Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISSAN Y60 или TOYOTA 4RUNNER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• NISSAN Y60 или TOYOTA 4RUNNER

Какво ще кажете за тези двата, да речем 96-97г., за да са по-свежи!
    При нисана задълително къса база и 2.8 дизел, а за тойотата 3.0 дизел. Няма да се кара тежък офроуд, но често ще излиза извън пътя (черни пътища, ниви, гори и т.н.). Ако има някоя с не голям лифт -добе дошла, иначе ще кара така.
    Климатика е задължително условие и трябва да е работещ и с ръчни скорости!
    И двата ми харесват много и ме интересува най-вече първо- стойността за поддръжка(масло, филтри, масло за скороти,масло за раздатка, за диференциали - колко често се сменят), първоначалн обслужване с ремъци и т.н.; второ - като цени на качствени части - окачване, съединтел, двигател - говоря само за тези двата като съпоставка; трето - разход на гориво, за тойотата горе-долу имам представа, а нисана?
    Какво особенно за тези двата да се гледа, слаби места, често срещани проблими и др?

От: NISSAN Y60 или TOYOTA 4RUNNER

Здравей,колега!
    Моето мнение е твърдо Y60. Защо ли - има много писано из форума. Най-голямото му предимство при карането офроуд спрямо 4рънъра е зависомото окачване отпред, посредством твърд мост.
    Сега,относно климатика - при 4рънър в тези години го няма или е безкрайно рядък ( аз не можах да намеря 4 рънър в тези години с климатик ). Вече климатик се вгражда след 2000г.
    Y60 има с климатик в тези години.
    Y60 е по-масов, има части и по автоморгите.
    Все пак няма да е лошо да кажете и определен бюджет, в който трябва да се вместите.
    За другите въпроси има много информация във форума.
    Успех!
    First Man, then Machine!
    Lada Niva
    Honda XR 400

Коментар

Те не че имат нещо общо двата - едното е камион, другото е мекичък сув.
      Реши какво ще жертваш и тва ще реши дилемата ти - удобство или проходимост.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Патрола си е джуган, откъдето и да го погледнеш! А Ранъра изобщо не е "мекичък СУВ", минах 70к.км. на Ранър за три години и още щях да го карам, ама го обърнах по таван посред лято на един завой с разсипан пясък... Единствената забележка ми беше неудобната поза вътре и мудността на 2.4 турбодизела. 1KZ-T обаче по-бива. Особено ме дразнеше и начина на отваряне на борда отзад, в който първо се сваля стъклото с ключ. При Ранърите 3-то поколение са две врати, та ако намериш такъв взимай. Имаше по-рано от мисиите на ООН мнооого бройки, бели на цвят, но не знам дали се намират още. Пролетта гледах един, бяха го докарали от Германия, закупен от служител в ООН...изключително запазен с непокътнат интериор. Съжалявам, че не го взех, беше обявен около 12 хиляди.
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X