Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акъл за ЖиБка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акъл за ЖиБка

Първоначално публикуван от advanced Преглед на мнение
    Какво са 60ка и дълга Гега ?
    Тойота Ленд Крузер 60-та серия, а Гега-та е Мерцедес Г-класа.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Регистрацията ми е стара но не съм посещавал форума. Няма как да съм полезен в тази област защото съм начинаещ. Когато понатрупам опит ще се постарая.

Мисля че придобих представа за това в каква насока да чета. Ще разгледам какво е писано за моделите, които споменахте по-горе.

Благодаря на всички темата е заключена.

Коментар

Ако работата не е бърза и има достатъчно време една каруца с кон или магаре(по избор) се вписва във всички зададени параметри.
        . LRE Bulgaria.
        RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
          Дискавари, гори сравнително малко, вози добре, що-горе е проходим и има приличен багажник. Терано(2) горе долу. Дълга Витара и Киа Спортич са по-малки ако те устройват като размер, като проходимост ти стигат. Дълга Фронтера. За разход на изброените може да намериш достатъчно във форума, но не е само горивото, гуми и поддръжка са също доста по-скъпи от на лека кола. Колкото по-голям, мощен и/или проходим е един джип, толкова и скачат разходите.
          Включи и тегленето, че и по черно и тези отпадат.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не мога да се начудя, какви са тия хора, които си намират работа, там където хората си мерят на кой му е... по-подготвен джипа. Щом си тръгнАл по работа, минаваш където е най-лесно, ако има места които не могат да се избегнат и са особено трудни, отделяш време и си оправяш пътя там. Ако и това не може, значи всъщност нЕмаш работа по тия места.

Аз за такива условия бих избрал описаната от Търтея Уазка(бордова). Пак отговаря на две от условията - евтин и здрав. Икономичен, при описаните условия и според критериите на питащия(до 10 газ) вероятно въобще не съществува. Парите спестени от покупката отиват за поддръжка и гориво и всичко е почти идеално(освен комфорта, но нали е за работа, не за забавление). Казано накратко, спестяваш 3000 литра газ още с покупката и после малко по малко си ги компенсираш с разход 20/100, вместо 10. Т.е. след 30 хиляди километра, ще си на нула при сегашните цени на пропан-бутана. А това при описаното каране ще е след около 2 години или повече ако зимата не я караш много. И разликата е чисто теоретична, защото джип с разход 10/100 при описаните условия, няма.
            Поддръжката не е много по-скъпа от на кола, защото е руска машинка и частите не са много скъпи. Гумите, също може да си избереш стандартните руски за УАЗ, които не са много скъпи. Тегленето на ремарке ще е възможно, но ще отпадне необходимостта от него.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

това е Тойота Ленд Крузер "шейсетка" - тази на снимката се продава и ще ти върши идеална работа, ако можеш да си я позволиш (но поне 100 кошера трябва да работят само за джипа)

помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ужаската е яка ЖиБка!
                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

А защо не терано 2.7 дълга база?
                  Nissan Terrano 2.7 TDi
                  ----------------------------
                  Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Re: Акъл за ЖиБка

Авторът на темата да хване и да разгледа в мобилето какви джипове се предлагат за тези пари. После да се разходи по автокъщите и да ги огледа. Бащата гледа пчели и знам, че трябва голям обем и пространството да е закрито, та по този критерий доста от вариантите ще отпаднат и ще останат 2-3 модела, които после можем да обсъдим тук.

едит: Между другото, както беше споменато по-горе, пикап 4х4 е най-подходящо. На бащата му взех една Шкода Пикап и върши работа при разход 5 нафта, обаче при нас теренът е сравнително лесен.
                    Последно редактирано от msi200; 07-01-14, 19:47.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Първоначално публикуван от advanced Преглед на мнение
                      ...

Мисля че придобих представа за това в каква насока да чета. Ще разгледам какво е писано за моделите, които споменахте по-горе.

Благодаря на всички темата е заключена.
                      Да, трябва да се чете. Но и с четене няма да стане работата. И ще трябва пак да питаш във Форума. Затова, кажи едно: - "Пичове, извинете"! За да ти кажат пак.

Коментар

Едното предполагам визират 60ка е Нисан патрол y60 модела a другото mercedes G-klas дълга база.
                        0878424143
                        0887424150

Коментар

пикап дълга база с двойна кабина му трябва според мен

Коментар

Само нека не забравяме един основен детайл - бюджет от 5-7к. Коя от изброените вече джипки и в какво състояние ще може да я вземе на тази цена, че и да му върши безпроблемно работа. Човека явно е пчелар, не монтьор и със сигурност не си търси машина за да лежи под нея.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение

Аз за такива условия бих избрал описаната от Търтея Уазка(бордова). Пак отговаря на две от условията - евтин и здрав.
                              На първото условие отговаря, ама на второто хич!!
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

Стига сте му наливали Акъл....човека нали удари ключа на темата.....всичко му е ясно!
                                driving Offroad .. IPSC shooting and hunting

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X