Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Малко акъл за един приятел- Х-Трейл, РАВ 4, ЦР-В или...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Малко акъл за един приятел- Х-Трейл, РАВ 4, ЦР-В или...?

Колеги, напоследък рядко ми оставаше време да посещавам форума, може би защото Паджерото ми се държи отлично. Моя джип си го купих след като се посъветвах с вас и сега май пак се налага за един приятел. С две думи човека иска джип от типа на РАВ 4, ЦР-В или Х-Трейл. Изискванията са колата да е сравнително икономична и да е дизел. Като години говорим за 2003-2006, като е важно колата да вози добре на дълго и да става за ежедневно ползване. Оф-роуда ще се свежда до обикаляне на планински курорти и безпроблемно придвижване през зимна София. Ако имате други предложения за джип от този тип ги споделете. Благодаря предварително.

От: Малко акъл за един приятел- Х-Трейл, РАВ 4, ЦР-В или...?

Личното ми мнение е да избере РАВ или ЦРВ, но 2.0и бензин, а не дизел, няма да е толкова икономичен от към гориво, но за сметка на това ще си спести доста главоболия. Ако държи толков на дизела поне да гледа нещо от първи собственик купувана в бг със пълна история. Иначе доколкото съм запознат РАВА може и на ГАЗ, ЦРВ-то по-трудно. "Какви са очакванията му за разход на гориво? Какъв е бюджета? (Ако е по-голям моя избор би бил по-новия рав 2006г. бензин)

Коментар

Дълго време бях пред аналогичен избор- накрая се спрях и сдобих с Хтрайл 2,2 .Относно разход-6 ск и при галене, до 120 км/ч е повече от приличен. Откъм екстри- повече от Рав и Црв за аналогични пари. Не е сравним с бензиновите ЦРВ- няма сходство като въртящ момент. А си се кара с изключен заден мост.Това води до осезателна икономия.Без проблем се включва авто режим. За мен Трайла е по-близо до Рав дизелов като двигател и мощ. По-големичък е много малко и откъм багажник.Рибар съм и сравнявам еднакви въдици в различните джипки/ СУВчета по-точно/. Няма гума на багажника и дупката под багажното отделение е заета. Там Црв-то е уникално с масичката си...Общо взето: да седне и в трите и която му лепне на гъзо. Наистина,ако пишеш бюджет би бил по-лесен отговора. Иначе : баба си хвали нейното по принцип
      Peugeot 4007
      ex Nissan X-Trail 2.2 Di

Коментар

Бюджета с обслужването+ГО+Каско+гуми за зимата е около 15,000-16,000лв. Тоест самия джип да е около 13,000лв. Като принципно се гледат джипове карани в България, но не всички са от първи собственик. Бензин твърдо не иска. Утре ще гледаме ЦР-В 2003г. 2,2иЦДТИ със 6 скорости. Друго важно е, че човека бачка в застрахователна компания и Каското+ГО ще са му с около 20-на% по-евтини от нормално.
        П.П: Кажете нещо за КИА и Хюндай от тези години 2003-2006г.

Коментар

Според изискванията към колата най-подходящ ще Ви е Нисана.След 2003 година двигателят му е 136 КС.Купето като конструкция е като на лек автомобил-доста по-леко от джиповите.Съчетанието с шест степенната кутия го правят с много добър разход-около 6,5/7.0 навън.Изключването на мостовете също допринася за това.Блокажа и заключването осезателно помагат в сняг,но не забравяйте гумите.Тойотата също има надежден дизел,но в годините 2003-2006 е слаб за купето и кутията на RAV4.Още повече,че е и доста по-скъп от Нисана.Хонда е качество,но преди 2007 я търсете в бензиновите варианти.Така,че с две думи,според мен Нисан.

Коментар

Посочената гоина-дизел-НИСАН.Другите две след2006-2007.Според мен

Коментар

Мерси за мненията. Ще пиша пак по-късно.

Коментар

Определено Нисан.

Коментар

Първоначално публикуван от PGV Преглед на мнение
                  Определено Нисан.
                  Защо?Защото прилича на дакел ли?
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

И аз имам същата дилема със тези СУВчета, и за момента от всичко прочетено до момента имам следтата представа за тях, моля да ме коригирате където не съм прав. Колите са абсолютно съизмерими, т.е. са в един клас и за това смятам, че могът да се правят аналогии, като говоря за автомобилите след 2002 год.

Honda CRV вер 2
                    Diesel 2,2 cdri - имат нисък разход на гориво олоко 6,5/100 извън градско и 8/100 градско, 6 степенна скоростна кутия, по-нови са като година на производство.
                    Слаби страни: скъп съединител с маховик, като всеки дизел - дюзите

Бензин 2.0 - разход около 12/100 градско и 10/100 извънградско, 5 степенна механична скоростна кутия, евтина поддръжка но са доста малко на пазара и са доста по-стари и май всичките са на горубляне!

Nissan X trail
                    Diesel 2,2 136 коня, имат нисък разход на гориво олоко 6,5/100 извън градско и 8/100 градско, 6 степенна скоростна кутия
                    Слаби страни: проблеми с intercooler и турбо за дюзите не прочетох, но не би трябвало да правят изключение.

Коментар

И извода от горния пост е?.....Вижте не искам да ви убеждавам в нищо, всеки сам плаща ремонти, консумативи и др. - парите са си Ваши, но говорим за около 10-годишни коли, от които 90/100 са доста амортизирани. Поради тази причина последните 3 коли втора ръка, които съм купувал са бензинови, определено за сега смятам, че не съм сбъркал. Да знам колко е хубаво колата да харчи малко, също така при джипките е огромен плюс когато си извън пътя или потегляш зимата, но може би ако говорехме за коли на по 3-4г. Аз лично бих избрал Рав-а с 2.0i двигател, не че е по-добър, но поне ще има опция за газ, а и съм си тойотаджия(Една голяма скоба: 4бобини=1турбина, но окоти ли се турбината си до там, в крайна сметка и нервите са ценни). Нисана пък определено не ми харесва, не искам да обидя никой, но да си говорим честно - вътре е пъна трагедия. Сума сумарно, като купуваш стара кола и имаш повече от 1 фаворит гледаш състоянието и каквато изпадне (най-добро към момента). Мнението ми е субективно и не искам да обидя никой, просто споделям моят опит откровено и добронамерено!

Коментар

За целта е добре да е фул тайм. А такова е.....
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Ами, нещата май са решени- капариран е Х-Трейл 2005г. от частно лице 1-ви собственик. Дизел, 136к.с. с пълна история и всякави екстри + нави и кожа. Вчера го карахме при тенекеджия и при двама познати майстори и според тях колата не е удряна и е отлично поддържана. Има ГО и Каско до март 2014г. Към нея вървят и 4 зимни гуми на 1 сезон с 8 джанти, без лятни гуми и с акумулатор на 2 години. Като цяло хваща око, вози приятно и има всичко като екстри и документи.

П.П: Честит Димитров ден на именниците и наздраве.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X