Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

    Здравейте. Това е първият ми пост, въпреки, че отдавна чета форума. Дойде времето и аз да взема една по-голяма машинка, но съответно възникнаха и въпросите. Сега, както са правили колегите преди мен, ще се опитам да обясня за какво ми трябва SUV-а и с какъв бюджет разполага. машината ще се кара около 60% градско, 20% магистрално с дълги преходи, 10% каруцарски пътища на път за вилата и 10% лек OFFROAD. Най-важното за мен е да е голям, за да е комфортен за 5 човека, а не да се свиват, като сърдели (освен това съм си малко грандоман). Важно е също машината да е сравнително икономична (всичко под 15л. нафта градско е икономично), поддръжката да е поносима или поне да не се троши често и да може да развива и поддържа повече 140км/ч. Както се вижда от заглавието не съм роб на марките и от изчетеното до момента тези модели се откроиха. Бюджетът ми е около 8 000лв., като в това число не се включва първоначалното пълно обслужване. Идеята е да взема колкото се може по-запазена машина, а не по маркова, може и да греша, не знам Вие ще кажете!
    Такова е горе-долу положението. дали съм се ориентирал добре според критериите?
    Предварително благодаря на отзовалите се!

  • #2
    От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

    От скромния ми опит с автомобили и джипове и предполагайки какви отговори ще получиш ти препоръчвам: Стискаш парата с едната ръка, намираш това което най си заслужава от тези трите като състояние, удряш продавача с пачката по челото. Задължително черпиш след това, че има един, не почерпи и сега му вие диференциала, а май и скоростите от скоро. ПС: Ти сам си си отговорил споредм мен! Успех!

    Коментар


    • #3
      От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

      Карам Соренто повече от 2 години, 140 к.с. са на границата на малкото за този автомобил, до 140 - 150 се държи прилично но не очаквай чудеса. Разхода е в границите които си посочил около 12-13 градско и около 10 извън града с около 120 - 130. Откъм здравина, или е късмет или е постижение на корейското автомобилостроене но освен едни дискове с накладки /което е обслужване/ и две дюзи - изтърваха налягане и ги намерих втора употреба за по 150лв не съм пипал нищо. Нещото което ме дразни в този автомобил е че се движи със 130 на близо 3000 оборота, за сравнение аудито което карах беше на 170км/ч на 3000 оборота. За другите два не искам да коментирам защото не съм ги притежавал и нямам опит, но във форума има достатъчно мнения за всеки един. Успех с избора.
      0897/833 689 - Николай Божков

      Коментар


      • #4
        От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

        Подкрепям колегата за Соренто. Преди да го купя доста проучвах нещата. Този модел като цяло е доста здрав и има малко проблеми. Ако има то те са в следствие на лоша поддръжка или кофти късмет. От към окачване рядко се чупи. За скорости над 130 не е препоръчително от към разход, иначе може. След 2007 е 170 коня. Мотора е същия, но е с друга карта и е с турбина с променлива геометрия. Относно оборите на мотора- аз съм с автомат и с 130 км/ч мотора е на около 2700. Имах колега с ръчна кутия и сравнявахме. определено автоматичната поддържа по ниски обороти на двигателя. Доколкото разбрах автоматичната кутия си говори с мотора и когато е на автопилот оборотите са една идея по-ниски, както и при възстановяване на зададена скорост се ускорява по добре отколкото когато аз давам газ. Отделно и превключва предавките по-бързо. Така, че моя съвет е да се огледаш за автомат. Рекстон не съм имал, но чувам хубави неща за надеждността му, но не и за цените на частите. Особено е зле момента със съединителя, защото е с демпферен маховик ... Таргата може да каже- той сменя един и след това започна да му казва Ректум...
        Поздрави
        Land Rover Defender 110SW 300tdi

        Коментар


        • #5
          От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

          За да ти е мирна главата и да ти е по-лесна математиката, определено смятам, че е добре да извадиш Рекстъна от уравнението.
          После . .. пробваш по две три от останалите талиги .. и която ти легне на сърце и джоб!
          Успех в избора и за не забравиш да се похвалиш после.

          Коментар


          • #6
            От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

            Теракана с 2,9 дизел не е лош също. Киата май е по-красива, но аз съм пътувал няколко пъти с Теракан 2004г. и на дълъг път се представи много добре- не люшка, не е много шумен, харчи прилично и лесно поддържа 140-160км/ч., но след 130 разхода скача. Също не бих ти препоръчал Рекстън, освен ако не е нов и с гаранция. Според мен е добре да гледаш автоматици. Като цяло колегите са ти казали- въпрос на вкус, късмет и финанси. В градски Теракана е с около 13-14/100 нафта.

            Коментар


            • #7
              От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

              + за Соренто

              Коментар


              • #8
                От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

                Благодаря на всички за съветите! Направеното проучване по обявите показа, че за около 8 000лв. може да се намери по-запазен теракан. Решението е взето! Ще е ТЕРАКАН!
                Още нещо: Смятам да посещавам обявите с много близък приятел автобояджия, който да отговаря за ламарините и ако харесаме машина да я карам в официалния сервиз на Хюндай да й направят преглед + компютърна диагностика за 72лв. за целия преглед /струва мис е добра цена/ . Смятате ли, че мога да направя още нещо, за да се застраховам срещу риска да попадна на калпав екземпляр?

                Коментар


                • #9
                  От: Избор на SUV или битката на корейците - Sorento - Terracan - Rexton

                  Това е добър вариант за оглед/избор.При всички случаи огледайте за следи от ръжда-по вътрешните и долните ръбове на вратите задължително,а също калниците,ходовата част и мястото за закрепване на теглича .Огледайте внимателно и капака за багажното отделение-цялостно,включително и около мястото за номера. Не се шегувам,най-вече за автомобили от Германия,Австрия...и други снежни дестинации.Ако няма следи от корозия,уцелил си.
                  За останалото-оглед и ТЕСТВАНЕ в сервиз,би трябвало да е достатъчно.Най-честите проблеми са с горивната система, поискай да тестват и охладителната течност за следи от изгорели газове.
                  Късмет в избора!

                  Коментар

                  Активност за темата

                  Свий

                  В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                  Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                  Зареждам...
                  X