Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Семейно комби

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Семейно комби

В момента карам петица BMW с трилитвов дизел 2001-а. Това от близо пет години. Колата поостаря. Ще ми се да си намеря нещо подобно но да намаля перото месечни разходи за гориво. В момента при смесен разход на гориво при мен 7.6 нафта давам по 300-400 лева за гориво месечно. Та усещате ме накаде бия, търси се бензинка която да търпи газифициране без драми. Като шофер съм що годе спокоен искам колата да е пъргава в града и на магистрала да държи 130-140 без да е шумна, да кажем поне 120 коня . Най - удачно май черитирицилиндрова бензинка с оглед консумативи и подобни. Като други изисквания за колата се търси да е по - нова, сегашната е 2001-а та поне 4-5 години по - нова кола се търси. Не искам миниванове или сювита, имам си жиб за в гората . Искам да е с ръчни скорости. Моля колеги който имат поне 4 години такъв автомобил и пробег да кажем 80к на него, мнения за имам колата от десет години ама сам минал 20к и подобни не ги броя за меродавни . Някаквър бюджет да сложим за за купуване на колата 12 000 лева.

От известно време се опитвам да реша това уравнение но до отговор не стигам, та реших да попитам надявам се и на други да е полезна темата.
    Land Rover Discovery
    Където е текло пак ще тече ...

От: Семейно комби

Колега ти шегуваш ли се ?Трилитров дизел да харчи средно 7.6, ако това е найстина аз не виждам каква по икономична кола ще намериш.Само за сравнение ще ти дам че моето комби 2.7 цди харчи градско 11 и със съвсем доволен от префектният разход който дава в софия и за мен това е една от най икономичните коли.
    0 8 76 36 8 542

Коментар

За разхода толкова дава да http://www.spritmonitor.de/en/detail/573046.html, като подчертавам че повечето карам по околовръстен път и цариградско.
      Не се оплаквам от разхода но сондирам за нещо по евтино. Ако това месечно перо се свали на 80 - 100 лв надолу с покупката на следващия автомобил който да кажем дава 12 газ защо не
      Land Rover Discovery
      Където е текло пак ще тече ...

Коментар

Тази мечта за 100лв по малко разходи на месец ще ти излязат през носа.Като купиш нова кола като я обслужиш смениш гуми и консумативи ,това са ти над 1000лв.И това в най добрия случай защото най вероятно ще има и скрити дефекти и ще трябва ощде дълбоко да се бръкнеш.Лично мнение ако смяташ че сегашната кола ти е здрава и всичко е сменено и обслужено си я карай.
        0 8 76 36 8 542

Коментар

Карам сеед 2009 г.разход смесен в лева около 9 lv./100 км. Имам 70 000 км. Досега,пълна е с електроника макар и да съм нямал дертове,върви прилично,държи 160 км.без проблем,нагоре до 200 става шумно,като беше нова 190 km. Си беше тиха.Лично съм възхитен от нея,сеед и хюндай i30 е едно и също,sw е комбито
          Моята е хечбек,щеше ми се да е комби
          Това лято ми беше влезнала муха в главата да я сменя с ауди комби,не намерих достоен заместител или не под 20000 лв.
          Последно редактирано от Roninn; 10-11-14, 19:04. Причина: '
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Не случайно не може да намериш отговора - с такъв смесен разход. Предполагам ти е скучно .. и си търсиш да си завреш таралеж в гащите ли?
            Това съм забелязал и аз - караш колата тя не се троши и ти става едно скучно и еднообразно .. и започваш несъзнателно да си чоплиш идейки - а малко тунинг, я дали да не си зема нещо по-ново .. и по-
            Вкарваш се във филм с неочакван край според мен.
            Ако баварката ти е в ред - най-щастливия в уравнението ще е купувача на БМВ-то ти.
            Последно редактирано от Slick; 10-11-14, 19:29.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
              Това съм забелязал и аз - караш колата тя не се троши и ти става едно скучно и еднообразно .. и започваш несъзнателно да си чоплиш идейки - а малко тунинг, я дали да не си зема нещо по-ново .. и по-
              .
              Точно така..,но след съвсем малко време се започва друга песен- " Ах, ах, ах...кой дявол ме накара да си продам хубавата кола и да взема тая кошница?" Дърта кола е на късмет..,и ако си извадил късмет един път, вероятността следващия път да е същото е по-малка.
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                Точно така..,но след съвсем малко време се започва друга песен- " Ах, ах, ах...кой дявол ме накара да си продам хубавата кола и да взема тая кошница?" Дърта кола е на късмет..,и ако си извадил късмет един път, вероятността следващия път да е същото е по-малка.
                Абсолютно подкрепям! По принцип спазвам една максима - Едно нещо работи ли, не се пипа! Убедил съм се, че това важи на 101% за автомобилът. Ама що ми трябваше онzи ден да я оставям да рециклират помпата за високо налягане....А де. Наложи ми се 3 пъти последния месец да въртя по-дълго докато запали, аз си викам айде и че е текнала малко и след като я взех P1130. А беше кибрит иначе. Ама нали все ни сърби.
                WG 2.7 CRD

Коментар

И цялата тази тънка сметка за сто лева? Грешна посока на мислене,послушай колегите увеличи приходите.

Коментар

Колегата го разбирам и аз съм на същата дилема.Тази кола е поостаряла и разбира се има доста неща за подмяна за да се поддържа в приличен вид занапред.А все още има вид и може да се вземат някакви пари за нея.
                    За съжаление новите коли след 2005-6 година не са като ония до 1994-5.

Коментар

Добре, де, автомобила е на 13 години. До сега не е имал проблеми или са били отстранявани. Колко години още се очаква да рабори безпроблемно според Вас? Към момента все пак има някаква стойност и може да бъде продадена на смислена цена. Считам, че след като пита не "дали", а "какво" да си купи, колегата си е направил сметката.
                      Без да изключваме субективната страна, аз съм доволен от Тойота Авенсис 2.2 D4D - 150 к.с. /не говорим за 2.2 D-Cat 177 к.с./. Колата я взех през 2007 г., на 11 месеца и на 110 000 км. Карах я 3 г. до и около 60 000 км. /не се вписвам в правилото за 80 000 км. /. Сменял съм консумативи, предни дискове на 140 000 км. /към 250 лв. или нещо такова беше/, една крушка пак някъде тогава /беше безбожно скъпа 395 лв., а на следващата година аналозите се продаваха за 60 лв./, кората под двигателя /плати я застрахователя - 300 лв./ и термостат при обслужването на около 150 000 км. /~ 60 лв., за който не съм ного сигурен дали беше нужно, ама карай да върви/. На извън градско на мен ми гореше 5.0-5.2 л/100 км., а ако я караше съпругата падаше до 4.2-4.4 л/100 км. градско не съм правил повече от 6.2 л/100 км. /по компютър/. Най-голяма дистанция с един резервоар 1280 км. Доволен съм. Продадох я, защото изведнъж се оказа излишна и за последната година бях я карал не повече от 3-4000 км./.

П.П.: Забравих да спомена, че карах седан: http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3586
                      За комбито дават разхода приблизително същия: http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=3594
                      Последно редактирано от AAF; 11-11-14, 12:43.
                      Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Ние по-скоро си расъждаваме на глас, вместо да убеждаваме колегата. Поне аз де. Въпросът е там, че ако хипотетично си представим две равни времеви отсечки, лежащи на една права и отразяващи експлоатацията на настоящия и бъдещия автомобил и ти се намираш по средата на тази права, там където свършва първата отсечка и започва втората, то за теб във всички случаи предстоят изненади по експлоатацията на който и ще да е от двата автомобила. Но като погледнеш назад към първата отсечка и ако я продължиш вместо да поемеш по втората, изненадите са някак си по предвидими. Незнам дали го обясних достатъчно сложно

Иначе си е чиста математика. Дали ще продадеш стария ~10год. и ще се хвърлиш на "нов" 5 год. автомобил, като теглиш чертата от поне двойно по-високата покупна цена, по-скъпото каско, евентуално гуми, задължителното цялостно обслужване и евентуално някое ремонтче и накрая се запиташ - Е добре. И защо ми е? - Защото ще се возя с 10лв. по-евтино гориво на 100 километра. А като разхвърляш в тези километри всички нови разходи, които си направил още на старта и става друга сметката. Но пък си казваш, абе новото си е ново...Незнам....пълно щастие нямало казват. Аз като избирах жената не бях толкова мнителен, колкото като оглеждам кола
                        WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Крумов Преглед на мнение
                          Колегата го разбирам и аз съм на същата дилема.Тази кола е поостаряла и разбира се има доста неща за подмяна за да се поддържа в приличен вид занапред.А все още има вид и може да се вземат някакви пари за нея.
                          За съжаление новите коли след 2005-6 година не са като ония до 1994-5.
                          Те, това е неоспорим факт. Новите колите се набъкаха със електроника, пластмаси и системи за сигурност - все допълнителни неща, които могат да ти създадат допълнителни проблеми. От друга страна станаха по-екологични, с по-голяма мощност и по-нисък разход на гориво...
                          Ама и за жените е така - наборките не са това което бяха 1994-5 г...
                          Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                            Ние по-скоро си расъждаваме на глас, вместо да убеждаваме колегата. Поне аз де. Въпросът е там, че ако хипотетично си представим две равни времеви отсечки, лежащи на една права и отразяващи експлоатацията на настоящия и бъдещия автомобил и ти се намираш по средата на тази права, там където свършва първата отсечка и започва втората, то за теб във всички случаи предстоят изненади по експлоатацията на който и ще да е от двата автомобила. Но като погледнеш назад към първата отсечка и ако я продължиш вместо да поемеш по втората, изненадите са някак си по предвидими. Незнам дали го обясних достатъчно сложно

Иначе си е чиста математика. Дали ще продадеш стария ~10год. и ще се хвърлиш на "нов" 5 год. автомобил, като теглиш чертата от поне двойно по-високата покупна цена, по-скъпото каско, евентуално гуми, задължителното цялостно обслужване и евентуално някое ремонтче и накрая се запиташ - Е добре. И защо ми е? - Защото ще се возя с 10лв. по-евтино гориво на 100 километра. А като разхвърляш в тези километри всички нови разходи, които си направил още на старта и става друга сметката. Но пък си казваш, абе новото си е ново...Незнам....пълно щастие нямало казват. Аз като избирах жената не бях толкова мнителен, колкото като оглеждам кола
                            +1 !
                            Когато се търси действителна икономия,математиката и житейската логика дават правилния отговор. Иначе,"новата",т.е. следващата кола винаги си е някаква тръпка и .... емоцията може да победи разума.

Коментар

Ако Бимата е свършила курса и предстоят тежки ремонти (например "пеперудите" тропат) е разбираемо желанието за смяна, а и е жалещо за джоба.
                              O888 749-O86
                              C20LET 4x4 198 kW 370 Nm - любимата
                              NC 750

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X