Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли да изкажете мнения за Hyundai Santa Fe

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли да изкажете мнения за Hyundai Santa Fe

Първоначално публикуван от kosio67 Преглед на мнение
    Здравейте.и аз имам намерение да купувам джипка и се колебая м/у санта фе от 2007-2009 2,2 дизел 155 к.с и Nissan X-trail 2009г. бензин 140 коня
    Моля ако някой има впечатления и опит с тези автомобили да пише .Благодаря предварително
    Имам впечатления от служебно Санта Фе, за каквото точно питаш!
    -много тъп автоматик-превключва мудно и на много високи обороти!и от фирмата-производител си признахано на тип-троник е супер.
    -счупи бутало след 60 000км.-гаранционна смяна плюс ходене в КАТ, щото се смени и блока.
    -същото, но на 80 000км., след което се смениха гаранционно всички бутала(имало нЕква дефектна серия)...и пак в КАТ заради смяна и на блока.
    -чипосване в официалния сервиз за около 2000лв.-мощността от 150 стана 180(уж), но се усети по-голяма мощност без разхода да мръдне.
    -добичето навъртя към 270 000км. и започна да омаслява турбото и да свети чек-енджина, и беше продадена.
    -никакви проблеми и смени по окачване, като е карана само по щосета и магистрали със скорост 140-150 до 160км./ч.-разход извънградско м/у 9 и 11л.градско-на моточас
    Била е сервизирана перфектно само във фирмен сервиз.
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      Имам впечатления от служебно Санта Фе, за каквото точно питаш!
      -много тъп автоматик-превключва мудно и на много високи обороти!и от фирмата-производител си признахано на тип-троник е супер.
      -счупи бутало след 60 000км.-гаранционна смяна плюс ходене в КАТ, щото се смени и блока.
      -същото, но на 80 000км., след което се смениха гаранционно всички бутала(имало нЕква дефектна серия)...и пак в КАТ заради смяна и на блока.
      -чипосване в официалния сервиз за около 2000лв.-мощността от 150 стана 180(уж), но се усети по-голяма мощност без разхода да мръдне.
      -добичето навъртя към 270 000км. и започна да омаслява турбото и да свети чек-енджина, и беше продадена.
      -никакви проблеми и смени по окачване, като е карана само по щосета и магистрали със скорост 140-150 до 160км./ч.-разход извънградско м/у 9 и 11л.градско-на моточас
      Била е сервизирана перфектно само във фирмен сервиз.
      Един въпрос – това с буталата след чипосването ли се случи?
      יעבור
      «И това ще мине»

Коментар

Аз пък имам наблюдения върху 2.7. - прилична кола, несъздаваща големи проблеми. Прилична динамика и сравнително приличен разход. Автоматичната кутия се държи адекватно. Определено не е "моята" кола, но е достатъчно добра. За да смениш свещите на едната глава, се сваля всмукателния колектор. Ако от нея се очаква да бъде и джип - не става. Също така, ако се очаква да тегли и тежичко ремарке, за предпочитане е дизелова.
        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Един въпрос – това с буталата след чипосването ли се случи?
          Първото счупване преди, а второто следНо после след 200 000км. нямаше проблеми.Забравих да спомена, че е много удобна, добре обезшумена и с приятна возия, като Санта Фе-то е определено по-стабилна и не се люлее при високи скорости от много по-реномирани марки!Като започна да свети чек-енджина няколко пъти в сервиза не разбраха от какво е, защото колата си правеше, каквото и скимне-влизаше в авариен режим, но като загасиш и запалиш нямаше проблем- и така може да изкара и месец..смениха егр-а, нам си още кво си и май се оказа, че е от намалено налягане на турбината.Тогава чипа се махна и досега не съм чул да е имало проблеми.
          М/у другото разменям две бутала за въпросното добиче за шише убава ракияЕдното е на 60000км., а другото на 80000км.-кат нови са!И тежат много!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

дано да ви е полезна една стаистика на DEKRA,
            http://www.gebrauchtwagenreport.com/index.php?id=6
            може да си направите бързо сравнения и с други модели.
            дал съм пример и за сравнение м/у 4 модела
            (ако имате нужда ще ги преведа резултатите - но в случая за пробег м/у 50 - 100 000 км е (-)
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от ivied; 17-12-13, 17:25. Причина: DEKRA

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X