Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

    Привет на всички!

    Нашите са решили да сменят 23-годишния Passat с по-нова кола. Търси се семеен автомобил с голям багажник (тоест комби), който ще се кара всеки ден в София и периодично на магистрала. За момента разглеждаме два варианта - VW Passat B6 2.0 TDI 4motion (140hp) или Volvo XC70 (тук не мога да кажа с кой двигател, но определено дизелов). Година - 2006/2007. Предпочитанията са за ръчна скоростна кутия. Първоначално аз предпочитах Passat-a, но прочетено в VW-Club и AutoBuild за проблеми с дюзи и електроника ми направи много лошо впечатление и взех да се опасявам, че можем да се вкараме в голямо приключение (най-вече финансово), ако дюзите се окажат проблемни (по спомен 1300-1600 лв/бр.). Официалните сервизи на VW (включително и Порше България) имат програми за безплатната им подмяна на коли до 7 години, но не се знае дали ще се класираме за нея, макар и за 1 година. От друга страна пък Volvo-то ми се струва, че като цяло е по-скъп автомобил с по-скъпа поддръжка и е възможно читава бройка да не се впише в бюджета (виж следващия параграф).

    Наш познат, който има автокъща в Германия, ще внеса колата оттам. Бюджетът е 10 000 лева, до 11 000 в краен случай. Кой от двата автомобила е по-добрият вариант? Евентуално се приемат предложения и за други марки и модели.

  • #2
    От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

    Волвото е с 2.4 дизел и е с различни мощности започващи от 163 к.с. АСК има режим на превключване за заснежени пътища.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

    "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

    Коментар


    • #3
      От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

      Мисля че имаше колеги които караха XC70 тук в форума, доколкото знам D5 двигателя е един от най-безпроблемните; относно режима за заснежени пътища, автоматика просто тръгва от втора.

      Коментар


      • #4
        От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

        Първоначално публикуван от Petar84 Преглед на мнение
        Мисля че имаше колеги които караха XC70 тук в форума, доколкото знам D5 двигателя е един от най-безпроблемните; относно режима за заснежени пътища, автоматика просто тръгва от втора.
        Не съм много съгласен, при Паджерото е така. Но отскоро карам XC70, не съм го карал на сняг, но автомата при включен зимен режим се държи много по-различно от колкото просто да тръгне от втора. Скоро ще имам повече впечатления.
        Biagini Passo Powered By VW Syncro

        Коментар


        • #5
          От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

          Здравей Колега.
          И двата модела са добър избор. Най важното е, обаче, на каква кола ще попаднеш. Все пак говорим за втра ръка...ние във фирмата имаме xc70 и xc 90 2 броя. Страхотни коли...сувове...добро качество на разумна цена. Аз съм за волвото...за 5 години нула проблеми, говоря сериозни. Дреби не казвам, защото служени коли не се пазят като личните. Търси само кола с читава история или на реално малко километри. Двигателя, дизела, след 200к е предразположен към проблеми. Скоростите са читави ако ги сервизираш по книжка...ходата част е железна. Успех с избора....

          Коментар


          • #6
            От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

            @nasko13:
            Благодаря за споделените впечатления. Радвам се, че срещнах същите мнения и на други места. Все повече ми се иска да вземем Volvo-то, но въпросът е наистина какво ще успеем да намерим за тези пари.

            Коментар


            • #7
              От: Volvo XC70 или VW Passat B6 комби?

              Здравей колега. Ние карахме 4 години XC70 MK3, 2009 година, и после си го взех и го карам от почти година из София. Колата е много удобна, просторна, место има за всичко. Моята е с D5 двигател, 185 коня автомат - единствено разходът си е в повече - при нормално каране градско ( Софииско) си ми е 11.5. За момента е на 116 000 км и да чукам на дърво няма никакви сериозни проблеми. При моята няма зимен режим, но съм я карал и с мноого лоши зимни гуми и нямаше кой знае какви драми. Доколкото съм запознат, XC70тката си е от по-луксозната гама на Волво и е произведена в Швеция. Ако имаш някакви въпроси съм на разположение.
              Поздрави и успех!

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X