Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет - Nissan Murano 3.5 V6 Z50 или VW Touareg 3.2 V6 7L?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет - Nissan Murano 3.5 V6 Z50 или VW Touareg 3.2 V6 7L?

Здравейте.

От няколко години карам Mercedes Е-класа W210 Kompressor, 186к.с., автомат, седан.
    Колата е много добра, има отлична возия, добра динамика и т.н., но от скоро ми се върти в главата да си купя нещо по-проходимо, още по-мощно, по-широко и по-високо.
    Спрял съм се на бензинов джип - "паркетник".
    Задължително бензин, автоматик, като след време може да му сложа и газ.Дизел не искам.
    За момента съм се спрял на два варианта - Nissan Murano 3.5 V6 Z50 (2005-2006г.) и VW Touareg 3.2 V6 7L (2004 - 2005г.).
    Бюджетът ми е около 15000-16000 лева.
    Джипът ще се кара главно в града (София, по около 20-40км дневно), по-рядко извънградско, и още по-рядко извън пътя.

Дайте съвет, кой джип според Вас ще е по-добра покупка от гледна точка на здравина, по-добра возия, по-просторен салон, средства за обслужване, качество на изработката, и т.н.
    Не пиша проходимост, защото определено Туарега е по-проходим (бавни скорости, блокаж, по-голям просвет и т.н.), но за мен проходимостта не е на първо място.
    Тук е момента да кажа, че Туарега ще е с обикновено окачване, не на въздух.

На този етап...

Murano-то ми допада повече като дизайн, качество на материалите и простор в купето и леко надделява в избора.
    Като разход го дават малко по-икономично (ако може изобщо тук да се говори за икономичност ), около 17л/100км градско и 9.5 извънградско, Туарега е с малко повече от литър отгоре и за двете.
    Има и по-добра динамика: 0-100км - 8.5 сек., срещу 9.9 на Туарега.
    Като външни размери и междуосие, двата джипа са почти еднакви.

Скоростната кутия на Мураното е вариатор (CVT), докато при Туарега е 6 степенен автомат, като казват, че превключвал много бавно и дразнещо.Коя е по-надеждна според Вас?
    Малко ме привлича вариатора, да си призная.

Двигателя на Туарега е надлъжен и според мен ще е по-лесен за обслужване, докато при Мураното е напречен и доста "претрупан".
    Едни свещи да се сменят коствало много усилия.

Мой познат монтьор ми твърди, че Нисаните са доста по-качествени от VW, но и, че някой части са им в пъти по-скъпи.
    Според него се чупели много по-рядко обаче.

Дайте съвет колеги, кой джип според Вас е по-добрия избор?

Може да предложите и друга марка и модел.

Предварително благодаря на всички, които се отзоват на молбата ми.

Поздрави,
    Иво

От: Дайте съвет - Nissan Murano 3.5 V6 Z50 или VW Touareg 3.2 V6 7L?

Нямам опит нито с едини нито с другия, но за разхода смятам, че може да е по-голям още повече ако е на газ. Това вече зависи от уредбата, монтажа и настройката и понякога разликите са много големи.
    Другото нещо е, че това са скъпи за поддръжка SUV-та, то хубаво няма да има въздушно окачаене, но с този бюджет трябва да си много внимателен в избора, смятам няма защо да обяснявам!
    Щом си харесал Мураното (за мен лично не е от най-красвите) ще ти прдложа още няколко марки и модели: 1- Субарао Трибека - при положение, че няма да се кара на газ, малко над бюджета е, но ще е и по нов; 2 - Лексъс-също е малко над бюджета и е по-млък по размер; 3 - BMW X5 1-ва генерация фейслифт- тук обаче избора на мотор може да не те устройва, масово се продавта дизелови, бензиновите са малко, обаче търпят на газ, а и праскат въглавници, но има и по-евтини, които държат; 4 - Гранд Чероки - държи на газ, държи на бой; 5 - Хюндай СантаФе - има вече на тая цена, по-нов, по-кУрейски; Мазда CX7, един наистина касив, нов и евтин за годините си SUV, съпоставено с другите ги дават на добри при, мисля нямат автоматици за европейския пазар, ако може някой да допълни.
    Това е, само насоки за размисъл!

Коментар

Надалече от CVT кутии.
      WG 2.7 CRD

Коментар

Благодаря за мненията.

За Мазда CX7 изобщо не се бях сетил.
        Май също е добър вариант, какво мислите?

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
          Надалече от CVT кутии.
          А защо?

Мой познат вече кара второ мурано. Първото беше 3.5 и го даде на сина си, който още го кара, а вече е на 250 000 квм. с ремонта само на окачване отпред, Не е ремонтирал нищо, нищо друго. Сегашното му мурано мисля, че е с двг. 3,7.
          Проблема е, че гори 12-14/100 извънградски режим, но пък моя джип гори 15/100 и не плача.
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

X5 2004-2006-та с 3.0 Бензинов мотор и 231к.с. не ти ли харесва повече като кола.... малко масово наводнени са ,но пък и ТУАРЕГА е масов. Поне каквото и да стане има части бол Имам съсед с такава но 3.0-Дизел нова е купувана 2004-та и е на 160000Км , никакви ядове няма с нея досега-само смяна на консумативи като масла,накладки,гуми и филтри и миналата година за сефте един шарнир по предницата и сменя 110 лева нисля беше ако не греша от "ЕЛИТ КАР"

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              А защо?...

Мнението ми се базира на лични мои скромни наблюдения в/у няколко марки автомобили с CVT кутии(и не претендира за изчерпателност), но също така и цитира Коко от Малинова Долина. Който го знае, се сеща за какво иде реч...
              WG 2.7 CRD

Коментар

Щом Коко от Малинова Долина е казал това за CVT кутиите, значи е истина.
                /Посещавал съм го за смяна на масло и т.н./

Вчера ми дадоха още едно предложение за добър джип - Jeep Grand Cherokee 3.0 V6L CRD - 2006-2007 година.

Не е бензинов, но пък двигателя е на Мерцедес и бил доста качествен и надежден, с много добър разход и ускорение.

Какво ще кажете за Grand Cherokee?

Според моя познат (който ми го препоръча) , нямало база за сравнение с CX-7.

Черокито било много по-добро и от Таурег, Х5 и т.н.

Вие как мислите?
                Последно редактирано от pifakiz; 26-12-13, 17:43.

Коментар

Много по добро, но зависи по какви критерии го сравняваме!

Коментар

Първоначално публикуван от pifakiz Преглед на мнение
                    Щом Коко от Малинова Долина е казал това за CVT кутиите, значи е истина.
                    /Посещавал съм го за смяна на масло и т.н./

Вчера ми дадоха още едно предложение за добър джип - Jeep Grand Cherokee 3.0 V6L CRD - 2006-2007 година.

Не е бензинов, но пък двигателя е на Мерцедес и бил доста качествен и надежден, с много добър разход и ускорение.

Какво ще кажете за Grand Cherokee?

Според моя познат (който ми го препоръча) , нямало база за сравнение с CX-7.

Черокито било много по-добро и от Таурег, Х5 и т.н.

Вие как мислите?
                    Ако ще е Гранд Чироки по-добре 4.7 или 5.7 Хеми.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Имам навъртяни 60-тина хиляди километра с Туарег - 2.5 ТДИ, 2006 -та година. Верно - с малкия мотор, затова относно маторите не коментирам.... Страхотна кола, но... Ако ще е преди 2006-та година гледай да е на повече от 120 х километра, около тази цифра се скапва лагера на кардана - сменя се кардана (2 бона). Не съм имал проблеми с въздушното окачване - работеше перфектно, скоростната кутия - също. Машината е тежичка и си оказва влияние върху ходовата част. Кефи... Но поддръжката си е в графа "лукс". Сега карам мерц е 270 цди (2003 г.) - поддръжката е (поне) 2 пъти по евтина от Туарега.
                      ... И внимавай откъде го взимаш, че са се навъдили едни милионници ... Наздраве и късмет!!!
                      По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

За Туарег-а ще се въздържа от коментар, защото допирът ми с него се ограничава в 10-минутно пробно каране.
                        За Мураното обаче мога да съм полезен защото в семейството имаме такова.
                        Искам да започна с това, което веднага излиза в интернет, когато пуснеш запитване за този модел - проблеми със скоростната кутия.
                        Моето мнение е, че това което може да се прочете в интернет спада към градските легенди. Нашето мурано е на достатъчно километри и няма никакви признаци за разваляне на скоростната кутия - придърпване при подаване на газ, замисляне преди да потегли, шум и т.н. и т.н.
                        Другото което може да се вземе предвид е, че има разлика между европейската и американската версия. Тя се състои в това, че американското мурано има халогени, като левият халоген стои точно пред радиатора на скоростната кутия. Плюс това, в Америка рекламата на този СУВ върви с абсурдното твърдение че скоростната кутия е необслужваема. Тоест не и се сменя маслото..... Като добавим и факта че тази скоростна кутия понася само масло НС2 на нисан и замяната му с по-евтино масло не е от най-мъдрите идеи.....а и събира около 10 литра при пълно източване на системата..... ииии също така трудно се източва цялото количество- трябва да се разкачи маркуча на масления радиатор и от там да се източи................... можете да си представите защо му се води лоша слава на този автоматик!!!
                        Иначе! Страхотен паркетен СУВ! Скоростната кутия е голяма благодат, особенно сравнена с автоматиците от поколението на въпросният туарег. Средния разход се движи някъде около 14/15/16л на 100км. Може и повече, за по-малко не съм сигурен. Понася отлично газ. Вървежа е страхотен за мощността на двигателя. 4х4 системата е адекватна. Отлично поведение на сняг. Добра стабилност на висока скорост.
                        Минусите според мен са:
                        -не е от най-високите СУВ-ове
                        -материалите в купето са като на повечето японски коли-пластмасови
                        -малко тежко и не особенно информативно управление

Общо взето ако външния вид и динамиката са с приоритет преди проходимостта то мураното е по-подходящо от туарег

Друг фактор при покупката е изборът! В посочената сума ще има много по-голям избор на муранота отколкото туарези.....чисто статистически шанса да попаднете на по-здраво и запазено джипче е по-голям!

Препоръчвам да погледнете и Инфинити ФХ..... общо взето е малко по-скъпо и малко по-добро във всичко!
                        Поздрави!
                        What happens in my garage stays in my garage.

Коментар

Аз съм за Нисаня,карал съм такъв бензиняк и нямам никви забележки.Як и пъргав мотор,возия та бива,нямал съм проблеми някви по сериозни. За големия Голф нямам лични впечатления,ама съм чувал,че возят по дървено и като се сменя некъв чаркалак става въпрос за цифра. И те така,късмет при покупката
                          ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
                          Г 230Е
                          Г 500 0887 390 703

Коментар

И аз за ТУАРЕГ нямам лично мнение ,но от доста места из форумите както и един мой приятел от София мнението е : Веднъж да се оттърва от тая КОЛА :Д :Д лоша слава им се носи и това е..... проблеми с раздатки, мозък на скорости , диф. и куп други ... белят им се копчетата по таблото което е смешно за кола от такъв ценови сегмент Имал съм МЛ 2006-та и определено за мен поне е по- добрата кола като израбоотка,возия и качество на материалите, Х5 продадох миналия месец 2006-та 3.0Д - идва ми малко пластмасово и твърдо като окачване иначе мотора и скоростите са супер-има си тяга, а МУТАНО пак преди около месец си взех защото имах голям мерак за това чудо и добре че се оттървах по най бързия начин, бартер с доплащане за едно А4 направих....... е то няма такъв боклук честно Друса като каруца и цялото тропа и скарцика...... гори 20 ГАЗ както и да го караш..... пластмасово от всякаде е и супер ефтина направия -Абе шир потреба кола какво повече да кажа ,а Джип немове да се каже че е защото е супер ниско, 900 лева в нисан му струва машинката за ел.стаклото .... абе не се занимажаи-приятелски съвет-по добре си вземи Х3 или Рав4

Коментар

За Туарег втора ръка имаше статия в AutoBild преди 2 години:
                              - Раздатката е проблемна до 2005г. Става дума за задвижването на предната ос и многодисковия блокаж на диференциала. Произведените по-късно раздатки са безпроблемни.
                              - При V6, V8 и V10 за всеки ремонт се налага демонтиране на двигателя, напр. за смяна на гарнитура на цилиндровата глава. Т.е. поне 17 човекочаса в сервиза (!)
                              - Въздушните пружини са солидни, практически вечни, но понякога има проблеми от изпускащи клапани и дефектни сензори.
                              - Типичен проблем за всички двигатели (както посочи а100 по-горе) е средният лагер на кардана. От VW сменят целия карданен вал, който струва 2000лв., но може да се направи и на друго място за 600лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X