Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за X3/Toureg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за X3/Toureg

Здравеите!

Предстой ми закупуване на SUV, на старо. Конкретно ми харесват "паркетниците" X3/Toureg.

Отделил съм 15000-18000 лева за покупката.
    Имам къде да паркирам колата. Месечният ми доход е 1200-1500 лева, нямам разходи за квартира/семейство.
    Искам да направя покупката с цел каране за кеф/придвижване. Месечно ще се кара около/под 1000 километра.

Въпросите ми са:
    Дали с тези пари мога да го поддържам/карам?
    Дали за този бюджет мога да намеря читав? Ясно ми е, че няма да много нов, с много екстри или на малко километри.
    Към коя от двете: BMW X3 или VW Toureg е подобре да се насоча?

Поздрави и благодаря за съветите!
    Последно редактирано от toster; 11-08-14, 10:45.

От: Въпрос за X3/Toureg

Хм....трябва ни още информация за това дали ще може да го поддържате/карате....
    1. Правите ли през лятото зимнина в буркани и слагате ли кисело зеле в бидон зимата?
    2. На трудов/граждански договор ли сте и върху пълният размер на дохода ли се осигурявате?
    3. И не не последно място какъв цвят ще бъде сув-ът?

Иначе за тези пари, към този момент е мал шанс да се намери читав....
    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
      Жалко.

Коментар

Кратка версия- не си дорасъл още за тоя клас коли.

Почвай да смяташ задължителните разходи като данък, ГО, каско (едва ли си луд да го караш без каско), смяна на масло, пари за гориво според средният разход по каталог... После усредни цифрата като месечен разход. Ако прескочи 20% от дохода ти- бягай далеч, че ще има да гледаш паметник пред блока по 3 месеца като се счупи нещо скъпо. То не че има евтини части там де...
        То купуването е най-лесно- големият чеп идва после...

Коментар

Имаше едно ГрандЧироки за 11к се продаваше лани... Що не се метнеш на него? Беше газифицирано а и като видях, че е отремонтирано при дедо и компания вярвам, че ще издаяни доста преди да се отвори болежка. Човека дето го продава май мераклия ще дойде. Мисля (без да съм пробвал) че 4.7 двигателя ще ти прави кеф при каране а и неприятно ще изненадваш веселяците с Хъ-3 и Туарег. Пък и гласчето му ще да е космонастръхващо. Ако щеш де... Язе ако ги имах парите баш там щях да се бухна.
          Последно редактирано от slaf4u; 11-08-14, 12:49.
          42

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
            Имаше едно ГрандЧироки за 11к се продаваше лани... Що не се метнеш на него? Беше газифицирано а и като видях, че е отремонтирано при дедо и компания вярвам, че ще издаяни доста преди да се отвори болежка. Човека дето го продава май мераклия ще дойде. Мисля (без да съм пробвал) че 4.7 двигателя ще ти прави кеф при каране а и неприятно ще изненадваш веселяците с Хъ-3 и Туарег. Пък и гласчето му ще да е космонастръхващо. Ако щеш де... Язе ако ги имах парите баш там щях да се бухна.
            Туй ще да е моето, обявата е актуална, темата е в раздел Продажби

По темата - за 1200-1500 доход не става джип от клас Туарег за 18к. Смисъл, има много "неща" за 18к - S500 Мерцедеси, Ауди S8-ци разни, BMW M5-ци по 400 коня, за съжаление обаче първоначалната покупка просто е началото, лесната част.

Дядо Владо има една приказка - цената на джипа/колата не трябва да надвишава 7 брутни месечни заплати. В твоя случай (да кажем 1700 бруто) това е 1700 * 7 = 11900 лв. В противен случай, както казва Дядо Владо, просто ще те удави финансово покупката.

Коментар

Човека пита за Х3 и Туарег, Вие го пращате да си взема Гранд...?! Ако му харесваше Гранд, мислите ли, че нямаше да го включи в питането? Ако пък не е наясно какво му трябва е безсмислено да започва процедура по ограмотяване.

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
              Бравос! Е, това е отговорЪТ! При 145 броя обяви само в Малибето и то точно за тези два автомобила в този ценови сегмент, как пък една няма да е читава? Ама лаф да става...

Колега toster, преди да пишеш предполагам си погледнал какво как се продава и дали ти е по джоба като цена. Намери човек който да разбира от тези автомобили, ходете погледайте, пробвайте и задължително проверка в доверен сервиз/човек. Поддържана колица за тези пари ще те кара безпроблемно дълго време. Е винаги го има случая и да си абсолютен карък и дори ако си купуш чисто нов СУВ нещо да се "окоти" на втория месец. Прегледай форума да видиш дали и какви дефекти са най-често коментирани за съответния модел и при избора - внимателно. Относно поддръжката - евтино няма...
              Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Първоначално публикуван от AAF Преглед на мнение
                Бравос! Е, това е отговорЪТ! При 145 броя обяви само в Малибето и то точно за тези два автомобила в този ценови сегмент, как пък една няма да е читава? Ама лаф да става...
                Всъщност си прав. Моя грешка. Избор има наистина. Може и да има нещо читаво между тези. Направи ми впечатление, че бмв х3 до 18к има макс 2005 год., което
                ще рече макс от първите произведени. А за Тоарег дизел 2.5 (90% от предлаганите) предполагам всички са чели да се бяга надалече....

Между другото, трябва да се има предвид, че след закупувнато на мпс-то си трябват едни ~2к лв. за обслужване/леки ремонти/гуми и още толкова за данък, гражданска, каско. Така че е редно или да се завиши крайната сума за закупуване или да се имат предвид и тези ~4k лв.
                WG 2.7 CRD

Коментар

За Туарег 2.5 /особено R5/ трябва мноооо внимателно да се пипа и купува и тогава пак е на късмет работата. За по-големите нямам наблюдения, по писанките тук и на дуги места излиза, че са далеч по читави и хората ги карат и им се радват.
                  Grand Cherokee WJ '99 V8 4.7 Limited

Коментар

Какви са проблемите на Touareg 2,5 R5 ?
                    Може ли някой да сподели.

Коментар

Първоначално публикуван от Stefan Dimov Преглед на мнение
                      Какви са проблемите на Touareg 2,5 R5 ?
                      Може ли някой да сподели.
                      Стефане, да споделя за моя, дето ми се разхлопа кардана на баира преди Обзор
                      Всъщност, пак бих си взел Туарег, но да е 3.0 л,
                      Споделям опит - Имах Туарег, 2.5 R, от най-оплюваните, автомат, пълен с екстри, 2006-та година, купен от България. Човекът, от когото го купих го беше пазил много, на 60 000 км.
                      Накратко - страхотна машина, комфорт, лукс, каквото си пожелаеш.
                      Поддръжка - дупе да ти е яко .... Смених кардан на 120000 км - около 2 бона (проблем на моделите до 2006-та година), ходова част след зимата - около 1000 лв, смяна на масло, филтри дрън-дрън - 460 лв, накладки - пак там някъде.
                      Ако намериш читав екземпляр, да не е милионник от италия - вземай го!
                      Ако имаш въпроси - питай!
                      По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Първоначално публикуван от penywise Преглед на мнение
                        Туй ще да е моето, обявата е актуална, темата е в раздел Продажби

По темата - за 1200-1500 доход не става джип от клас Туарег за 18к. Смисъл, има много "неща" за 18к - S500 Мерцедеси, Ауди S8-ци разни, BMW M5-ци по 400 коня, за съжаление обаче първоначалната покупка просто е началото, лесната част.

Дядо Владо има една приказка - цената на джипа/колата не трябва да надвишава 7 брутни месечни заплати. В твоя случай (да кажем 1700 бруто) това е 1700 * 7 = 11900 лв. В противен случай, както казва Дядо Владо, просто ще те удави финансово покупката.
                        Ей там,в цитата на Дядо Владо е истината за изгодната покупка. Иначе "удавянето" е въпрос на време.

Коментар

Ами да вземе да си купи по тая схема старата S класа?

Коментар

Първоначално публикуван от toster Преглед на мнение
                            Здравеите!

Предстой ми закупуване на SUV, на старо. Конкретно ми харесват "паркетниците" X3/Toureg.

Отделил съм 15000-18000 лева за покупката.
                            Имам къде да паркирам колата. Месечният ми доход е 1200-1500 лева, нямам разходи за квартира/семейство.
                            Искам да направя покупката с цел каране за кеф/придвижване. Месечно ще се кара около/под 1000 километра.

Въпросите ми са:
                            Дали с тези пари мога да го поддържам/карам?
                            Дали за този бюджет мога да намеря читав? Ясно ми е, че няма да много нов, с много екстри или на малко километри.
                            Към коя от двете: BMW X3 или VW Toureg е подобре да се насоча?

Поздрави и благодаря за съветите!

Тоя филм го играх преди 10г с едно BMW, с тоя доход всеки ремонт ще ти изцежда бюджета до край - КАСКО + ГО - 2000лв, масло +филтри - 500-600лв, дребни ремонтчета - 2000лв, гуми - 1500лв и т.н. И все пак ако ще се наметкаш във филма по-добре X3.

Коментар

Двата автомобила са в различен сегмент...т.е. несравними...Но с такива доходи никога не бих си взел нито единия от двата.
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X