Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Kia Sorento 2.5 или Toyota Rav4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Kia Sorento 2.5 или Toyota Rav4

Здравейте колеги от доста време следя форума,но се регистрирах едва преди няколко дни.Та да започна с нещата с които смятам да ви занимавам в следващите редове:решихме да сменим семейният автомобил(алфа ромео 156) с нещо по-голямо.Основно гледахме и търсихме ван( тези който сме гледали са Peugeot,Lancia,Cinroen) с примерна цена около 5000-6000лв.Повечето бяха 6-7 месни(едва ли има значение тъй като се съмнявам да пътуват 7 човека заедно,но знаели се )След доста обикаляне и разглеждане по автокъщи и подобни не останахме очаровани от нито един от избраните модели.Седнахме да помислим малко и решихме да си вземем една джипара(моя детска мечта) и от там в GOOGLE и хоп във вашия сайт четох,четох и решихме да се избира между тези два джипа Киа Соренто 2,5 дизела и Тоьота Рав 4 пак дизел.Горе -долу ценита са с по 1-2К от горе но все пак е джип.До колкото разбрах и прочетох и двата модела са доста здрави,нямат големи болежки,а от към разход на гориво ако е под 10 смесено ще съм happy .Та реално въпроса ми е ако има собственици на съответните джипове ако не ги затруднява да драснат по един ред с впечатления и мнения.Като допълнение да каже че джипа ще се кара основно по асфалтови пътища и зимата някъде като ходим на ски,няма да е основно превозно средство тъй като имаме друга кола и тази ще се кара като пътуваме някъде на дълго .За Киата разбрах какво включва обслужването,но за Рав4 нищо не намерих.
    Благодаря за отговорите

От: Kia Sorento 2.5 или Toyota Rav4

Здравей!
    Не притежавам нито един от изборените модели, но и аз обмислям подобна покупка.
    Сорентото под 10/100 среден разход ще е трудно да се свали - просто тежи много.
    Двата автомобили нямат много общо като концепция. Киата е на рама, парт тайм. Тойотата е фултайм SUV.
    Според мен за товите нужди тойотата е най-удачния избор.

Поздрави!
    Hyundai Galloper 3.0 V6

0885 44 60 16

Коментар

И аз,мислч че тойотата е по добре за вашите нужди, заради фултайма.
      SUZUKI VITARA V6
      HONDA CBR 919RR
      MERCEDES ML
      MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Единствения компромис при РАВ-а е по-малкия вътрешен обем.... за сметка на икономията на гориво. Вземаш и караш по ПОНЕ по 2 броя от вид и ще разбереш кое е твоето.. вземи по-запазеното - което и да е то.

Не е зле да поползваш малко и търсачката на форума , има множествено информация и за двата модела.

Успех и да се похвалиш

Коментар

Точно в събота бях в една автокъща, да разглеждам СУВ автомобили. Някои от тези които ще посоча, съм ги карал, но друго е, когато седнеш в тях един след друг и то в рамките на 15-ина минути. За мен, супер голямо значение има, дали в самия автомобил ще ми е удобно. Още с първото сядане, а не да е въпрос, на свикване. Имало е коли, които още като седна и то за първи път, си ми е удобно.
          Та сядах в няколко, включително и РАВ4-2002-2003 г. някъде, двигателя дизел май беше, заради дупката на предния капак. Поне така съм забелязъл, че при тях има отвор. Колата си е прилична, но супер неудобни седалки ми се видяха, т.е. къса седалищна част, краят й ми стигаше на 10 см. поне преди свивката на коляното. 180 см. съм, не съм кой знае колко висок. Сядах в Х5, Соренто, ЦРВ.............най-удобно обаче колкото и да е странно се почувствах в един Рекстън. Както, като положение на тялото, така и по отношение на просвета. Въпреки, че бе най-голям от всички, си виждах отвсякъде идеално и особено ако ще се завирам по-тесни паркинги. Не казвам за техническите им качества, а за това, как се почувствах - лично мнение и възприятие. Апропо, РАВ4 ми бе най-неудобен от всички, поне на пръв прочит, ама нали според някои е и въпрос, както казах - на "свикване".
          SUV

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X