ATTACH]

Те това е РАВ'ка 2010г. значи може и с резервна гума, ако я няма може да си намериш такава задна врата и си готов
                За жалост проблемът е по-сериозен Автомата се предлага само с най-високто оборудване Екслузив, а то идва с рънфлат 18-ки гуми и без резервна. Няма и такава "заготовка" отзад за поставяне. Глупава работа малко..

Коментар

Аз нямах в предвид заготовка а цялата врата
                  +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от vortexbg Преглед на мнение
                    ... Х3 е ясно , че е най-доброто от всичко...
                    По какво става ясно?

Имам преки наблюдения на РАВ 2007 дизеларка 177 коня. Егати ламята Спаска Градско гореше над 11/100. Дюзите там май не са ти най-голямата грижа. Трябваше да и се сменя катализатор. По спомен искаха нещо от сорта на 7-8 бона.БАСИ! И не може просто да го махнеш щото почват да пикаят дюзите някъде си, да полудява компа и т.н. Това НЕ заслужава да бъде наречено джип. Относно Кашкая- близък мой си купи чистак бърсак и...за първата година вече можеше да мине пътя от тях до Нисан със затворени очи. Няколко пъти ходих с него и ми направи впечатление, че целия паркинг с малки изключения за автомобили за ремонт беше пълен с Кашкайчета. Нещо скоростните кутии са бъгави по рождение. Нисан отдавна не е Нисан....За хюндай нямам никакви наблюдения, но и не искам да имам. За БМВ-то също

Коментар

Аз имам Кашкай, кара го жена ми, точно 2009г., автомат, бензин. За около 4г. и 60000км подменихме само един лагер на главината отпред и то по гаранция.

Като впечатления мога да кажа, че 4х4 системата му се включва/изключва ръчно, което за мен е важно, а и пести гориво. Разхода не е малък, движи се в порядъка 9-11 литра смесено. Иначе на външен вид е ок, но вътре е някак си "пластмасов", но жена ми го харесва, въпреки, че вече подрънква.
                      Toyota Land Cruiser 80, 1FZ-FE
                      BMW F650CS
                      Радо о885 5о 59 5о

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                        . Нещо скоростните кутии са бъгави по рождение.
                        Вариатор ако не се лъжа?
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
                          Вариатор ако не се лъжа?
                          Бензиновите са с CVT. Дизелите са с класически 6 степенен автомат. Между впрочем при почти всички марки е така, защото вариаторите не издържат на въртящ момент.
                          WG 2.7 CRD

Коментар

Споменатият по-нагоре разход от 8л./100 нафта за РАВката градско в София ми се струва нереален. Приятел кара същата, но с по-малкия двигател-2 литра дизел, 113 коня май -под 6,7 л. извънградско не е падал по негови думи.
                            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

РАВ'ката за която говоря е 2.2 D-CAT 177к.с. 2007г. Да не е 8 но със сигурност не харчи повече от 9/100. Съвсем реален е кара я момиче вярно не е в задръстванията но за сметка на това е винаги на къси разстояния.
                              +359 878 201 276

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X