Здравейте , търся си джипка с главна цел лов , но може да я покарвам и по София , може и някои лек оффроуд , бях се спрял на витара но сега се вглеждам в терано , бюджета ми е 5 000 , мнения и препоръки много но , понеже тук трябва да има хора който по да разбират ,ще се радвам ако може да ми помогнат , за тераното за 2,7 тди 125 коня става дума имал проблем с ГНП и нещо блокирало отпред и било цифра пара ама не разбрах точно (: мерси предеарително
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Terrano II или Vitara
Свий
X
-
От: Terrano II ili Vitara
Първоначално публикуван от Benelli Преглед на мнениеЗ... имал проблем с ГНП и нещо блокирало отпред и било цифра пара ама не разбрах точно (: мерси предеарителноО879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
От моя скромен опит VITARATA не вози много хубаво ама е здрава машина за твоите цели.А за терано не мога много да кажа,един приятел има терано и казва че му дава доста проблеми,не казвам че не са хубави неговата може да си е така.SUZUKI VITARA V6
HONDA CBR 919RR
MERCEDES ML
MAN TGA D2O COMANREIL 18-430
Коментар
-
То сеедно да сравняваш круши с джанки - двете машини, както вече казах колегите не си приличат по нищо ...
- твърдо ЗА Нисана, само че тънката работа е в конкретния екземпляр. Дори и Тераното може да бъде убито, само дето трябва да си бая талантлив. Да не се обиди някой витараджия, но в сток вид - разбирайте без уазков мост отпред е ужасТ. На пътя каруца в гората снегорин.
Проблем с помпата имат Терано с Зексел (лукас) система, но дори и да даде фира - електрониката с все кабеляка - 120 лв от морга и гаЗ. Бош системата също се базика, но е по - скоро изключение. И все пак ако не вземеш някое Терано на 1000 000 км да знаеш че НЯМА да съжъляваш. В момента незнам как е пазара, но преди година хубавите джипки бяха около 6500 без еко такси, номера и щуротии.
- задължително търси ДИЗЕЛ, икономоята от газта (при бензин) ще ти я изяде в ремонти ..
Поздрави!
п.п. ако все пак се решиш на Сузуки вьеми Самурай след 2001Последно редактирано от I.Stoyanov; 05-11-13, 13:55.
Коментар
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеТо сеедно да сравняваш круши с джанки - двете машини, както вече казах колегите не си приличат по нищо ...
- твърдо ЗА Нисана, само че тънката работа е в конкретния екземпляр. Дори и Тераното може да бъде убито, само дето трябва да си бая талантлив. Да не се обиди някой витараджия, но в сток вид - разбирайте без уазков мост отпред е ужасТ. На пътя каруца в гората снегорин.
Проблем с помпата имат Терано с Лукас система, но дори и да даде фира - електрониката с все кабеляка - 120 лв от морга и гаЗ. Бош системата също се базика, но е по - скоро изключение. И все пак ако не вземеш някое Терано на 1000 000 км да знаеш че НЯМА да съжъляваш. В момента незнам как е пазара, но преди година хубавите джипки бяха около 6500 без еко такси, номера и щуротии.
- задължително търси ДИЗЕЛ
Поздрави!
п.п. ако все пак се решиш на Сузуки вьеми Самурай след 2001Терано с Lucas помпа няма. Bosch и Zexel (което е.... едно и също, с малко разлика в датчиците) и толкоз. 2.7 електроника в помпата няма. Няколко датчика и бобини. И определено не може да се паже че имат проблеми с помпата - тя е VE - това е възможно най-надеждната помпа с компютърно правление правена от BOSCH въобще. Имат с половин идея повече проблеми от класически стар дизел, при когото до помпата отива всичко на всичко един кабел, и то обикновено на грохнали екземпляри, при зверска експлоатация от неграмотници, сипващи в резервоара квото дойде и не сменящи горивен филтър докато не се запуши тотално. Даже в интерес на истината терано 2.7 със скапана помпа не се сещам да съм виждал. Виж дебитомер или някой друг външен датчик - случва се. Общо взето по тоя двигател ако въобще се появи проблем, той е електрически, а не механичен.
Ако тераното има някои кривици, то те са по предницата, ама това с пълна сила важи и за витарата, че и отгоре, както и за всички останали джипки с независимо предно окачване от тия години.
Сравнявате кон с кокошка.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениесОпри се малко.Терано с Lucas помпа няма. Bosch и Zexel (което е.... едно и също, с малко разлика в датчиците) и толкоз. 2.7 електроника в помпата няма. Няколко датчика и бобини. И определено не може да се паже че имат проблеми с помпата - тя е VE - това е възможно най-надеждната помпа с компютърно правление правена от BOSCH въобще. Имат с половин идея повече проблеми от класически стар дизел, при когото до помпата отива всичко на всичко един кабел, и то обикновено на грохнали екземпляри, при зверска експлоатация от неграмотници, сипващи в резервоара квото дойде и не сменящи горивен филтър докато не се запуши тотално. Даже в интерес на истината терано 2.7 със скапана помпа не се сещам да съм виждал. Виж дебитомер или някой друг външен датчик - случва се. Общо взето по тоя двигател ако въобще се появи проблем, той е електрически, а не механичен.
Ако тераното има някои кривици, то те са по предницата, ама това с пълна сила важи и за витарата, че и отгоре, както и за всички останали джипки с независимо предно окачване от тия години.
Сравнявате кон с кокошка.за Зексел система ставаше дума и да по-проблемни са. Около мен има 5 Теранота - 3 от които са с Зексесл - проблемите винаги са при тях, но не е нещо фатално. Датчик на колянов вал, някой друг дерт с помпата, но като цяло са здрави. За витарата повече не ми се коментира, джип с макферсон
Ай със здраве - отивам да спЯ !
Коментар
-
Датчик на вал - да, ама това не е помпа. Има и датчик на помпата, ама се сменя без даже да се маха помпата, до колкото ми е известно. Както и да е де... Точно под капака на тераното проблемите са в пъти по-малко от на доста други въобще, и по правило - електрически, а не механични.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеТо се едно да сравняваш круши с джанки - двете машини, както вече казах колегите не си приличат по нищо ...
п.п. ако все пак се решиш на Сузуки вземи Самурай след 2001. Терано!
Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеЗа лов го търси колегата. Бенели-то в калъфа , ма кучето не моеж го сгъна в багажника на Самурая. Терано!
Тераното е по-голямо, по-комфортно (донякъде). Витарника по-евтин от към всякакви разходи по него. Всичко това за сток машини! Ясно, че захапе ли се тунинг, ойде коня у ряката, независимо от модел и марка.
И между другото, прословутите предни мостове на Витарите хич не са чак толкова кекави. Проблемите идват от "шампионско" каране и/или големи гуми, но то на това и Тераното не е чак толкова неподатливо.
Съвсем отделен е въпроса кой какво разбира под "джипка за лов". Виждам бая народ, които всичкия им ловен офроуд се минава и с прежалена Жигулка, тоест такива "екстри" като проходимост, клиренс, мощност и прочее са практически без значение.
Глиган във Витарата влиза само ако ги няма задните седалки и то не всеки глиган. Шансовете да качиш във Витара трима ловеца с пълно зимно снаряжение са около нулата.
Ако колата ще се кара повече градско, не е зле да се има едно наум и разхода на гориво. Щото Витара да лапа 11 газ на средно натоварено градско съм виждал, ама Терано да гори 4/100 нафта при същите условия, нещо нямам такива спомениОт трета страна, при чести спирания зимата, Витарата изстива за около 11 секунди, докато Тераното тоя проблем го няма.
Та ... всичко е "според зависи"О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнениеЗа лов го търси колегата. Бенели-то в калъфа , ма кучето не моеж го сгъна в багажника на Самурая. Терано!
Поздрави !
п.п. аз бях доста добре изненадан от едно такова самурайче, идеално е за лов, че дори и за сам човек , но все пак - НисанА
Коментар
-
Айде и мойте 5 стинки като имал и дветеА от Витарите съм имал къси, дълги, двуместни...с цели и без цели мостове....Та земгай НИСАН!!!! И съм ЗА да е бизгинофф. Градско гори м-ду 12.5-15л/100 газ. Не се слави с кой знае каква динамика, но разликата в комфорта е светлинни години спрямо която и да е Витара.А обема на багажника на дълго Терано и дълга Витара няма да коментирам. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА КАРАМ ВИТАРА!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар