Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Toyota Land Cruiser 90 3td няколко въпроса?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Toyota Land Cruiser 90 3td няколко въпроса?

Здравейте приятели!
    От доста време ми се върти в главата нещо 4x4 и най-вече различно от марката Mercedes-Benz!
    Не , че не си ги харесвам но просто няма кинти за G

Започнах да се оглеждам за TLC 90 , 3TD дълга база.

Сега въпросите са конкретни , двигател, скорости (ще ми се автоматик) , слаби места и какъв разход бих очаквал от тоя големия камион ?
    Какво трябва да гледам при евентуални огледи?

Извън пътя няма да се кара, а ще си е типична градска кола (не карам много в града) и кола с която ще си ходя 2-3 пъти в годината до България.

Цялата мисъл за смяна на колата взе да става по-реална, след като снощи блъснаха брат ми с неговата кола на светофара до нас.
    Така без да искам , може и да си намеря нов собственик за моята
    Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
    Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
    Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

От: Toyota Land Cruiser 90 3td няколко въпроса?

Добра е колата! Безпроблемен автомат, здрави мотори. Разход до 13 градско и десетина извън. Гледай от последните 1KZ-TE от към 2002-ра..решени са проблемите с прегряването, това при положение, че търсиш именно турбодизела, а не D4-D-мотора.
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Прочети първо темите за 90ктата. Няколко пъти е обсъждана колата. Иначе като цяло, колкото по нова толкова по добре. С KD мотор, автомат. Гори 8-14. Автомата е здрав. Правиш тест на мотора, дюзите, турбото. Гледаш рейката за разбити тампони, раздатката за луфтове и течове от изходите на карданите, предния диф дали е жив, тампоните на предните носачи, и още доста неща. Не обича високи скорости, немърливо отношение и химикали за размразяване.

Обаче що за идея това нещо за градски автомобил?
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
        Обаче що за идея това нещо за градски автомобил?
        Още повече и за Виена?? Тази кола ще ти е неудобна за градско там, ще си трън в очите на голяма част от другите водачи, да не говорим за разход, екологии, данъци и т.н. на по-старите и големи автомобили в Австрия и Германия. Определено много неудачен избор за градска кола там, още повече и щом няма да се кара изобщо извън пътя.

Коментар

Градска е общо казано. Аз карам веднъж в седмицата , вечер когато няма много движение и се намират места за паркиране.
          В университета си ходя с градски транспорт , на работа също, където си навъртам достатъчно километри със служебното камионче.

За над 2000г. няма да стигнат финикииските знаци ...
          Гледам нещо от сорта на този:
          http://www.autoscout24.at/Details.as...388467&asrc=st

Какво ще рече , че не обича високи скорости ... 130/40 ще може да си поддръжа все си мисля, без да се мъчи двигателя, или ?

Данък и застраховка 700€ на година.
          Ако го регистрирам на бащата на името , който е инвалид, ще плащам точно 250€ застраховка (отпада данъка на двигателя) , и ще мога да си паркирам където поискам

Коментар

140 не са проблем, не бой се Стегнат изглежда този, който си намерил , а и го продава товарищ Степанович...
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Аз събирам информация още, пък и колата от подписа трябва да замине първо.
              Но най-напред ще отида да огледам тук при мен някоя такава джипка , да видя как е вътре , как върви ...да не остана разочарован от динамиката и возията.

Коментар

Първоначално публикуван от Faca Преглед на мнение
                Аз събирам информация още, пък и колата от подписа трябва да замине първо.
                Но най-напред ще отида да огледам тук при мен някоя такава джипка , да видя как е вътре , как върви ...да не остана разочарован от динамиката и возията.
                Динамиката няма да е както очакваш, но всичко друго ще ти хареса . И в града си е удобно- гледаш от високо, огледала големи, видимост голяма, не се бутат и се пазят от теб и така...от всички коли до сега най-лесно и комфортно ми е било в града с дългата Тойота, а и паркираш на места, където другите не могат..не, че при вас има такава опция де, главно бордюри
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Марто, не бягай от оптимума - немска кола и японски джип!
                  Комбинацията от двете, според опита ми, е най-доброто.

Коментар

Вени малък съм още за 2ра кола.
                    Вярно , че мацката е 149.5см висока и Тойотата ще и подхожда, ама още не ме е вързала чак толкова

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      Динамиката няма да е както очакваш,...
                      Да, динамиката ме изненада много. Карам късия модел KD-FTV D4D 3л/2002 от 5 години. За сравнение ползвах пасата ми B5, като се чудя как тази двутонна машина има по голямо ускорение. Взех я на 148000, вече минах 300000. Харчи между 9 и 10/100. Може и по-малко, но ползвам магистралата като спазвам определената скорост от 140км/ч. Ще се изкефиш на вървежа ако намериш читава с D4D. 122kW си е добра характеристика. Пожелавам успех в търсенето.
                      LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                        Да, динамиката ме изненада много. Карам късия модел KD-FTV D4D 3л/2002 от 5 години.
                        1КZ-TE визирах в горния пост. D4-D-то естествено, че върви повече.
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

За D4-D няма кинти. Или ако ще се търси нещо в неговия ценови диапазон бих взел G.

Ще се консултирам с приятели дето обикалят в Австрия за коли , да видя те какво ще кажат , на какви пари може да се намери.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X