Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля за съвет момчета

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля за съвет момчета

Здравейте момчета.
    Това е първото ми мнение в този форум, но да се надявам да е първото от многото следващи
    Идвам при вас директно с питане.
    С бащата накрая решихме да си вземем по голям автомобил (от доста време цялото семейство иска това), но искам да ви помоля ако можете да ми предложите някакви марки и модели в ценовия интервал между 6000-8000лв.Автомобила можеи от Германия да си го докарам.
    Въпроса е там че имам някой изисквания който целя при тази нова цел и те са че предимно си падам по автомобили с по груб външен вид и ще ви помоля ако може да ми препоръчате такъв вид.Джипа няма да се ползва само за съботно неделни разходки до някоя рекичка,язовирче или виличка, а и за всекидневно каране от мен.

Ще съм ви благодарен ако спомогнете и споделите модели който биха се вписали в следните мой изисквания

- по голям и груб външен вид (нещо като моделите които съм приложил на снимките по долу, и двата автомобила са на цена до 8000лв)
    - възможно нисък разход на гориво (не търся кола 200-300 коня дето да лети, така или иначе обичам бавното возене в автомобила и моля без критики за това че търся по нисък разход, все пак всеки се съобразява със джоба си)
    -да не е къса база
    -продажна цена между 6-8000лв

Наистина ще съм изключително благодарен на всеки потребител от форума който удари едно рамо
    Поздрави
    Последно редактирано от danko6; 11-08-14, 15:21. Причина: Снимки с лого

От: Моля за съвет момчета.

Понеже снимките са изтрити ,ако може да ни ориентираш към кои марки си се насочил !

Коментар

Добавих снимките отново
      първата е Nissan Pathfinder 3.3Metan страхотна е на външен вид и е точно такъв тип автомобил който търся, според продавача вади разход 15лв на 100 километра метан, но на мен ми идва доста това за извънградско, а аз търся нещо по скромно.

Коментар

Те грубите са едни други с предимно прави форми и аеродинамика на трансформатор.....Мерцедес Г-Дефендър-Тойоти разни-и все такива грозотии дето не са за лигльовци които искат подгрев на гъзовете и т.н. глезотийки!
        Късмет с избора!
        driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Първоначално публикуван от danko6 Преглед на мнение
          ... според продавача вади разход 15лв на 100 километра метан, но на мен ми идва доста това за извънградско, а аз търся нещо по скромно.
          Забрави за големите коли с груби форми и се придържай към малолитражките!
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Забрави за големите коли с груби форми и се придържай към малолитражките!
            Както виждаш това е при извънградски разход и то на метан, просто не смятам да закупя каквото и да било което да не ми е по вкуса и да не ми допада на външен вид.
            Друг вариант е и Mazda Tribute 4x4 Adventure, но точно за това пуснах темата и ви казах изискванията си с надежда да помогнете, а не да ми пускате мнения от вида ооо не нямаш пари за това карай голф и напусни форума....

Коментар

Като страничен наблюдател мога да твърдя, че основната част от отговорите са за това как да не си купуваш подобно МПС защото: 1. Не ти е по джоба; 2. Няма да се катериш по "чукарите", значи не ти трябва такова нещо; 3. Няма значение какво се пита или търси важното е да се спами.
              Основна препоръка от мен, намираш няколко варианта на автомобили от сайтовете за продажба, прочиташ колкото е възможно повече за тях и техните проблеми /от форуми или някъде другаде, включително изглеждаш максимално много клипове с тях и ревюта/ правиш си собствените изводи и си купуваш тази която най ти пасва.

Коментар

Както виждаш това е при извънградски разход и то на метан, просто не смятам да закупя каквото и да било което да не ми е по вкуса и да не ми допада на външен вид.
                Друг вариант е и Mazda Tribute 4x4 Adventure, но точно за това пуснах темата и ви казах изискванията си с надежда да помогнете, а не да ми пускате мнения от вида ооо не нямаш пари за това карай голф и напусни форума....
                Добре, чувствителният, молим те - вземи си Мазда и продължи да пишеш във форума - за нес ще е огромна радост!
                Той е тъй грубуват! (иконка за счупена китка)
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Едното от возилата на картинките, дето си пуснал, е Мицубиши Паджеро Спорт с 2.5 турбодизел. Карал съм друг джип с такъв двигател и най-ниският разход, който съм докарвал на извънградско беше 9.5 л/100 км (това - с много бавно и спокойно каране поради особеностите на пътя). По-нормален разход беше 10-11 л дизел/100 км (и то, ако не се опитвам да държа продължително над 100 км/ч). Обърнато в пари, това прави 25 - 29 лв / 100 км. Ако на теб 15 лв/100 са ти проблем, то при посочените суми ще виеш като линейка. А това са горе-долу нормални разходи за голям автомобил 4х4 и никой не може да ти помогне, защото не може да промени законите на физиката. Голям автомобил с груб външен вид = тежък автомобил с лоша аеродинамика = по-висок разход на гориво. На градско сметката става още по-интересна!

Ами, мъчно ми е за тебе, но не мога да ти помогна, защото не се сещам за джип, който да гори по-малко от 15 лв на 100 км извънградско. В същност дори и за по-голяма лека кола с 4х4 не се сещам, защото те също си похарчват, а на теб и един скромен разход от 7-8 л /100 км ще ти дойде висок, според това, което си написал, защото в пари ще е едно 17-18 лв/100 км.

Ако за теб горепосоченото е фатално, значи на този етап просто не можеш да си позволиш джип. И това не е подигравка, а констатация на факт, проста аритметика. Ако искаш, можеш да се сърдиш на мен или на целия свят до посиняване, но от това фактите няма да се променят ...

Първоначално публикуван от mitakavk Преглед на мнение
                  Като страничен наблюдател мога да твърдя, че основната част от отговорите са за това как да не си купуваш подобно МПС защото: 1. Не ти е по джоба; 2. Няма да се катериш по "чукарите", значи не ти трябва такова нещо; 3. Няма значение какво се пита или търси важното е да се спами. ...
                  Г-н страничен наблюдател, за да не Ви пиша при спамерите, искате ли да предложите на човека джип, който да гори по-малко от 15 лв/100 км?
                  Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-08-14, 16:42.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

....
                    - възможно нисък разход на гориво (не търся кола 200-300 коня дето да лети, така или иначе обичам бавното возене в автомобила и моля без критики за това че търся по нисък разход, все пак всеки се съобразява със джоба си)
                    ....
                    Ами вземи да се съобразиш с тоя джоб де- къде скачаш 4 нива над възможностите си с тоя съдран джоб Щом 15 лева за 100км. пробег извън града (които не стигат и за разход 6/100 нафта) са ти много къде си тръгнал да избираш голяма кола
                    Баси, аз 6/100 прескачам без затруднения с коя да е баничарка само като си отпусна крака малко, ти си тръгнал да търсиш ГОЛЯМ ДЖИП с такъв разход...

Коментар

Да напълно си прав може и аз да не съм се изразил много правилно.По принцип карам BMW 325 с 2.5 и знам че харчене си има дори че не е джип това си харчи пари, но не са ми изобщо проблем.Мисълта ми беше да си взема някой джип с възможно по нисък разход и да му монтирам един метанов инжекцион, което ще промени доста цената за разхода.Това ми беше мисълта да си взема по икономичен джип не казвам по икономичен от автомобил не летя и аз в космоса и да му монтирам метанов инжекцион

Коментар

В този ценови диапазон, ще препоръчам горещо Субару Форестер, който според мен е железен автомобил, както и за планина, така и за път. Голям багажник и комфортно возене. Проблема е с разхода 15 бензин зимата на градско или 20 газ. На дълго е много по-добре.
                        Последно редактирано от белята; 11-08-14, 17:02. Причина: крипопис
                        Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                          В този ценови диапазон, ще препоръчам горещо Субару Форестер, който според мен е железен автомобил, както и за планина, така и за път. Голям багажник и комфортно возене. Проблема е с разхода 15 бензин зимата на градско или 20 газ. На дълго е много по-добре.
                          Обикновено в този раздел всеки си хвали магарето . Но четейки "критериите" на колегата , твоята гореща препоръка би била приемлива за него , ако бензина е по 1 кинта литъра .

.... а ако става въпрос за разход 15 /100 бензин , то такъв дават и джипове . Що го забиваш в леките коли ?
                          Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

според продавача вади разход 15лв на 100 километра метан, но на мен ми идва доста това за извънградско, а аз търся нещо по скромно.
                            Пич, не искам да те натъжавам , но като скоча в Корсата на жената не пада под 8л/100км, а е само една въшка макар и 90 коня. Преоцени си концепцията и не се сърди на колегите, реалностите са такива - голяма машина = голям разход.

Коментар

Ще съм ви благодарен ако спомогнете и споделите модели който биха се вписали в следните мой изисквания

- по голям и груб външен вид (нещо като моделите които съм приложил на снимките по долу, и двата автомобила са на цена до 8000лв)
                              -да не е къса база
                              -продажна цена между 6-8000лв
                              Наистина ще съм изключително благодарен на всеки потребител от форума който удари едно рамо
                              Поздрави
                              Това:
                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Volvo_740GLT_Kombi_front_20080130.jpg
Прегледи:1
Размер:118.1 КБ
ID:5604559

Защото въпросите са несериозни относно покупка на "джип". Би трябвало да те интересува 4х4 системата - там "парт-тайм" ли е, "фул-тайм" ли, какви режими има, може ли да се кара само на 4х2, скъпо ли се обслужва (щото "джип" на старо = цената + 2000 лв. за смяна на консумативи, + 1000 лв. за някакви гуми и т.н.).
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X