Обява

Свий
Няма добавени обяви.

много странно запитване но ми трябва помощ :-P

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: много странно запитване но ми трябва помощ :-P

Видях возилата от линка. Ма то се вижда, че е всичко друго не и Мерцедес. Моята идея беше, че въпросният автомобил може леко да се повдигне. Все има начин да се свали всичко надолу, включително и диференциала. Пък и човека няма да прави нищо подобно на Трабанта на 6traka. Що да му обясняваме как няма да стане?
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Видях возилата от линка. Ма то се вижда, че е всичко друго не и Мерцедес. Моята идея беше, че въпросният автомобил може леко да се повдигне. Все има начин да се свали всичко надолу, включително и диференциала. Пък и човека няма да прави нищо подобно на Трабанта на 6traka. Що да му обясняваме как няма да стане?
      Предполагам че постовете ми ще се насложат един след друг но най-вероятнп не се е изпратил предния или модератора не е влизал вчера да го удобри! Иначе колегата ме разбира идеално за какво имам на предвид с повдигането, примерно по дулги пружини които ще паснат с подложки и прочие така че хем да става за каране хем да си остане една идея безопадна :-) въпроса е че се принудох на волвото да дложа големк пружини, а пък на брат ми му се руди бебче и му я дадох да я ползва но като ггледам няма да я зема близките години и искам да си оправя тази за меко и удобно возене по чакълест и неравен път... Тя и сега вози адски меко малко по големи дупки които не могат да се избегнат направо потъват до желязо и за малко да си нарежа гумите на купето.... Та колегата ме е разбрал идеално! Аз съм си фен на старите коли защото моожеш да си ги оправиш с комплекта красота на приятелката ти! Също така и малконса колите които дават 5-6 градско а ако си ихраеш да я настъпваш 7, зимата с тея котлони вътре вдига 8 нафта.... Идеално за колата пък и не ме епставила никога на пътя... Примерно на дума приятели им изпадат алтернатори чупат легла на пружини акумолатора има отечки ибпрочие прпблеми с компютри или климатици...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
        .... Що да му обясняваме как няма да стане?.....
        Щото колегата е заложил в питанката взаимно изключващи се параметри. От друга страна : хем не познаваш окачването на въпросната машина , хем го насърчаваш .... малко странно е , не мислиш ли ?
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          ...За узаконяване сигурно има начин,доста текезесарки с волгови,ладови и вартбургови купета са узаконени...
          Миналата година лятото един приятел го сдраха с 1200 лв в DEKRA само за смяна на двигател , а такова чудо в настоящия момент нямам идея дали е възможно някак да се узакони ! Само за гората няма проблем ,ама не знам дали това ще удовлетвори човека пуснал питанката .

Коментар

Препоръчвам цедеса да не се повдига прекалено. За задното окачване има пет размера гумени подложки на пружините, а за отпред маааалко по-дълги пружини, но за 190-ка не знам от какво са подходящи? Може да се подложат допълнително изрязани шайби от транспортна лента, но повтарям-да не се прекалява с повдигането!
            Дори и след минимално повдигане над допустимото колата, като поведение повече няма да е Мерцедес! Добре е да се има предвид и да се кара по-бавно и по-внимателно.
            Последно редактирано от mbenz; 03-09-14, 08:21. Причина: допълнение
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
              Препоръчвам цедеса да не се повдига прекалено. За задното окачване има пет размера гумени подложки на пружините, а за отпред маааалко по-дълги пружини, но за 190-ка не знам от какво са подходящи? Може да се подложат допълнително изрязани шайби от транспортна лента, но повтарям-да не се прекалява с повдигането!
              Дори и след минимално повдигане над допустимото колата, като поведение повече няма да е Мерцедес! Добре е да се има предвид и да се кара по-бавно и по-внимателно.
              Напълно съм съгласен . Дори нещо повече : каквито и гумени подложки да се поставят , те са допустими в рамките на заводската геометрия . Т.е. да докараш колата до там , че да не се влачи по корем през гърбиците вследсвие на омекнали пружини . В противен случай ъгълът на пречупване на диференциала става недопустим и разбиването на каретата е сигурно. Патил съм с подобно нещо на 123-ка. При мен ми заминаха и карета на полуоските , но може и да е чисто съвпадение във времето.
              Дори да успее да подложи нещо над диференциала (сменял съм такъв на 190-ка и знам колко е шибано местоположението му) , това ще доведе единствено до нарушаване на геометрията на задницата и невъзможност при реглаж да влезе в нормата . По междуселски пътища и 40 км./ч. не фатално , но на завои по асфалт става страшно.
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Еми разбрах да не развалям геометрията и ще го пресметна, те и без това пружините амортисьорите са си за смяна и трябва да се охарча, та можете ли да кажете някакви припокриващи се пружини като например съм чувал че за бензиновите са по високи но по меки... Та дали няма нещо толкова удобно и вършещо работа пък пак ще разпитам по форума на мерцедес... :-P

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X