Обява

Свий
Няма добавени обяви.

4х4 за новобранец

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• 4х4 за новобранец

Здравейте , нов съм във форума , не съм чак такъв новобранец в оф-роуда , качвал съм се на много машини ии само големи имена като Дефендър , Дискавъри , Нива , Уаз , Тойота ЛК Д4Д , Хайлукс , Паджеро и съм крайно запален да си взема един мой ... Бюджета ми е около 5 000лв. , но ми трябва нещо , което искам да мога да карам с приличен разход и 4 врати ... Желателно да става на газ ... Дизел за тези пари по икономичен не ми се ръвти около главата ... спрял съм се на няколко марки като Фриландър , Терано 2 , Паджеро или субару легайси ... искам кола с прилични възможности извън пътя ... Тежките офроудъри няма да мога да ги подържам все още моля готов съм да излушам предложения Благодаря предварително за отделеното внимание

От: 4х4 за новобранец

Някакъв шанс някой да почете темите в този раздел преди да пусне поредното питане?!?

Фрилендър и "прилични възможности извън пътя" WTF ?!? А каране офроуд и икономия на гориво не ми се събират в едно изречение ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен Фрилендър, Паджеро и Субару са доста различни една от друга. По - скоро реши какво искаш да правиш със съответното 4х4 и се спри на някоко модела които са равностойни и след това прочети за тях и ги разгледай на живо и виж коя ще ди допадне най -много.
      Dacia Duster 1.5 DCI 4x4 '16
      +359 878 201 276

Коментар

Първоначално публикуван от monkata94 Преглед на мнение
        Здравейте , нов съм във форума , не съм чак такъв новобранец в оф-роуда , качвал съм се на много машини ии само големи имена като Дефендър , Дискавъри , Нива , Уаз , Тойота ЛК Д4Д , Хайлукс , Паджеро и съм крайно запален да си взема един мой ... Бюджета ми е около 5 000лв. , но ми трябва нещо , което искам да мога да карам с приличен разход и 4 врати ... Желателно да става на газ ... Дизел за тези пари по икономичен не ми се ръвти около главата ... спрял съм се на няколко марки като Фриландър , Терано 2 , Паджеро или субару легайси ... искам кола с прилични възможности извън пътя ... Тежките офроудъри няма да мога да ги подържам все още моля готов съм да излушам предложения Благодаря предварително за отделеното внимание
        Относно Субару, Форестер от първите модели е в посочения ценови диапазон и по-близо до изискванията ти от Легаси/Легаци, ма легайси срещам за пръв път и по-скоро "въпроса е с кого"
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Готов съм и за други предложения ... проблема е там ,че трябва да съчетая всекидневна кола с офроудър ... май излиза малко невъзможно тъй като колата ще вижда и доста дълги пътища , както и доста градско . Колкото до офроуда ... там средства няма да жаля

Коментар

Наистина си иска четене преди да пуснеш такава тема - от марките които си нито една не отговаря на условията ти . Паджеро - висок разход , Терано 2 - скромни възможности извън пътя , Фрилендър и Субаро - не стават за офроуд . Попрочети темите във форума , спри се на поне две конкретни марки които горе долу отговарят на условията ти и тогава искай съвет . Но за да не те отказвам напълно моят съвет е - Гранд Витара , но за свестен екземпляр не ти стига бюджета / както и за всеки друг който вземеш в този ценови диапазон при тези условия /
            VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Готов съм и за други предложения ... проблема е там ,че трябва да съчетая всекидневна кола с офроудър ... май излиза малко невъзможно тъй като колата ще вижда и доста дълги пътища , както и доста градско . Колкото до офроуда ... там средства няма да жаля
              Za тез пари загледай нещо корейско. До 1993г.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                Za тез пари загледай нещо корейско. До 1993г.
                До 1993 или до 2003?
                Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                  До 1993 или до 2003?
                  Опсс 1998 -2003г.

Коментар

Здравейте , ..., качвал съм се на много машини и само големи имена като Дефендър , Дискавъри , Нива , Уаз , Тойота ЛК Д4Д , Хайлукс , Паджеро и съм крайно запален да си взема един мой ... Бюджета ми е около 5 000лв. , но ми трябва нещо , което искам да мога да карам с приличен разход и 4 врати ...
                    Ами твойта е лесна - единственият верен отговор на уравнението ти е ЛР Дискавъри-1.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                      Ами твойта е лесна - единственият верен отговор на уравнението ти е ЛР Дискавъри-1.
                      Подкрепям колегата за Дискавърито.
                      Ford Bronco II 2.9 V6
                      Уаз 469Б
                      Hyundai Santa Fe 2.0 CRDI 125
                      0899846606

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                        2.0 бензиновия вариант на Дискавъри същност е един вариант , който доста ме притеснява като цяло ... струва ми се ,че купето е голямо за този двигател , ще съм много благодарен ако някой ми каже нещо за тази модификация

Коментар

Защо не Галопер ? с 2.5 тд Разбрах че не искаш дизел,но да ти кажа хич не лош и доказан мотор .
                          РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

... искам кола с прилични възможности извън пътя ...
                            Най-добри възможности извън пътя има прежалената кола. Такова возило сякаш спира или поне чувствително забавя естествения си разпад и върши чудеса. Когато човек осъзнае това може да започне мислене за какво и дали му трябва по-проходима машина, къде ще я кара, за какво ще я ползва, колко пари може да отделя, за да я поддържа в желаното състояние, да чете форума, да търси възможност да кара различни модели, а като прочете и покара достатъчно, вече ще е избрал джипката, която ще му върши работа.

Наскоро бях на гости на едни приятели на село. Основното средство за придвижване беше едно нещо, което след много внимателно разглеждане можеше да се оприличи на Витара. При цялото ми високомерно отношение към модела бях респектиран от това какво издевателство видя тази машинка за няколко дни, а собственикът вика, ми то така е от една година. Искам да си взема по-голяма джипка, ама тази не ми се хвърля, след като още се движи. Искам да я счупя, а тя спря да се чупи.

До всяка дестинация неизменно се тръгваше от задната врата на къщата през кално, разорано поле. За риба, пътят много обикаля, давай през полето, през оврази и мочурляци и на гьола. Нощем да бием чакали само през полето. Като започне да се тормози двигателя, си вадехме тиквите през прозорците да гледаме дали се виждат главините. Щом се виждаха няма страшно и напред. Да нагледаме пчелина през два баира, пак само направо. Като свърши полето и почне стръмното, газ през храсталаците и после горички, а там слалом през дърветата. Е, доста вратички не бяха заобикаляни правилно.

С много думи исках да кажа следното: Изясни за себе си какво разбираш под „извън пътя”, какво разбираш под оффроуд, защо искаш да ходиш там. Тогава ще разбереш дали ти трябва „тежък офроудър” (какъвто казваш, че не можеш да поддържаш засега) или ще ти е достатъчна каква да е по-високо проходима кола. Ако е второто, чети, карай и сам ще усетиш коя е твоята.
                            JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Както казваше един приятел,разликата в джипките е че едните ги пазиш да не ги счупиш,другите искаш да ги счупиш,а не можеш.Няма конкретен джип за новобранец,има базова машина която можеш да доразвиваш с напредването на опита ти,да не се налага да си купуваш втора ,трета вече утвърдена такава,няма да споменавам марки и модели,всеки натрупал опит с проба-грешка знае отговорите.Пак зависи до каква степен иска човек да навлезе в офроуда,понеже за всеки е различно понятие,толкова отрасли и под отрасли са се формирали в БГ,че са го превърнали в абстрактно понятие.
                              LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                              Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X