Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ford Explorer или Honda CR-V?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ford Explorer или Honda CR-V?

Бих казал, че това са два коренно различни автомобила. Кое ще ти излезне по-евтино като поддръжка зависи само от моментното им състояние, както и последвала употреба. Във Форда ще се чувстваш доста по-комфортно, но пък ще е по-трудно с парко местата. Определено ако ще го караш сутрин 5 и вечер 5 км се приготви за висок разход при големия двигател. Аз карам гранд чероки 4 литров. Зимата съм минавал 100 км в града (Варна) за около 6.5 часа. Стигал съм разход до 40/100 газ. При нормално градско харчене около 24/100 газ. Дистанцията която минавам е точно като твоята - 4-5 км в посока. Тъкмо всичко е влязло в режим и го спирам за няколко часа.
    Понеже, каквото и да говорим рано или късно ще опреш до пари за поддръжка и консумативи, както и гориво и данъци, аз лично бих избрал Форда ако мога да си го позволя. Но ако ще е форд да е с по-големия мотор - 4 литровия всички казват, че е кофти - аз лично нямам наблюдение.
    Всички псуват фордовете, практиката показва, че ако една кола е поддържана правилно дори и 2-3 ръка си струва. Може да си купиш и двегодишна бракма от прехвалена марка. Сядаш караш и което ти хареса това.

Между другото, ако те влече американец виж Линкълн Навигатор. Вярно ремонта на окачването е скъп, но е доста по-комфортен.
    Последно редактирано от musovir; 05-03-14, 15:57.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      Бих казал, че това са два коренно различни автомобила. Кое ще ти излезне по-евтино като поддръжка зависи само от моментното им състояние, както и последвала употреба. Във Форда ще се чувстваш доста по-комфортно, но пък ще е по-трудно с парко местата. Определено ако ще го караш сутрин 5 и вечер 5 км се приготви за висок разход при големия двигател. Аз карам гранд чероки 4 литров. Зимата съм минавал 100 км в града (Варна) за около 6.5 часа. Стигал съм разход до 40/100 газ. При нормално градско харчене около 24/100 газ. Дистанцията която минавам е точно като твоята - 4-5 км в посока. Тъкмо всичко е влязло в режим и го спирам за няколко часа.
      Понеже, каквото и да говорим рано или късно ще опреш до пари за поддръжка и консумативи, както и гориво и данъци, аз лично бих избрал Форда ако мога да си го позволя. Но ако ще е форд да е с по-големия мотор - 4 литровия всички казват, че е кофти - аз лично нямам наблюдение.
      Всички псуват фордовете, практиката показва, че ако една кола е поддържана правилно дори и 2-3 ръка си струва. Може да си купиш и двегодишна бракма от прехвалена марка. Сядаш караш и което ти хареса това.

Между другото, ако те влече американец виж Линкълн Навигатор. Вярно ремонта на окачването е скъп, но е доста по-комфортен.
      Форда ми е слабост. Преди 5 години обиколих цяла европа с един експлорер спорт 94г. Направих му 6000км за 10 дена и за разхода мога да кажа че при смесени условия с нормално каране заби твардо на 17/100 газ. Като удобство и удоволствие от шофирането не може да се сравнява дори и с Гранда 2003г. на Баща ми. Ако скоростите се окажат читави и цените за останалата потдражка не са толко трагични. Проблема е' че вероятноста да попадна на читав екземпляр е много малка за това май везните продалжават да клонят към хондата. А за това че са коренно различни съм съгласен, но в общи линии и двата не стават за сериозен офф роад, и двата са по скоро градски джипове саответно според американски и японски стандарти

Коментар

Няма да говоря за Хондата,колегите са казали.Личен опит с Експлорер.Голям,комфортен,тежък.Карах автоматик с автопилот.Едни 5к километра ниакакъв проблем.Беше внос от щатите,по море.Изгнил ,ама отвън лачен,кожа,екстри.И после като се почна.....кутия,двигател,кардан,диф....замина на бартер за една Тойота.С две думи разкошен автомобил за щатите където го хвърляш в сервиза и за една седмица ти го правят нов за $10000.,пък ти взимаш 25к на месец.Разход на газ ми даваше 25 градско15-17 извън.
        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
        Disco 1 бекъп
        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Колега, баща ми имаше ЦРВ I генерация 128 коня в продължение на 4 години. Продадох го в прекрасно състояние миналата година. Поддръжката на този автомобил се изразява в смяна на консумативи и две биалетки на стабил-щангата. Никога не е горило масло, не е правило никакви проблеми. Баща ми беше БОЛЕН РИБАР. С Хондата е обиколил всички язовири с кривите им места и никога не е знаел кога, какво и как му сработва по трансмисията. Единственото, което го интересуваше беше, че задоволява офроуд нуждите му, а по асфалта е лек автомобил, който върви със 120 леко и стабилно. Автомобила е с независимо окачване и на двата моста. като задното е кусурнайси точково. Вози прекрасно, а не е сменяна нито една втулка, тампон или шарнир.

Въздържах се да пиша в темата, защото не мога да направя сравнение с Форда. Както се вижда - мнението на колегите не е добро, а за ЦРВ-то лоша дума не съм чул. Разбира се, ако ново го е купил някой бездарник и го е карал 80 хил. с оригиналното масло... лош късмет.

Успех!
          Росен Спасов (0+) LZ1SMY 0878110730
          Най-добрите ми спомени са предстоящите!

Коментар

Единственото хубаво нещо от експлоръра са седалките. Тъпо е на 1900кг кола (толкова е на кантара на Надин, където и е мястото) , да сложиш автомат от Сиера. Неслучайно всички, без изключение европейски 4 литрови версии страдат от автомат. Двигателят е безумен с още по-безумно управление. Предното окачване е екзотично и колата е определено неустойчива.
            Имал съм си работа с два такива автомобила и мога да кажа, без угризение че са кенефи на всички нива.
            Бучи, не върви и гори като ламя. Надеждността е на ниво УАЗ ПАтриот. Иначе определено е удобен за седене.
            Наистина не харесвам американски автомобили (лично мнение и опит), но тази се откроява като отвратна, дори сред тях.
            Сравнението с японски автомобил е неуместно.
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от sobax Преглед на мнение
              Като намеси тая марка в разговора всички изгубиха интерес.
              Рано или късно всяка кола става ОПЕЛ.

Коментар

Ще изкажа и моето мнение за експлоръра-а. Мой приятел вече 5 или 6 г. търкаля такъв. Кара го в град на къси разстояния и заради това не е сложил газ. До сега е ремонтирал скоростна кутия 1 път и наскоро ремонтира раздатка и заради ел. проблем му изчезна задната ск. Сменял е шарнири, 2 пъти накладки, едната му врата не се отключва автоматично. Сега ще сменя лагер на главината /вървял заедно с цялата главина/. Частите ги копува от Американ партс и казва, че са му по-евтини отколкото на лек автомобил. Сменял е 3 пъти масло на АСК, диф, раздатка. До тук с разходите.На дълъг път му гори около 11/100, в града не знае. За 1 км двг. загрява и духна топло и в най-големия студ /а моя 4.7 Чирок загрява за 3 км./. Климатика му изстудява зверски, това сравнено със всички автомобили, които съм имал до момента. Двигателя му се води 156 к.с., но има много добър въртящ момент в ниските обороти и при скорости до 100 км./ч. не се усеща никаква липса на мощност. Вози комфортно и има голям полезен обем. Но бързо тръгва, а бавно спира, като всеки Хамерикански кошник.
                Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

колеги до по горе опоменатата сума харесах и 2,3 гранда 4 литрови някой на гас други на метан. без офф роуд модификации итн.. та като се има предвид отрицателните мнения за форда дали не е по добре да се преориентирам към метановия гранд?баща ми има по новия модел 2.7црд и е сравнително доволен и аз го покарах по коледа в планината , има6е лек офф роад ,малко лед, малко в калта около яз. Батак и добре се спреви джипката, общо взето освен ежадневната употреба за по 10 км точно това е вида лек офф роад за които ще баде предназна4ена следващата ми джипка , както и за магистрални преходи по 500 600 км поне веднъж месечно .За хондата лошо мнение до сега не сам 4ул и разума тегли към нея ама душата кам големия хамериканец.

Коментар

Първоначално публикуван от debeliq_hs Преглед на мнение
                    колеги до по горе опоменатата сума харесах и 2,3 гранда 4 литрови някой на гас други на метан. без офф роуд модификации итн.. та като се има предвид отрицателните мнения за форда дали не е по добре да се преориентирам към метановия гранд?баща ми има по новия модел 2.7црд и е сравнително доволен и аз го покарах по коледа в планината , има6е лек офф роад ,малко лед, малко в калта около яз. Батак и добре се спреви джипката, общо взето освен ежадневната употреба за по 10 км точно това е вида лек офф роад за които ще баде предназна4ена следващата ми джипка , както и за магистрални преходи по 500 600 км поне веднъж месечно .За хондата лошо мнение до сега не сам 4ул и разума тегли към нея ама душата кам големия хамериканец.
                    Хайде малко стремеж към грамотно писане !
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Аз лично не съм фен на метана. Вярно, че навсякъде вече има метан станции, ама голям проблем с тия бутилки - няма място за друго. Аз при мен си реших проблема, като махнах оригиналния резервоар и сложих газовата бутилка на негово място. Така багажника е празен.
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от debeliq_hs Преглед на мнение
                        ...За хондата лошо мнение до сега не сам 4ул и разума тегли към нея ама душата кам големия хамериканец.
                        Питай портфейла. Ако говорим за газ - разход 12-13 л. средно газ при Хондата, срещу 22-23 л при Хамериканеца. Смятай за една година колко км ще изминаваш и колко пари ще е разлката. Виж и разликата в данъка и поддръжката. Ако можеш да си позволиш разходите - защо пък не.

Парите за покупка на джипката ще са само една малка част от всичките ти харчове покрай нея -ежедневно и ежегодно
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Аз не знам що се бъзикате с Опела,ама за тоя бюджет има 2000+ година, поцинковани Фруктиери,които са полу-японци,имат бавни и елементарни и разпространени двигатели.Кеф ти дизел,кеф ти бензин.То за тия пари ни хонда свестна ни нищо.
                          M.P.

Коментар

Здравейте, Един бивш колега който е ловец и рибар има първата генерация ЦРВ, не съм чул една лоша дума за джипа от него, като изключим момента с плащането на данъците . А като му сложи газ направо се роди, не знам да ли знаеш но ЦРВ освен резервната гума отзад на врата има още едно място за резервна под багажника, слагаш там газта и имаш и багажник. Но си помисли и за Опел или Исузу. Аз имах една полицейска Астра и бях много доволен от нея. А моя майстор като го попитам за джип за малко пари единственото което казва е Сузуки. Успех с търсенето и дано да съм ти бил полезен

Коментар

+1 за Хонда, препоръчвам ляв волан.
                              По-добре господар в ада, отколкото слуга в рая.

Коментар

Здравйте колеги, миналия ден гледахме една хонда, колата беше 6+ , за щастие имаше и малко сняг за да тествам и 4х4 на една полянка. Само не ми хареса че като я изпънах на асвалта усетих леко виене като на лагер на главина от дясно на предното колело, чу се само веднъж а продавача твърди че е от трабата на ауспуха която минава от десния край под купето. Междувременно ми предлагат едно субару оутбак 2.5 първо поколение с газ и ляв волан за същата цена . Но не съм сигурен ако се наложи някой ремонт дали по-голямата част от нашите майстори биха могли да се справят с боксера. Вие какво мислите?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X