Така,решил съм да се захвана с работа като пътна помощ,обаче съм пред дилема какво камионче искам да взема и за това търся мнение от вас да наклони везните.Единия вариянт е да взема бусче тип малък автовоз до 3.5 тона с единична или двойна гума отзад който да му оборудвам лебедка.Стози вариянт ще имам малък разход на гориво,малката винетка,малки разходи по подръвка но и ограничен брой клиантела.Това ще са предимно леки коли,джипове и можеби бусове къса база.Другя вариянт е малко камионче до 7.5 тона общ товар,харесъл съм две ивекота едното е 50-9 а другото 60-10, и двете имат хидравлична лебедка,стабилизатови отзад,рампа която частично се изпрая и може би най важното малко кранче с което не може да се дигат коли но може да се измъкват коли от дерета и с негова помощ да се качват коли на рампата които са със смазана предница.Искам мнение от вас кой е по удачния вариянт,понеже на по втория вариянт ме притеснява разхода понеже си нямам на идея колко харчат тези ивекота,а и дали документите за лиценз за пътна помощ са много по строги ако е над 3.5 тона.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
дилема за пътна помощ-автовоз
Свий
X
-
От: дилема за пътна помощ-автовоз
Не знам каква е разликата документално,но за мен е безсмислено да купуваш една и съща база(специално за Ивекото),а да плащаш разхода(винетки,такси и т.н) на камион! Още повече,че това 50-9 е мъртвец като е празен,камо ли с товар!
За платформата-като ще е подвижна,поне да е изцяло! Върши по-добра работа!088пет722пет99
http://www.hydropompi.com/
-
От: дилема за пътна помощ-автовоз
Е да ,съгласен съм за платформата но бюджета ми е 6000лв,а тези с платформата почват от 10 бона,иначе да 50-9 е мъртвец,но ме интересува най вече разхода.Но за това че плащам за камион а карам дефакто бус като товаромосимост си прав,но пък тази пътна помощ има доста екстри.0 8 76 36 8 542
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар