Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор между Toyota Rav4 3 генерация,Hyundai Santa Fe 2 генерация или Nisan Murano?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Избор между Toyota Rav4 3 генерация,Hyundai Santa Fe 2 генерация или Nisan Murano

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
    ... RAV 4 няма конкуренция за мен.
    RAV 4 може и да не е имал конкуренция 2000-2005-та година, ама след това...
    2006-2010г Санта Фе нямаше конкуренция у нас - вижда се по броя продадени нови от този период... Фейслифтът от 2010г с 6-степенните СК и 197кс от 2.2CRDi e в пъти по-добър от РАФта... Най-новото (2012+) е още по-хубаво, но цената му стана скандално висока...

Който си държи на Тойота си взима Тойота - аз на марки не робувам...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От: Избор между Toyota Rav4 3 генерация,Hyundai Santa Fe 2 генерация или Nisan Murano

ама защо сравняваш Santa Fe с RAV 4?! Сравнявай го с Land Cruiser-а... a от Хюндаите, в този клас е смехоподобието ix 35...
      Всички копират и досега RAV 4 в SUV сегмента - и не само защото с този модел поставиха началото през далечната вече 1994-а...
      и освен традициите поддържат стандарта и качеството - щом и немците го признават... - а те са малко трудни на подобни признания...
      Няма Tiguan, X3, Q3, GLK и т.н. в класациите им, или са далеч назад...

Коментар

ама защо сравняваш Santa Fe с RAV 4?! Сравнявай го с Land Cruiser-а... a от Хюндаите, в този клас е смехоподобието ix 35...
        Всички копират и досега RAV 4 в SUV сегмента - и не само защото с този модел поставиха началото през далечната вече 1994-а...
        и освен традициите поддържат стандарта и качеството - щом и немците го признават... - а те са малко трудни на подобни признания...
        Няма Tiguan, X3, Q3, GLK и т.н. в класациите им, или са далеч назад...
        Глупости. Пълни.
        ix35/Tucson никога не е бил в този сегмент. Най-много да се завре евентуално при Рав къса база или производните Дайхацу.

Санта Фе винаги е бил в категорията (размери/цена) на Рав-а, който пък винаги е покривал две съвсем различни категории с късата база и с дългата. Късата в Европа не знам продават ли я още, на много други пазари отдавна не съществува като понятие.

Хайде остави ги тия класации вече. Вземи погледни през прозореца да видиш как изглежда Ленд Круйзър и може ли при него да се праща Санта Фе, смешен ставаш.
        Последно редактирано от Goblin; 25-07-14, 19:15.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За Тойота или Хюндая след 200 000км чакай дюзи ,хич не са евтенки.Така че взимаш кола в този диапазон очаквай изненади.Кола която не се чупи не съществува ,а дали ще оставиш 2000 лв на година е една енигма.Повече знам за равката , която вече не е фул-тиме като старата.На предно е повечето време ,няма виско а е с електромагнитен съеденител за зацепване на задното с копче.Което не означава че не я бива -просто си е СУВ.Да не търсиш качества на Ланд Крузер.

Коментар

на СФ 2008г в книжката пишеше буквално "това, че автомобилът е 4х4 не означава, че е направен за офроуд. СФ следва да се използва по пътната мрежа, както нормалните леки автомобили"... Къде го слагаш при Ленд Крузер...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

няма да споря, темата е за друго... ок, съгласен съм, че Санта Фе е SUV - модела излиза 2001 г и т.н.
              и кой където иска и каквото иска да слага по-натам в класове, ниши и т.н.
              (ок и за Ленд Круйзера - не му е мястото тук)
              ама досега нищо не чух като довод срещу RAV 4?
              вероятно няма и да чуя - особено от хора, които са го имали, освен карали или виждали...
              (а иначе за някои класации Гоблине не си прав - има много показателни и статистически обемни -
              и не всички статистики са стъкмистики...)
              Последно редактирано от ivied; 25-07-14, 20:41.

Коментар

А защо очакваш да чуеш довод срещу Рав ? Да не би да е лоша кола че да чуваш доводи срещу него ?

Тедо цитира довод за конкретни модели и конкретни нужди, конкретни години - и хайде пак мантрата на кой тув-мув кой къде бил в класацията, и накрая ма те били различни категории. Да вземе със секвоята направо да го сравни сантафето...

Съвсем са си в една категория, и тъжната истина е че като излезе сантафето се скъсвах да се хиля всеки път като го видех, но с всяко следващо поколение при всеки следващ модел ахвах докато накрая и аз си качих дебелия задник в сантафе.

А на рав-а - като излезе първия модел ахнах, а после при всяко поколение ми ставаха все по прозрачни, докато на последното поколение се скъсвам да се хиля като го видя.

Не че бих отказал предпоследното поколение, при нас идваха с 2gr-fe двигател, V6-3.5 270 коня - няма как да го заплюя.

Коментар

... типично за Европа - караме дизели - и никак не е лош... а Santa Fe - то е доста по-скъпо в Германия от Rav 4 - (като нови) за това не ги сложих в една група... (после цената му пада повече от на Rav-a, защо ли?)

Коментар

... типично за Европа - караме дизели - и никак не е лош... а Santa Fe - то е доста по-скъпо в Германия от Rav 4 - (като нови) за това не ги сложих в една група... (после цената му пада повече от на Rav-a, защо ли?)
                    Аз лично гледайки едното до другото и най-вече знаейки с какво оборудване идва дори в гола версия - знам защо е по-скъпо. Отделно че си е до пазар. В Германия тойотата е по-евтина, във Франция е с хиляда евро по-скъпа при базова дизел конфигурация. В България не знам как е, а и няма особено значение предвид това което търси колегата.

А дали ще му падне повече цената от на Рав-а - ще можеш да ни информираш от любимите си класации, но след някоя и друга година. Зер това е първото санта фе което струва ново повече от Рав.

Които данни при всички положения нямат грам отношение към темата. Просто преглътни че е възможно някой да предпочете санта фе пред рав, и че никакво шумолене със списания и цъкане с мишки няма да промени нещата
                    Последно редактирано от Goblin; 25-07-14, 22:34.

Коментар

От мойта "камбанария",най- добре за тези изисквания е Toyota, -НО с 2.0 бензин+ ГАЗ.(Дизелаците са хубави, докато стигнат 200-300.000)

Коментар

Бензин не искам.Хубава е Д-Кат,ама ако има как при покупката да съм 100% сигурен че не е заминал филтъра.За същаление,няма как да се разбере на момента.Затова ще бъде с "по-лабавия" мотор.

поздрави

Коментар

бензин не ти трябва - идва слабичък
                          и маслата са важни, само оригиналното на Тойота, не си правя експерименти... дават го на 30 000 км!!! смяна, ама аз ще го сменям на 15... други грижи няма да имаш - и ти го пожелавам!

Коментар

За бензина и аз това знам,затова ще бъде дизел.До колкото разбрах,постоянно е задвижван предния мост,а задния се включва допълнително?Може ли да се кара на асвалт с включен заден мост?

поздрави

Коментар

RAV 4 трета генерация режим 4х4 се включва с бутон на таблото. Този режим се изключва автоматично щом колата вдигне над 40 км/час. Пътното покритие е без значение.
                              Празен път с планини на хоризонта, бензин в резервоара и километри... Десетки, стотици и хиляди километри, които гумите жадно да захапват и да претворяват в емоции...
                              Златомир Попов - Forry

Коментар

Равчето е супер. Няма да разочарова никога с нищо! Мураното е най-скъпото и по-хубавото от трите. Хюндай ги карат много така че сигурно и те не са лоши.
                                Според мен такива коли трябва да са с голям бензинов двигател а не дизел.
                                What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X