Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дискавъри 2 ТД5 или Паджеро дъла база V20 2.5 ТДИ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дискавъри 2 ТД5 или Паджеро дъла база V20 2.5 ТДИ ?

Не е за мен а за един познат.Успях да му дам някаква светлина за супер селекта и блокажа на задния диф при Паджерото, но за Диското нищо не знам и нещо не се справих с търсачката да намеря инфо какво 4х4 има,какви блокажи и прочие.Другото, което го интересува, кое е по-здраво за по-хард оффроуд и как са по отношение на подръжката и обслужване.Знам, че Паджерото е с ангренажен ремък... за Диското не знам как е.Диското знам, че е с по-късо междуосие, което е някакъв плюс в не редки случаи.Отделно е и с по-широка стъпка, което пак е предимство при страничен наклон.Всичките Диско 2 ли са на възглавници?Преминаването към пружини сложно упражнение ли е?Как са цените на частите и кое е по-безпроблемно при по-хард експлоатация.Както и кой е по-безпроблемния дизелов мотор.Човека се е насочил към тези модели защото му трябва да е 7 места.Нисан Террано не му харесва... Иначе знае, че Диското е по-приятно за шосейна употреба ... с по-силен мотор... но това не му водещо.

От: Дискавъри 2 ТД5 или Паджеро дъла база V20 2.5 ТДИ ?

За Паджерото не знам нищо. На въпросите ти за Диско-2, Тд5: 4х4 фул тайм; Някои имат управляем блокаж на средния диф, други имат само изход за него на РК, а някои - ич, но всички са с ТС; Диското е много здраво, с 2 цели моста, устойчивое на стр.наклони (чак докато се катурне ) със сравнително нисък център на тежестта, защото купето е предимно от алуминий. Като се изръсиш след покупката 2-3 хиляди лв. за ремонти и масла, и още 1200 за нови гуми, после рядко се чупи; смяната на в.в-ци с пружини става за 1/2 час, пружинити са около 200 лв. и съответните амове - 200, но според мене има смисъл само ако възглавниците са за смяна; допълнителните седалки са удобни и лукс обзаведени с колани, масички и отделни отвори на климатроника. Ако искаш, ела да го разгледаш.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

+Дискавъри

Коментар

И аз се чудих Pajero (по-старо ) или Диско... Избрах Диското. Поради това че е 4х4 full тиме , блокажите и целите мостове. Също така че макс. въртящ момент беше при 1800 об и е повече от колкото на повечето с подобен двигател. Аз съм с диско 1 2.5ТДИ (113кс)
        LR Discovery 300Tdi 1996
        Subaru Outback 2.5 1998
        Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X