Търся здрава и непретенциозна жиипка за втора кола, ще се ползва за средно тежък офроад през свободното време. Предполагаем годишен пробег 2000-3000 км. Един от фаворитете ми в момента е патрол Y61 3.0 дизел. Доста четох из форума за проблеми с този двигател, но не ми стана ясно на кой двигател да заложа. Първи вариант 3.0 Di 158 к.с. 323 Nm (2000-2004) вторият вариант е 160 к.с. 380 Nm (2004-2007). Разликата в цената между двата модела (в сходно състояние) е средно около 5-6000 лв. На какво се дължи тя, има ли съществени подобрения след фейслифта, преработения двигател по надежден ли е? Питане за автоматик или ръчна? Autobild.de препоръчват при избора на употребяван патрол 4 степеният автоматик като по-надежден и защото има право да тегли ремарке от максимум 2 тона. Патрул с ръчни скорости има право да тегли 3,5 тона, демек ако се копува от немско или холандско и е автоматик шансовете са добри предишния собстевеник да не го е ползвал основно за теглене на тежки ремаркета. Последна точка къса или дълга база?Късата ме устройва горе долу като обем и мисля, че е по-подходяща за извън пътя. Дългата база има предимство с по-големия обем на багажника, но ми се струва прекалено голям за в гората. И последните ктритерии в избора ми: не ми се занимава с основни ремонти, лифт, лебедки и т.н. и не планувам смяна през следващите няколко петилетки. Благодаря предварително

Коментар