Здравейте приятели,желая да закупя джип от 10 000 до 15 000 и съм се спрял на следните модели ML270,ML400,BMW X3, WV Tuareg задължително дизел,разхода на гориво не ме бърка особено нали стига да не е 20/100 разбира се не ми трябва за хасъл офроуд,просто по висока кола по проходима( имам АУДИ А4 с оптичен тунинг та съм се направил на брони) комфортна за дълъг път, като ми е кеф да ида до Жребчево за рибка,като ми скимне да се кача зимата на Карандила та това е общо взето,по принцип до сега само ръчни скорости съм карал,но всички дават съвети относно избора да джипка автоматик та автоматик,и сега съм много объркан,всеки съвет относно горепосочените марки и модели ще ми е от полза и ще съм ви много благодарен !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ML270,ML400,BMW X3 или Vw Touareg
Свий
X
-
От: ML270,ML400,BMW X3 или Vw Touareg
И четирите машини които си предложил могат да изхарчат 20/100 ако се постараеш, а също и да слязат под 10/100 нафта - ама пак трябва да се стараеш. И пак четирите са по-ниски от доста леки коли и дали ще правиш брони си зависи от тебе.
Ръчни или автомат - изцяло въпрос на предпочитание. Някои с автомат се изнервят че прави каквото си иска, повечето им е кеф че не се занимават. Е, има и едни проценти преразход на гориво при автоматика, ама те са важни за хора които си купуват по-нисък клас автомобили. Съвет - пробвай автомат преди да купиш. За 50-100км ще си проличи дали си от "автоматичните" хора.
-
ML400 отсега ти казвам да го забравиш. Скъп и труден за обслужване мотор. Разхода на гориво също не е малък за това което предлага. При 270cdi, впедвид че трудно ще намериш екземпляр на под 300к км., проблемни са дюзите, и ако наистина се насочиш към този мотор, обърни специално внимание на тях при диагностиката. При Х3 има една "драма" с едно моторче в раздатката, което вече може да се оправи за няколко стотин лв, а не да сменяш цялата раздатка за няколко хиляди. Като цяло най-добре покарай по един екзепляр от всичките които си изброил по-горе(без ML400), виж кой ще ти допадне най-много като поведение и усещане и се впускай в търсене на запазен екземпляр.
P.S. забравих да спомена че, X3 за разлика от МЛ и Туарег няма бавни.Последно редактирано от josecuervo; 22-04-14, 15:25.M57D30T1
W450
Коментар
-
Другите не ги познавам но имам Х3. Това творение е с толко кекава ходова част, че не е истина. Вярно е, че сравнявам с Нисани и Мерцедеси, но да сменя цялата предница на 100 000км ми се вижда странно. Сега е на 150 и има за смяна чаркалаци за още 3-4хиляди лева. Колата се кара от жена, внимателно, кротко, само по асфалт.Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
Вальо. О888 557Ч7Ч
Silverado 1.3 i
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеДругите не ги познавам но имам Х3. Това творение е с толко кекава ходова част, че не е истина. Вярно е, че сравнявам с Нисани и Мерцедеси, но да сменя цялата предница на 100 000км ми се вижда странно. Сега е на 150 и има за смяна чаркалаци за още 3-4хиляди лева. Колата се кара от жена, внимателно, кротко, само по асфалт.
Направо ме отказа от Х3-та
Коментар
-
Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнениеДругите не ги познавам но имам Х3. Това творение е с толко кекава ходова част, че не е истина. Вярно е, че сравнявам с Нисани и Мерцедеси, но да сменя цялата предница на 100 000км ми се вижда странно. Сега е на 150 и има за смяна чаркалаци за още 3-4хиляди лева. Колата се кара от жена, внимателно, кротко, само по асфалт.M57D30T1
W450
Коментар
-
За МЛ400 съм чувал лоши неща, БМВ Х3 малко ми изглежда несериозен автомобил за мъж, Туарези са карали доста приятели и са ги махнали(дават най-голям разход), ама МЛ270 е доста разпространен мотор, което предполага, че ако има нещо за смяна, ще е на поносими цени.. Другото е божа работа..
Коментар
-
Първоначално публикуван от Десислав Добрев Преглед на мнениеБМВ Х3 малко ми изглежда несериозен автомобил за мъжвсе едно е питал за Рено Туинго?
Коментар
-
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеИ какво му е лошото на Туинго за мъже?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Първоначално публикуван от martiob Преглед на мнениеЩо тъй? Да не си видял някой розов? Или според теб всички мъже трябва да карат Хамър Н1, за да им пораснат п....ите?? Човека пита за технически качества и поддръжка на нормален автомобил, а ти - мани го, не е за мъжевсе едно е питал за Рено Туинго?
Коментар
-
Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнениеПринципно нищо, ама ми се беше наложило месец, месец и нещо а си возя гъза в едно резедаво - е вервай ми, бая странно ме гледаха всички0 8 76 36 8 542
Коментар
-
Карам автомат от 7 години и не бих се върнал на ръчка. Като искам да превключи 2 скорости надолу натискам педала на газта до долу и готово. Бързо и лесно. Плюс не можеш да прецакаш скоростната кутия например да включиш на 100км/ч на първа - Оно си знае какво да прави и не ти разрешава да вършиш глупости дори и да ползваш автоматичната кутия в ръчен режим.
За ML шурея има един ML ( май 500). Като го взе го пробва на сняг и каза че не ставал за офроуд. Паркира го в ъгъла на двора и си купи нова Тойота ЛК дизел автоматик. И до сега я кара вече 10 години а ML-а седи в двора като паметник. Плюс това му се скапа нещо скоростната кутия и вървеше само на първа.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар