Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми SUV?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Препоръчайте ми SUV?

Тойота Рав 4, Нисан кашкай, Хонда CRV, Мицубиши Аутлендър, Мицубиши ASX, Фолксваген Тигуан са в сегмента за който говориш. Но трябва да е с малък двигател за да гори според твоите изисквания.
    Моя Аутлендър е 2.4 л бензин 180 к.с. и гори 10-12/100. Дизела ще гори по-малко.

Коментар

Много трудно ще намерищ СУВ дизел който да ти гори средно 7 литра особенно ако караш и градско. Аз поне за такъв не се сещам. Разхода по каталог въобще не го гледай или гледай и прибавяй 2 литра отгоре минимум.
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от traun Преглед на мнение
        Погледни бензиново Сузуки Гранд Витара около 2006...
        Сега остава да кажеш и че харчи под 7/100
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Kuwait Преглед на мнение
          Тойота Рав 4, Нисан кашкай, Хонда CRV, Мицубиши Аутлендър, Мицубиши ASX, Фолксваген Тигуан са в сегмента за който говориш...
          Да, от новите модели има такива, които се доближават до 7/100, но цената им драстично надминава 15000лв... А ако намериш някой евтин, разходите за подръжка ще са такива, че разходът ще ти е е последната грижа

Самата концепция СУВ е за хора с пари, които не се интересуват от разхода... За това и са толкова модерни последните 10 години, защото с тях се демонстрира статус...
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
            ... Самата концепция СУВ е за хора с пари, които не се интересуват от разхода... За това и са толкова модерни последните 10 години, защото с тях се демонстрира статус...
            Напълно съгласен, но питащия именно И от това се интересува:

Първоначално публикуван от mitko.be Преглед на мнение
            Да, както съм написал по горе, търся SUV, икономично, здраво и що годе представително до 15 000лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
              .....

Самата концепция СУВ е за хора с пари, които не се интересуват от разхода... За това и са толкова модерни последните 10 години, защото с тях се демонстрира статус...
              Твърдо не съм съгласен... Какъв статус можеш да демонстрираш например с Кашкай?
              СУВ от този тип се избира от хора търсещи някакъв компромис между лек автомобил и нещо мааалко по-сигурно през зимата или по лоши пътища...
              С една дума - лек автомобил с разширени възможности (разбира се малко по-скъп за поддръжка и с леко повишен разход)...
              Цената му също е леко по-висока (но не и фрапиращо по-висока) от аналогичен лек автомобил...
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                Напълно съгласен, но питащия именно И от това се интересува:
                Въпросът е доколко представително може да бъде компактно SUV/CUV-че, което има шанс да се доближи до изискванията за по-нисък разход. Но тук вече е въпрос на вкус и лични разбирания за "представителност" ...
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                  СУВ от този тип се избира от хора търсещи някакъв компромис между лек автомобил и нещо мааалко по-сигурно през зимата или по лоши пътища...
                  С една дума - лек автомобил с разширени възможности (разбира се малко по-скъп за поддръжка и с леко повишен разход)...
                  Цената му също е леко по-висока (но не и фрапиращо по-висока) от аналогичен лек автомобил...
                  Съгласен съм с теб! Ако търся статус, за тези пари ще си купя БМВ 745, и никой с висок хечбек 4х4, дори няма да се доближава до статуса ми така че.... И под "що годе представителен" имах предивид, да не е нещо като Фиат Мултипла, защото в това нещо ще ме е срам и да се возя, камоли да притежавам такова...

Коментар

Субару Форестър 2.0 на газ би било добре.
                    а това е вече много сигурен автомобил през зимата)
                    Моето на бензин ми гори 10-12 градско(зависи от градското и крака),извън града 120-8л.

Коментар

Не е СУВ,но колега си купи нова кола от VAG групата,с бензинов двигател 1.2 и турбо,защото давала градско 5/100 по каталог.12000 километра по късно,градското е минимум 8 а е стигало и до 11/100.Единствения момент,в който наистина има някаква икономичност е извънградско 5-5.5/100,моменто ~4.5,но със скорост до 100км/ч.
                      Друг с Дачия Сандеро - градско 8-10,Тойота Айго - също.
                      Горепосочените купиха тези коли именно заради обявената от производителя консумация на гориво.
                      Идеята ми е,че разхода не трябва да е основен критерий при избора на кола.Поне в София.
                      A SUV 10/100 градско максимум е силно пожелателно за голям град със задръствания.
                      Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                        Не е СУВ,но колега си купи нова кола от VAG групата,с бензинов двигател 1.2 и турбо,защото давала градско 5/100 по каталог.12000 километра по късно,градското е минимум 8 а е стигало и до 11/100.Единствения момент,в който наистина има някаква икономичност е извънградско 5-5.5/100,моменто ~4.5,но със скорост до 100км/ч.
                        Друг с Дачия Сандеро - градско 8-10,Тойота Айго - също.
                        Горепосочените купиха тези коли именно заради обявената от производителя консумация на гориво.
                        Идеята ми е,че разхода не трябва да е основен критерий при избора на кола.Поне в София.
                        A SUV 10/100 градско максимум е силно пожелателно за голям град със задръствания.
                        Ама същия смях падна и с " двигател на годината " Форд екобуст, дрън-дрън хиляда кубика...на тестовете и то извънградско удари два-тринайсе на сто , поради защото с тоя мотор за миксер си иска натискане ...нали, за да се движиш бързичко.. Друг познат с Ярис, който го беше взел на дъщеря си, че подхванала занаята "беден студент" в София, след два месеца писна- олеле, слагам газ...тоя кошник смуче над 10 ...
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          ..
                          Твърдо не си наясно и по-скоро го приемаш твърде лично...
                          Като си купи "Кашкай" г-н (по-често) госпожа Х, ще "гледа от високо" и ще демонстрира, че е едно ниво над тези, които са си купили "Микра" - надали има и 5% от купувачите на СУВ, които ги ползват "по предназначение" т.е. за сравнително чести излизания по черен път, теглене на ремарке и т.н.
                          Разбира се, има и малък %, които мислят прагматично и не плащат "данък обществено мнение"... Но са наистина малък %

Ако тръгнем към "изначалния въпрос" точно Хюндай Тусон е от СУВ-четата, които се доближават до търсеното (разбира се разход 7/100 е постижим само за дизела с извънградско в стил "яваш-яваш")... Във форума няма много отзиви за тях, защото повечето са купувани нови от БГ и определено не са имали допирни точки с офроуда...
                          Последно редактирано от Чавдар (V93); 12-04-14, 18:02.

Коментар

Първоначално публикуван от mitko.be Преглед на мнение
                            ......За мен Tucson-a, все още е вариант номер 1, към който най-много ме дърпа. Проблема е там, че от няколко дни търся информация за 2.0i, в няколко форума и не мога да намеря нищо, тъй като не е много разпространен. Опитах и да потърся собственици на такива, които ги продават, но без успех.
                            Eто малко информация, дано този език да е понятен за теб :

http://www.tucson-club.ru/forum/forumdisplay.php?f=8
                            Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                            Из "Златния телец"

Коментар

Дачия Дъстър 2014 или Нисан X-Trail 2008, кое е по за предпочитане, чудим се с баща ми какво да си изберем?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X