Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ при избор на Patrol Y61- мотор, скорости, къса или дълга база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ при избор на Patrol Y61- мотор, скорости, къса или дълга база

Търся здрава и непретенциозна жиипка за втора кола, ще се ползва за средно тежък офроад през свободното време. Предполагаем годишен пробег 2000-3000 км. Един от фаворитете ми в момента е патрол Y61 3.0 дизел. Доста четох из форума за проблеми с този двигател, но не ми стана ясно на кой двигател да заложа. Първи вариант 3.0 Di 158 к.с. 323 Nm (2000-2004) вторият вариант е 160 к.с. 380 Nm (2004-2007). Разликата в цената между двата модела (в сходно състояние) е средно около 5-6000 лв. На какво се дължи тя, има ли съществени подобрения след фейслифта, преработения двигател по надежден ли е? Питане за автоматик или ръчна? Autobild.de препоръчват при избора на употребяван патрол 4 степеният автоматик като по-надежден и защото има право да тегли ремарке от максимум 2 тона. Патрул с ръчни скорости има право да тегли 3,5 тона, демек ако се копува от немско или холандско и е автоматик шансовете са добри предишния собстевеник да не го е ползвал основно за теглене на тежки ремаркета. Последна точка къса или дълга база?Късата ме устройва горе долу като обем и мисля, че е по-подходяща за извън пътя. Дългата база има предимство с по-големия обем на багажника, но ми се струва прекалено голям за в гората. И последните ктритерии в избора ми: не ми се занимава с основни ремонти, лифт, лебедки и т.н. и не планувам смяна през следващите няколко петилетки. Благодаря предварително

От: Помощ при избор на Patrol Y61- мотор, скорости, къса или дълга база

След като задаваш толкова въпроси а от как си регистриран в форума не си чел достатъчно то защо не си закупиш Тойота или G....
    driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

При ,така ,изброените параметри,и без лебедки,хай-джакове,и др.направо забравяш думата средно тежък оффроад.Без лифт и добри гуми,става,за гъби и риба.Иначе ,двигателя до 2004г се слави със своите проблеми,които създава бутало-мотовилковата група и турбината.След тази година блока е с по-големи маслени магистрали и нещата били по-добри.(По информация от английските сайтове.)

Коментар

Първоначално публикуван от Гробаря Преглед на мнение
        След като задаваш толкова въпроси а от как си регистриран в форума не си чел достатъчно то защо не си закупиш Тойота или G....
        G-ега без да е прогнила и с читав мотор за 10-15 хил. лв не съм виждал, тойота ЛК ме интересува, но не съм намерил подходящата оферта, докато за нисани имам няколко. Темата тук е за патрул, нека да не се отклоняваме.

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
        При ,така ,изброените параметри,и без лебедки,хай-джакове,и др.направо забравяш думата средно тежък оффроад.Без лифт и добри гуми,става,за гъби и риба.Иначе ,двигателя до 2004г се слави със своите проблеми,които създава бутало-мотовилковата група и турбината.След тази година блока е с по-големи маслени магистрали и нещата били по-добри.(По информация от английските сайтове.)
        Благодаря за инфото, има ли нещо друго важно променено има ли при фейслифта? Лифт и лебедка не ги изключвам напълно, но поне на първо време преъ идващото лято, "за гъби и риба" искам да му се порадвам в серийно състояние и да реша какво му трябва.

Коментар

Ако ще се кара из гората, то и късия и дългия стават. Ама са широки. И непременно ще се налагат ремонти особенно след по-"трудни" гори.
          Разликата в моторите си заслужава цената, защото сновните проблеми са отстранени при по-новите. Ако намериш безин е печалба от тотото. Вземи каквоато ти падне скоростна кутия.
          ... И кой дърпа тежки ремаркета с джипката? Аз незнам.
          Не гледай Г-та. Не стават.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

В Германия, Холандия и Швейцария масово се дърпат тежки ремаркета с джипки.
            Аз съм виждал много пъти Patrol-и да дърпат ремаркета по-тежки от 3.5 тона, като са им монтирани компресори и различни тегличи (приличат на тегличите за камиони, но умалени) и спирачките на ремаркето са въздушни, а с инерционни спирачки за Patrol-а е разрешено до 3.5 тона. За сравнение за Pajero 3.0l, къса база е 2.7 тона. Мисля, че при определянето на тонажите на ремаркетата, не правят разлика каква е кутията, но не съм сигурен. В изброените държави се предпочитат автоматиците за дърпане на ремаркета и като цяло. Бъди сигурен, че има ли теглич е дърпала ремарке, а без са не повече от 10%. Това, че е дърпала ремарке не е страшно, стига да не е над 250 000 км. Много хора ги използват за дърпане на ремарке с коне, което не е тежко. Същото важи и за малки яхти и каравани. При строителните фирми не е така - дърпат тежки ремаркета с всякаква техника вътре, дори и с валяци, но мисля, че можеш да разпознаеш такава джипка.
            При пробег от 2000 - 3000 км., за 20 г. ще и навъртиш 50 000 км. така, че ремаркето не е страшно.
            Nissan-а от снимката е 2005 г., 160 к.с., 94 000 км., ръчна кутия и има право да дърпа 6 тона ремарке (и със сигурност го прави).

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:502392807_v1_3_Big.jpg
Прегледи:1
Размер:37.6 КБ
ID:5572746

Това е информацията която имам. Дано да съм бил полезен.
            Mit einer positiven Einstellung faellt jede Aufgabe im Leben leichter.

Коментар

Благодария за мненията, стана ми ясно, че ако е патрол трябва да заложа на модела от 2005 г. и, че цената на покупката ще е само първоначалната вноска в начинаниетио.... почвам да разпитвам и за другите алтернативи в подходящите теми.

Коментар

Да.Избора е модел след 2005 г. Имай предвид, че патрула е тежък и широк и по мое мнение не е най-подходящия избор за гората.
                Окачването му ( два цели моста) също не предполага комфортно каране на шосе, но пък му дава предимство извън пътя ( особено с повдигнато окачване и по-големи гуми).
                Общо взето си е като камион. Аз съм карал къс с 2.8ТД двигателя Y61 и въпреки , че имаше чип си беше доста тромав. Иначе диференциала му беше като на Краз ( толкова голям и също така здрав)
                Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Аз много харесвам Патрула, но дори и след 2005г. се срещат проблеми при дизела. С горивната помпа например, чието лечение е доста скъпо.
                  Както е писал Пламен по-горе бих търсил бензин, или бих взел максимално евтин Y61 с хубаво купе и рама и да си насадя хубав мотор, подобаващ да върти 35ци, нещо, с което на теб не ти се занимава.

Коментар

Мой приятел има 3.0 дълъг 2006 г. Скоро му се наложи смяна на съединител и "каква изненада" - за да се смъкне скоростната кутия трябва да се разкачи и освободи целия двигател !!!!
                    Някаква лудост...
                    Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X