Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Pajero 3.2DID Vs Rexton 2.7CDI Vs X5 3.0i/D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Pajero 3.2DID Vs Rexton 2.7CDI Vs X5 3.0i/D

Колеги...отново съм пред досадна дилема
    Оглеждам се около 3-те коли. И за трите съм чел темите тук, като всички без BMW-то са прилично оплюти
    Паджерото много ми харесва като визия и екстри (дълга база), точно е автомобила който искам нооо с коментарите тук, че двигателя е трагичен, скоростите и ГНП често дават дефектни...мнооого ме разкандардисва. Явно не случайноценово е толкова достъпна

Рекстъна е на Рама...което ме кефи, карал съм за по 2-3 дена няколко пъти преди време за служебни такива и впечатлението ми е добро...ноооо са нови коли...интересува ме поостаряла 10-годишна кола как ли ще е

Хикса е много приятна кола, макар че вече визуално мааалко да се демодира. Бензина в комбинация с газ е чук, дизела, дава вече типични за дизелова кола проблеми. Което ме инбтересува и при паджерото и рекстъна - дюзи, турбина, горивна и т.н. запалителни дават ли проблеми.

И за трите основно ме интересува съвет при избора в който търсим КПД, като колата се кара предимно градско, уикенд извънградско с разходки нооо не и офроуд, най-много до някоя хижа да се качи или на риба. Не гоним скорости и динамика - вече съм улегнал шофьор. По-скоро търсим най-здравото, най-нормално за поддръжка и приятно като кола.

Случайно зачетох тук много добри мнения за дронтера фейслифтова, идеална бюджетка. Което също може би бих го погледнал като вариант, ако намеря някоя лимитед едишън с кожа. За нея просто, ако някой има да споделя, нека го направи...иначе по основата. При предварителното опознаване на пазара изключих Шевролет Каптива като адския нужник (предполагам никой няма да оспори), изключихме ML 320 бензинка по ред причини и Нисан Патрол 2.8 или 3.0 дизел.
    ....!

От: Pajero 3.2DID Vs Rexton 2.7CDI Vs X5 3.0i/D

За предимно градско не бих казал, че ти трябва, който и да е кошник от тези 3, но това си е мое мнение...ако те кефят. Бих ти предложил да погледнеш Rav4 след 2006г. от към икономичност дизела ще е несравним с тези по-горе. Проблем със стар дизел, пък и нов винаги може да има, но от друга страна на тези години вече се знае кое е стока и кое не. Също така ако обема не ти е достатъчен и годините не са от значение, можеш да погледнеш LK95 2001-2002г. страхоте е, динамиката е абсолютно достатъчна за улегнал шофьор, а разхода е приемлив за обема си.
    Във всеки случай X5 е доста по различен от рекстъна и паджерото, като определено феслифтовия модел е за предпочитане, да не говорим, че вече разликата в цените, не е чак толкова голяма. Отделно дизеловия двигател е доста добър, за разход виж в BMW форума има тема, но ти май си го отписал(8-14, като 8 е по-скоро мечта, но и 9-14 не е зле). Феис и 3.0i бензин са с малко предлагане на пазара. 4.4i да знаеш, че ще харчи много, дори и на газ ще може да се конкурира по разход на алтернативите ти само извънградско.
    Защо изключихте ML?
    Може би концепцията Ти/Ви не е още изчистена, тъй като това за което се чудите е леко различно. Аз лично (това си е мое мнение) бих заложил на нещо, което по се приближава към лека кола(като разход, динамика, комфорт), просто защото ще си спестите големи разходи и по начина по които се ползва ще е по-удачно. Така или иначе обаче си падам и по джипки, така че практичноста и удоволствието не е нужно да имат пресечна точка. А пък казано честно надали има нещо на света, което да има четири, две, осем или дори едно колео, което не бих пробвал да карам, ама това си е мой проблем!

Коментар

Здравей колега, ако нещо конкретно те интересува за Х5 най-добре е да се чуем и да ти кажа, а дори мога да ти предоставя за тест едно Х5 3,0Д. Остави тел. и ще ти звънна, че хич не ми се пише безкрайно.
      sigpic
      Land rover lightweight-series 3
      Range Rover V8
      Range Rover Classic Vouge SE V8
      Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
        Остави тел. и ще ти звънна, че хич не ми се пише безкрайно.
        Безценно!
        WG 2.7 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X