Здравейте, колеги. Пускам поредната тема за избор на джип. Прочетах много неща и в главата ми стана пълна каша. Сега по същество. Замислил съм да си купувам джип, и от там тръгват всички проблеми. Аз искам голям здрав джип, а жената "тези по-новите, по-заоблените, с повечето екстри". За мен екстрите могат да се сведат до там задължително да има климатик/климатроник и по възможност е да е автомат. За вид гориво предпочитам да е бензин/газ, но ще се прежаля и на дизел. Колата ще се кара всекидневно средно по около 60-80 км. Живея извън София в Елин Пелин. Като цяло да си имам джип ми е мечта от мноооого време. Разглеждал съм и съм изчел почти целия раздел за разходки и предполагам ще се използва и за това доста редовно. Като години гледам да е след 2000-2001г. Като цяло съм се спрял на Nissan Terrano 2 (мисля че след 2000г. с кристалния фар няма бензинов вариант) затова 2.7ТDI. Другото което гледах е Grand Cherokee 4.7 V8 (фаворита на жената) при него основно ме притеснява дали ще мога да го издържам от към обслужване и разход данъци и т.н. Следващото е Mitsubishi Pajero Sport за него има малко инфо в сравнение с всички останали. Opel Frontera и не на последно място Land Rover Discovery 2 за тях не знам дали изобщо имат бензин. Скромния ми бюджет е около 10 000 лв.
Очакванията са ми като на всички много безавариини километри, колкото е възможно приятно пътуване по асфалт и добро поведение извън пътя. Обслужването да се сведе до масла и филтри т.е да е без ремък. (да не си помислите, че автомобила няма да се гледа повече от жената
) Ще помоля, ако може да дадете малко акъл, че покрай толкова много инфо моя изфиряса. Благодаря предварително на отзовалите се. Със сигурност при набелязан екземпляр ще имам нужда от Вашата помощ за оглед.
Очакванията са ми като на всички много безавариини километри, колкото е възможно приятно пътуване по асфалт и добро поведение извън пътя. Обслужването да се сведе до масла и филтри т.е да е без ремък. (да не си помислите, че автомобила няма да се гледа повече от жената

Коментар