Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новобранец в затруднение относно избора на 4х4 возило. Помагайте!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Новобранец в затруднение относно избора на 4х4 возило. Помагайте!

С този бюджет давам глас за Фронтера.
    РР п38 2.5тд .Е53 чер клозет .Астра H Z13DT.

0895шест29410 .

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
      Ръждясало Ауди е или удряно, или преобръщано.
      Тука много неподготвен се изказваш.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Тука много неподготвен се изказваш.
        Чак пък неподготвен...
        Ауди действително са едни от най-устойчивите на корозия каручки за последните 20-30 години. Или имаш други данни/наблюдения?

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
          Скъпи идват за нашия джоб.
          Така е. Това е някакъв "феномен". Самите франсета отскачат до Белгия или Холандия, ако си търсят евтина кола втора употреба. Нашите джамбази отдавна щяха да са направили пътека до там, ама не би.
          В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

Първоначално публикуван от HurricaneRR Преглед на мнение
            Относно Чероки, Гранд Чероки - с цели предни мостове ли са ? Тераното доколкото знам е с цял, Патрула също.....

П.С. по възможност бензинова, ще се кара на газ.
            Здравей, Чероки-то и Гранд Чероки-то са с цял преден мост.За тераното ти е грешна информацията-отпред е с независимо окачване, а за патрула си прав-с цял мост е.
            Аз бих ти препоръчал да погледнеш Черокито с 4 литровия мотор (при американците забрави за варианта дизел) и газова уредба- побира се в бюджета ти, несъмнено е доста по-уютно от самурай, а и по-широко....

Успех!
            Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
            Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Първоначално публикуван от Vani4a Преглед на мнение
              Аз бих ти препоръчал да погледнеш Черокито с 4 литровия мотор .............. побира се в бюджета ти, ....
              Успех!
              Де го туй, да си взема още едно?
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

УAЗ
                Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
                Drag Grand Canyon Daily
                Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
                LZ1JYM

Коментар

А какво мнение ще изкажете за Паджеро 3000 бензин/газ (разбира се) дълга база 94-та 95-та година ? Голямо е, просторно. Въпросът ми е дали има добра проходимост (ясно е, че проходимостта зависи и от куп други фактори) и като цяло някакви тънкости по подръжката, често срещани проблеми ? Интересува ме и окачването - не съм голям разбирач в тази област, но доколкото знам автомобилите с цели мостове идват доста по-здрави отколкото тези с независимото окачване ?! Затова обръщам доста внимание и на този фактор. Моля, поправете ме ако греша, отворен съм за градивна критика и още предложения за автомобил. Сумата няма да бъде 3000лв, ще проявя търпение докато я направя поне двойна Предпочитам колата да бъде бензинова и да й бъде монтирана газова, ако може и да е ръчка още по-добре (лично предпочитание). Преглеждам и Гранд Черокита и Черокита, дайте впечатления и за тях, и на един кантар с Паджерото според Вас кое би било по-добър избор
                  Suzuki Samurai 1.6 - Mud Machine

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                    Де го туй, да си взема още едно?
                    Ами колега има, провери в сайтовете.Следя обявите и има едно, което ми се вижда читаво и дори е под 3000лв.
                    Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!

Коментар

Под 3000 лв. казваш. Как ти се видя читаво? Огледа го лично, кара го, закара го на майстор, който познава марката, той го гледа и тества или само по снимките и описанието в обявата?

И аз преглеждам обяви, но след доста четене на форума, а вече и от личен опит разбрах, че за да докараш и поддържаш(3–5 години) джипка, придобита за около тази сума, в състояние, в което излетите са повече от посещенията при майстора ти трябват поне още толкова пари. И това е много оптимистично за някои марки и модели. Разбира се, в никакъв случай по-скъпите екземпляри не гарантират безпорблемна експлоатация.

За описаните изисквания(ловно-риболовни излети с приятели) му трябва возило с по-голямо пасажерско и товарно пространство. За такова возило му трябват 5-6 хиляди, четене преди избора на марка и модел, а след избора им много внимателно гледане, каране и консултации с майстора, който ще го поддържа. Ако може сам ще е плюс, но не са много хората, които го могат.
                      JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от Александър Белов Преглед на мнение
                        Под 3000 лв. казваш. Как ти се видя читаво? Огледа го лично, кара го, закара го на майстор, който познава марката, той го гледа и тества или само по снимките и описанието в обявата?

И аз преглеждам обяви, но след доста четене на форума, а вече и от личен опит разбрах, че за да докараш и поддържаш(3–5 години) джипка, придобита за около тази сума, в състояние, в което излетите са повече от посещенията при майстора ти трябват поне още толкова пари. И това е много оптимистично за някои марки и модели. Разбира се, в никакъв случай по-скъпите екземпляри не гарантират безпорблемна експлоатация.
                        И какъв извода? Хората, които не можем да отделим по над 6000лв. за кола да си ходим пеш?
                        Не се заяждам, просто в последно време забелязвам, че подобни теми и не само, във форума се превръщат в безсмислени спорове... и не не съм ходил на оглед и тн, НО след като следиш пазара знаеш, че в момента хората не бликат от пари и купувачите не се редят на опашка.Дори и тук се продадоха няколко Гранда на цени около 3000-4000 лева и то с големите бензинови мотори, а не дизел. Просто цените са такива.Ясно е че ще има неща за ремонт по такъв джип, но за частите има сайтове като rockauto например.

П.п. Повече няма да пиша в тази тема, за да не се превръща в спам!

Коментар

Всеки от "ветераните" във форума си е купувал първа джипка поне преди 5-6 години, когато цените бяха от 10 х.лв. нагоре, за мощните имаше акциз, частите бяха по-скъпи и т.н. Ако си е купувал по-наскоро, вече не му е била първа, имал е определени изисквания и едва ли е взел нещо евтино, пък ако е взел, е налял още толкова в доработки. Т.е. приказки от типа "вЕрвай ми, читав модел от тези за под ХХХХ лв. няма да намериш" и "ако я вземеш за толкова пари, ще ти струва още 3 пъти по толкова да я приведеш в що годе приличен вид", не са баш съвсем актуални.

Коментар

Мале-е, Гагич, ти изкарА поне 80% от автоджамбазите филантропи!!!
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
                              Мале-е, Гагич, ти изкарА поне 80% от автоджамбазите филантропи!!!
                              Правят си сметката джамбазите, щото са "прУфесионалисти" и не могат да си оставят стоката да изгние. А иначе, знаеш: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=176225
                              Както и пред всеки блок стоЙ някой лъснат "Москвич" на 40 години и 35 000 км. Пробвай да го купиш за... по-малко от 10 000 лв. Човекот е чекАл 7 гОдини с вноска у "Мототехника", па дал 6000 лв. от Тодор Живковите, пък ако знайш що труд и пАре е ФърлИл у него ?! Лееека-полека тази психология напуска българина с измиране на по-старото поколение, но и тук във форумЪт се усеща.

Коментар

Купих си Фронтерата за 3000л.96г с газ инж,клима-работи,за година никакви проблеми.За проходимост трябва да се види.има отделен форум.Не се отказвай 3000-3500 е добра сума.Успех./покупката беше от роднина

/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X