Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Затруднен избор на джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Затруднен избор на джип

Здравейте, колеги. Пускам поредната тема за избор на джип. Прочетах много неща и в главата ми стана пълна каша. Сега по същество. Замислил съм да си купувам джип, и от там тръгват всички проблеми. Аз искам голям здрав джип, а жената "тези по-новите, по-заоблените, с повечето екстри". За мен екстрите могат да се сведат до там задължително да има климатик/климатроник и по възможност е да е автомат. За вид гориво предпочитам да е бензин/газ, но ще се прежаля и на дизел. Колата ще се кара всекидневно средно по около 60-80 км. Живея извън София в Елин Пелин. Като цяло да си имам джип ми е мечта от мноооого време. Разглеждал съм и съм изчел почти целия раздел за разходки и предполагам ще се използва и за това доста редовно. Като години гледам да е след 2000-2001г. Като цяло съм се спрял на Nissan Terrano 2 (мисля че след 2000г. с кристалния фар няма бензинов вариант) затова 2.7ТDI. Другото което гледах е Grand Cherokee 4.7 V8 (фаворита на жената) при него основно ме притеснява дали ще мога да го издържам от към обслужване и разход данъци и т.н. Следващото е Mitsubishi Pajero Sport за него има малко инфо в сравнение с всички останали. Opel Frontera и не на последно място Land Rover Discovery 2 за тях не знам дали изобщо имат бензин. Скромния ми бюджет е около 10 000 лв.
    Очакванията са ми като на всички много безавариини километри, колкото е възможно приятно пътуване по асфалт и добро поведение извън пътя. Обслужването да се сведе до масла и филтри т.е да е без ремък. (да не си помислите, че автомобила няма да се гледа повече от жената ) Ще помоля, ако може да дадете малко акъл, че покрай толкова много инфо моя изфиряса. Благодаря предварително на отзовалите се. Със сигурност при набелязан екземпляр ще имам нужда от Вашата помощ за оглед.

От: Затруднен избор на джип

Първоначално публикуван от angel_pawlow Преглед на мнение
    ... Аз искам голям здрав джип, а жената "тези по-новите, по-заоблените, с повечето екстри".
    ...
    Значи, имаш проблем! Добре е първо да се разберете с жената какъв цвят иска да е Гранд Чероки-то ... Само смяна на масла и филтри на автомобили на възраст 10+ години е пожелание от типа "а дано, ама надали". Какво и срещу каква сума ще трябва да се пипа ще зависи най-вече от това какъв ти е късметът и на какъв екземпляр ще попаднеш, без оглед на марката и модела. Като разход на гориво в пари един V8 на газ едва ли ще харчи особено повече от един дизел от споменатите. Естествено обаче ще трябва да сложиш в сметката първоначалните разходи по газифицирането и да приемеш, че ще загубиш част от багажника.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Другото което гледах е Grand Cherokee 4.7 V8 (фаворита на жената).
      + Добър избор.....комфорт,возия,екстри.....разхода в пари за газ ще е колкото за дизел на другите които си набелязал
      – висок данък

Коментар

Аз искам голям здрав джип, а жената "тези по-новите, по-заоблените, с повечето екстри".
        Е аз имах точно същия проблем, но си бях харесал вече Тераното. Показах и едно Диско, не го хареса, а аз бях набелязал вече Нисана. Осигурих парите, договорих се с продавача, взех един приятел, който си има на идея що е то кола 4х4 - дизел. Предложих на половинката да направим една разходка и да видим колата. Пристигнахме, но първо не и хвана око, но и не отказа. Аз и връчих ключовете да направят с приятеля ми една проба на колата (тя кара). Нямаше ги повече от десет минути. А през това време собственика (частен бизнесмен) ми показва какво е сменено по колата документирано. Връщат се от пробата , и каза, че и е харесал, добре върви и т.н. И го взехме. Тя го кара от Петрич до Велинград и се кефеше. Та така.Трябва и тя да усети тръпката.
        Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Абе ще се боря до край, но може би изхода е ясен. И не съм имал предвид че няма да има ремонти, просто в момента карам ефин сценик на който смяна на ангренаж и пистов ремък му е 800лв и се опитвам поне това да го няма. Черокито с верига ли е

Коментар

...просто в момента карам ефин сценик на който смяна на ангренаж и пистов ремък му е 800лв ...
            не се ли сменя веднъж на 100 000км...
            Тераното няма ремък, но 4 гуми са там някъде...
            На Джийп-а периодичното обслужване не е евтино, защото събира доста течности... Данъкът на 200+ кс също е съществен...

С две думи, ще си спомняш с умиление цените за периодично обслужване на рендето... Но пък джипките си имат други плюсове...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Така е. То рендето е 140 коня знам, че грешните пари ще са доста. Относно ремъците трудно изкарват 100000км а аз ги правя за около 2 години

Коментар

И двете машини си имат предимства и недостатъци. Но при 50000 км пробег годишно ... Ти сигурен ли си че ти трябва джип? При всички положения няма да вози като лека кола, особено Рено. Едни прилични гуми за джип са някъде 1000 лв и отгоре. Сменят се 4-те в комплект. Разходът извънградско на дълго Терано е 9-10/100 нафта. На Гранд Чероки V8 е поне 15-17/100 газ (Реното сигурно гори на половина)

Колко ще ти е разликата в поддръжката и разхода за една година? При среден разход на Реното 10/100, за 50 000 км изразходваш 5000л х1,30 лв = 6500 лв годишно. Тераното - среден разход 11/100, за 50000 км са 5500л х 2,65 = 14575 лв за година. На Гранда - средно 20/100, 10000 л газ х 1,30 = 13000 лв

Можеш ли да си го позволиш? Ако отговорът е ДА - скачай смело.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Или да се направи компромис с "Аз искам голям здрав джип" и да се вземе някои по-малък такъв, които да харчи по-малко и да има по-малко експлоатационни разходи като цяло. Така погледнато се отива към СУВ, ама не може и газо у медо и к...о у конфитюро.
                  Сам по себеси СУВ изглежда именно "тези по-новите, по-заоблените, с повечето екстри", демек поръчката има по-голяма вероятност да бъде благословена от жената.
                  Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

. Другото което гледах е Grand Cherokee 4.7 V8 (фаворита на жената) .
                    Като се жени майкати не ти ли каза да слушаш жена си ,че да има мир вкъщи !

Коментар

Рено, което да харчи средно 10/100 сигурно има, ама не и сценик дизел... 2001-2006г имах меган 1.9дти - градско 6-6,5, извънградско 160-180кмч - пак толкова... По тесен път /например София -Самоков/ с нормално каране - 4/100...
                      Като вземеш голяма /и харчеща/ машина, първите месеци е страшен кеф иху-аху... После започват да те чоплят едни дяволчета... За пробег от 50 хиляди км годишно, аз бих си взел 2 коли една икономична за каране сам /по работа и т.н./ и една комфортна /за семейни пътувания/...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
                        Като се жени майкати не ти ли каза да слушаш жена си ,че да има мир вкъщи !
                        А колко траен ще е мира, когато се представят на жената касовите бележки за гориво, гуми и т.н.? Щото съм сигурен, че женатa ще дигне рамене и като Пилат Понтийски ще заяви че тогава не е предполагала за тези разходи и ти като мъж е трябвало да помислиш за това предварително.
                        Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Хора вие направо мр убихте. Тия сметки ги правих. Като цяло мечтата си е мечта реалността друга. Ще пробвам ще ми хареса, а ако не насмогна тогава вече ще му мисля. Крастата трябва да се начеше. За сега виждам отзиви за нисана и черокито, това означава ли че другите не стават. Хора важен е ентусиазма

Коментар

Ако имаш 10 000 + пари за Гранд се предполага ,че текущите няма да те затруднят особенно ! Пък и винаги можеш да умилостивиш звяра с една чанта Гучи да речем !

Дядо Владо има и друга приказка : Не давай повече от 4-5 брутни възнаграждения за автомобил ! Цитирам по памет , ако греша горещо го моля да ме извини !
                            Аз също точа лиги по такъв автомобил , но съм с ясното съзнание , че не е лъжица за мойта уста ! Не и в момента ,но не спирам да си мечтая за деня , в който ще го имам !

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                              Рено, което да харчи средно 10/100 сигурно има, ама не и сценик дизел... 2001-2006г имах меган 1.9дти - градско 6-6,5, извънградско 160-180кмч - пак толкова... По тесен път /например София -Самоков/ с нормално каране - 4/100...
                              Аз не видях дизел или бензин, ама при Рено 140 коня са бензиновите 2,0 16V. Съответно - разхода на газ. Дизелите са 120, 130, 150 коня ... 140 коня дизел няма. Но това няма значение, сметките са подобни
                              Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X