Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Jeep Grand Cherokee 5.2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Jeep Grand Cherokee 5.2

Здравейте колеги.
    Реших да отворя тема с цел да получа мнения за горе споменатия джип. Спрял съм се на този модел, защото бюджетът ми не позволява по-добър и скъп.
    Изчетох във форума какво е писано за него, но не знам дали ще се справя с огледа и дали няма да "проспя" нещо фатално. Опасенията ми идват от това, че до сега не съм карал 4x4 автомобил и не съм много запознат.
    Днес имах възможност да направя един оглед на близък до мен екземпляр.... не ми хареса. При подаване на повече газ изключваше газта и минаваше на бензин, Исках да изпробваме бавните и собственикът трябваше да я изкючва от контакт, лоста влизаше много трудно и т.н. Имаше и други работи, които не ми допаднаха.

Поздрави на всички!

От: Покупка на Jeep Grand Cherokee 5.2

използвай някой, който знае какво да им гледа, щото иначе боли на джоба........... а ако кажеш откъде си, може и да ти кажем кой ще ти помогне

Коментар

Ами и на мен така ми се иска, но мога да заведа някой, който разбира от окачване, бояджийски истории и т.н, което не е болка за умиране. Харесах един Гранд в интернет, който е в София. Проблемът е там, че е в авто къща и е без номера. Изглежда доста добре на снимките, но на живо не знам как ще е. Продавачът е писал, че са рециклирани скоростна кутия и диференциала. Не знам дали това е по скоро добре или зле. Реално е най- скъпия, който се предлага в момента в нета 6000лв.
      След прочетеното от мен във форума останах с впечатление, че Гранд след 1996г не е с постоянно 4x4, а само със задно предаване и в момент на забоксуване включва 4x4. Правилно ли е това?
      Последно редактирано от Борислав Славов; 11-11-13, 22:13.

Коментар

Здравейте,чета форума отдавна но досега не се чувствах готов да пиша в него.Сега се „престраших“ да пиша защото въпросния джип ходих да го гледам по-миналата събота.Джамбазина изглежда откровен и уж не крие нищо скоростната кутия и задния диференциял са ремонтирани в някакъв сервиз в Горубвяне.В дифа имало шум а на скоростите не знам какво им е било,ремонта бил скъп и колата им била на загуба.Радио няма ,климатроника работи ,но лявата духалка не отваря.Лявото огледало е пълно с течност приличаща на масло ,но може и вода да е ,не знам.Гумите са с максимум 2 милиметра грайфер.На газ не държи обороти ,иначе минава на газ след известно бърникане на копчето.Иначе ламарините са читави доста ,няма ръжди,двигателя изглежда сух,но тук не съм категоричен защото не съм разбирач.Мисля ,че е леко вдигнато окачването.Подгрева на седалките и ел. управлението работи.Салона изглежда запазен за годините си,само предната лява седалка е протрита.Продавача няма нищо против колата да се прегледа в който и да е сервиз ,че дори и в Костинброд.Та толкова от мен ,ако ремонта е добре направен след съответния пазарлък джипа може и да си струва,но пак казвам,че не съм специалист.Дано съм бил полезен на колегата.

Коментар

Огледалото - това е течността, която го затъмнява против заслепяване. Значи е прецакано. "Ремонтирани" скорости и диференциал... това е "по-скоро зле". По-добре стойте далече от това возило.
          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Koстинброд е мястото, щом говорим за софийски грандове..... и не бързайте, читавите излизат рядко

Коментар

Въпросът е там, че колата е без номера и по телефона ми обясниха, че за да се закара колата на сервиз, трябва да се качи на платформа... иначе няма как.
              Аз съм имал на времето проблем с автоматик на едно ауди, но след ремонт всичко заспа. Колко е "ремонтиран" този един господ знае. Този проблем, който описахте с газовата уредба на какво може да се дължи? Джипа, който гледах вчера също бил претърпял ремонт на автомата. Явно си го имат този проблем. Собственикът ми обясни, че се чупели поради голямата мощност на автомобила.
              Пред дилема съм какво да правя, понеже съм от Стара Загора и трябва да бия 500 км за да го видя. Не че е кой знае какъв проблем, но така ако продължавам ще дам пари за гориво колкото за още един джип.

Коментар

Първоначално публикуван от bobi878 Преглед на мнение
                Въпросът е там, че колата е без номера и по телефона ми обясниха, че за да се закара колата на сервиз, трябва да се качи на платформа... иначе няма как.
                ...
                Пред дилема съм какво да правя, понеже съм от Стара Загора и трябва да бия 500 км за да го видя. Не че е кой знае какъв проблем, но така ако продължавам ще дам пари за гориво колкото за още един джип.
                Нито един няма да намериш по автокъщите, който да има документи да се движи на собствен ход. Ако има временна регистрация - изтекла е в 99 % от случаите, дори да не е изтекла, 100 % няма ГО ("не им трябвала" казват, ама това го обяснявай на катаджията като те спре и почне да ти пише акта или, пази Боже, стане някое ПТП). Същото важи и за регистрираните - или данъците не са им плащани и по този случай нямат и ГТП или нещо друго. За Костинброд си трябва освен това винетка. Така, че без автовоз няма да минеш. Всички освен това са с резервоар и евентуално АГУ "на последни изпарения", така, че дали ще дадеш 50 лв. за гориво (от София до Костинброд и обратно с по-малко няма да стигнеш ) + 10 лв. ли, колко беше за най-малката винетка, или за автовоз - все тая.
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

най-вече се чупят от несмяна на маслото, при правилна поддръжка трябва много талант да я съсипеш тази кутия, но кой да ти каже какво му се е случвало на този джип за 16-17 години.......... аз лично от джамбазин кола/джип/ вече не купувам, само регистрирани и гледам първо продавача, после колата........ к'во да правиш? не бързай, ще изпадне и твоя джип отнякъде, междувременно събирай още стотинки и може да се уредиш със следващия модел

Коментар

И винаги, когато гледате, няма значение какво МПС. Пращайте собственика да ходи да пие кафе, за половин час. И да не Ви показва, как се пали, кое как се включва и т.н. Всеки ги знае, тези изгъзаци и чалъми. Забирайте познати, ако нямате познати, хубав майстор, за 20 лв. може и да се навие да дойде с Вас, стига да е на близо. Успех и очакваме, скоро време да се похвалите с вашите придобивки.

Коментар

В край на сметка го купих. Дано излезе стока. Нямам почти никакви впечатления от него все още, понеже само го докарах от София. Събота и неделя ще го оглеждам по- обстойно. Единствено мога да кажа, че автомата сменя добре скоростите и мотора работи добре. Когато е на място и е прехвърлил на газ леко мени обороти. По груби изчисления ми даде разход 20/100 газ извън града при скорост 120-130.

Коментар

Честито и късмет с новата придобивка.
                        SUZUKI VITARA V6
                        HONDA CBR 919RR
                        MERCEDES ML
                        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

Коментар

Щом не се е разнесъл по път-ще живее!!! Със здраве да си го караш и безаварийно . Имал съм три такива, ако не не те бърка разхода и ,че полюшва леко , си е чудесна машина за малко пари.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X