Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шосеен джип до 20-22к лв.Моля за съвет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шосеен джип до 20-22к лв.Моля за съвет

Какъвто и да избереш, трябва да ти е паснал лично на теб. Всичко друго е на късмет. Едни ще хвалят една марка, други друга, но цялата работа е до късмет.
    LR Disco II 99 - TD5
    www.lre-bulgaria.org

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
      ...дизел, 14 л. на аутобана със 160... много ли са? ..
      Не излиза математиката да имаш 20.000лв за автомобил, а 14л извън градско (или 18-20л реално градско) да не са ти проблем.
      Ако 14л не ти е проблем гледаш нещо ново за 100.000лв+, за подръжката важи същото.
      Като цяло за 22.000лв бюджет лично бих гледал нещо за 17-18.000 за да останат и за : регистрация, пълно обслужване на мотор/окачване, гуми, консумативи, гражданска, каско, данък и 20лв за едно измиване.
      Американските не ги харесвах докато не си купих Jeep, тогава ги намразих.

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
        Не излиза математиката да имаш 20.000лв за автомобил, а 14л извън градско (или 18-20л реално градско) да не са ти проблем.
        Ако 14л не ти е проблем гледаш нещо ново за 100.000лв+, за подръжката важи същото.
        Като цяло за 22.000лв бюджет лично бих гледал нещо за 17-18.000 за да останат и за : регистрация, пълно обслужване на мотор/окачване, гуми, консумативи, гражданска, каско, данък и 20лв за едно измиване.
        Американските не ги харесвах докато не си купих Jeep, тогава ги намразих.
        Как 18-20 на 100? Разхода на Диско 3 се движи около 12/100, вЕрвай ми...Говорим за градско...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

От тук изброените мураното е най-бързо
          ???Infiniti FX35???
          What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Re: Шосеен джип до 20-22к лв.Моля за съвет

Най-добро за асфалт е Х5, но поддръжката е по-скъпа и като цяло е по-трошливо и капризно.
            За тези пари аз бих взел ЦРВ или СантаФе- и двете са здрави, ориентирани към каране на асфалт и значително по-безпроблемни.
            На Сантафе хубавото е, че на пазара има много купувани от БГ със сервизна история и на истински км. Голяма кола, голям багажник, дизел и автоматик със сравнително нисък разход. За тези пари се взима фейслифта 190кс и 6ск.
            Хондата бензин също е добра, но ще харчи значително повече. Защо не дизел?
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
              Не ги карат много , щото гърмят двигатели по-често отколкото пукат гуми.....От гореизброените варианти джип е единствено Паджеро 3, и то с някой условности. Най-евтин за подръжка, предвид колко рядко му се налага е Хондата. Думата Хюндай ми е трудно да произнеса дори, та отпада безапелационно!....Фаворит ми е Лексуса, но няма да се вместиш в бюджета. Волвото има най-близка возия до лекия автомобил, там категорично съм на мнение, че не става да се кара на настилка различна от асфалт.Мураното е с характер на жена.БМВ-то си е дърво отвсякъде! Успех в начинанието!
              Гошко, бъркаш с Хюндая, 2 години и нещо караме Санта Фе, 2.0 CRDI, стария фейс, ами и разхода му е нормален, понавървява си добре, сигурно е 2 пъти по-широк от Нисан Кяшхай/като база за сравнение/, като удобство и широчина е просто перфектен... Багажник, дал бог, колко искаш, събира цяло умряло прасе/това от личен опит И малко за смях/ като проблеми, абсолютно никакви... Поне в моите очи, този модел, е доста напред в класацията
              Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 05-06-14, 21:41.
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Търси се да е комфортен, да е бърз, да има проходимост при нормални условия, дъжд, кал, черен път - след няколко тест драйва най-много ми допаднаха Disco 3, BMW X5, Volvo XC90 от изброените, иначе какво ще кажете за Range Rover 4.4i - чета разнопосочни мнения - чупи се, не се чупи, скъпо е, евтини части от UK и т.н.

Коментар

ТЛК 120 !

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Как 18-20 на 100? Разхода на Диско 3 се движи около 12/100, вЕрвай ми...Говорим за градско...
                    СантаФе-то с по 2 цилиндъра по малкък мотор, поне 30% по ниска маса, по тесни и леки гуми и по добра аеродинамика дава реален разход 12л/100 Софийско градско на жена ми пали гаси-от мол-до мол. При идентично КПД на двата двигателя разхода им не може да съвпада.
                    Не ми се спори, просто не ми изглежда правдоподобно. Колегата спомена 14л магистрала, не аз.
                    Относно темата, лично наблюдение е ,че хората каквото са си навили на пръста това си купуват. Задават пъпроси и искат мнения не за да изберат между няколко варианта, а да обезпечат вече направения избор за пред себе си.

Каквото и да решиш колега, CRV 2.0, Range Rover 4.4 или V12 Vogue със здраве и безаварийно.

Коментар

Първоначално публикуван от nema_mu_krika Преглед на мнение
                      Търси се да е комфортен, да е бърз, да има проходимост при нормални условия, дъжд, кал, черен път - след няколко тест драйва най-много ми допаднаха Disco 3, BMW X5, Volvo XC90 от изброените, иначе какво ще кажете за Range Rover 4.4i - чета разнопосочни мнения - чупи се, не се чупи, скъпо е, евтини части от UK и т.н.
                      Така е - гроздето е кисело
                      Мани кво ще четеш - седни в Рейнджа и виж той ли е твоят.
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от Jam Преглед на мнение
                        СантаФе-то с по 2 цилиндъра по малкък мотор, поне 30% по ниска маса, по тесни и леки гуми и по добра аеродинамика дава реален разход 12л/100 Софийско градско на жена ми пали гаси-от мол-до мол. При идентично КПД на двата двигателя разхода им не може да съвпада.
                        Не ми се спори, просто не ми изглежда правдоподобно. Колегата спомена 14л магистрала, не аз.
                        Относно темата, лично наблюдение е ,че хората каквото са си навили на пръста това си купуват. Задават пъпроси и искат мнения не за да изберат между няколко варианта, а да обезпечат вече направения избор за пред себе си.

Каквото и да решиш колега, CRV 2.0, Range Rover 4.4 или V12 Vogue със здраве и безаварийно.
                        Ок, няма да спорим...Карам Диско 3 почти три години(70 хил км), но щом казваш че харчи толкова, така да е...За тези километри гума не съм пукал,може би и за това не му е гръмнал двигателя още...
                        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от nema_mu_krika Преглед на мнение
                          Range Rover 4.4i и BMW X5 4.4 е почти едно и също ...
                          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
                            Range Rover 4.4i и BMW X5 4.4 е почти едно и също ...
                            Колкото и фронтерата ти е изузу
                            Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                              Колкото и фронтерата ти е изузу
                              Значи над 50%
                              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                                ТЛК 120 !
                                дааа... познатите теми... абе направо ТЛК 200! ...ред е на 8 -цилиндровите...
                                "да е комфортен, да е бърз, да има проходимост при нормални условия, дъжд, кал, черен път..."
                                ами нема такъв...
                                и ако... може да е евтин, и то в лева, и да е добре поддържан...
                                ами пак нема...
                                следва продължение - епизод 994 от сериала "Търси се, ама..."
                                Последно редактирано от ivied; 06-06-14, 12:54. Причина: Търси се, ама нема

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X