Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За Рено Еспас 2.2i 4Х4 1994г. добра дума кажете.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За Рено Еспас 2.2i 4Х4 1994г. добра дума кажете.

Здравейте, колеги! Понеже продължавам да си търся миниван за без пари, загледах едно такова Рено. Пък и наближава "драйверския" сезон, та пак 4Х4 идва на дневен ред. Моля да споделите наличните си впечатления за такъв автомобил и приблизителната стойност на привеждане ходовата част във вид близък до идеалния. Благодаря предварително за дадените отговори и напътствия!
    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
    Из "Златния телец"

От: За Рено Еспас 2.2i 4Х4 1994г. добра дума кажете.

Ясен да каже, аз вече писах в неговата тема за Еспаса.
    Само добро или нищо, мотора е неубиваем , вдига 180 безгрижно, вискомуфата със сигурност е спекла отдавна, виж металните шини, които държат резервоара - имат навика да се късат от ръжда в движение.
    Ходовата част не помня да съм ремонтирал, каквото и да е обаче се намира в промобил на свестни цени.
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Като за такъв голем туч се представя достойно, особено на сняг. Това с изправно виско, естествено. Което от своя страна е доста добре направено...не е вечно, като на ФВ, но работи дълго. Ако не ти е приоритет вътрешния обем, виж в карс бг едно Суби Е 12-изглежда добре запазено.
      Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
        ... Ако не ти е приоритет вътрешния обем, виж в карс бг едно Суби Е 12-изглежда добре запазено.
        за Е12 трябва почти нищо да не ти е приоритет
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Ами бащата кара Еспас 1993 само че не 4X4 и е доволен.Предполагам, че ще му сложиш газова уредба(ако вече не се е сдобил с такава)- успешно понася обикновена.Проверено!
          Типичното е ако колата е карана в България няколко години предния капак да се отваря с жилото отпред, а не от купето -естествен тунинХ.
          Практически можеш да намериш всяка част- втора употреба или нова, в Благоевград има едни пич, който се занимава само с еспаси- има адски много разглобени и имаш избор от всичко по много.
          Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
          Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Аз имам Еспас 2, дизел, само с предно, но купето и ходовата част се идентични.
            Плюсове:
            -на рама е, която е поцинкована
            -купето е "пластмасово" и единственото място, което ръждясва е капачката на резервоара
            -цените на шарнирите и накрайниците са около 15 лв/бр
            -возията е добра и си сравнително по-висок от другите автомобили
            -просторно в салона и можеш да сложиш допълнително седалки в багажника, както може багажника да започва от облегалките на предните седалки - всички седалки се свалят лесно.
            Слаби места:
            -кормилната рейка - протича, но мисля, че за пълнолеттен автомобил е закономерно
            -лентите закрепващи резервоара изгниват, както каза майстора
            -някои технически решения на френските инженери са "малко странни" и изискват доста труд в странни пози, както и ключове 16, 18 и пр.
            -боята се лющи
            -виско муфата, но за нея нямам лични впечатления
            Това се сещам на първо време.

Коментар

Първоначално публикуван от Сашо Преглед на мнение
              единственото място, което ръждясва е капачката на резервоара
              И вратите ръждясват от вътрешната страна,отдолу-под джоба.
              Иначе преди 2 седмици сменяхме точно хидравличната помпа, а рейката и тя нещо беше решила да се предава, но и сипахме една добавка и за момента кара(за момента е поне от година насам).

Еспаса е много практична кола, засенчваш всички баничарки като обем, а можеш и да натовариш 7 човека, на които ще им е съвсем комфортно за разлика от доста други ванове!
              Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
              Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Кумеца ми е луд фен на рено та последната му придобивка е еспейс с възможно най големия мотор,според мен си заслужава,харесвам големите и просторни коли,той си кара туинго а еспейса само на дълго и като са повече хора ,ако не бъркам е 6+1 или нещо такова но за градско му идва голяма като габарити !
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Аз също мога да кажа само добри думи за Еспейса: имал съм такъв 93-та година, дизел ( е, не беше 4х4, де ). След него не съм имал кола с подобна возия, обем и практичност!
                  Казано е:
                  -"Обичай ближния",
                  щото ако заобичаш далечния... баси транспортните разходи!

Коментар

Благодаря за отзивите, колеги! За съжаление докато аз умувах, други се налудуваха и "моя" Еспас беше купен, но не от мен. И все пак вие ме обнадеждихте и издирването продължава.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Споко, Еспаси дал Бог, този явно не е бил твоя.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Чак сега виждам темата, въпреки, че не съм притежавал еспас, съм карал доста на приятели, моделите от 1во и 2ро поколение, включително и 4х4. Още един глас за от мен, изключително добра машина за парите си и това което дава. Успех в избора!

Коментар

Здравейте отново, колеги! Понеже в момента нямам практическата възможност сам да си помогна, ще понахалствам още малко. Поради възникване на специфични изисквания, моля някой от притежателите на Рено Еспас II, да замери светлия отвор на 5-тата врата. Интересува ме дали височината е повече от 95см. Благодаря предварително!
                          Из "Златния телец"

Коментар

Ще ти измеря на Еспас 1, те са почти еднакви.

Коментар

Щом аз седя без да се изгърбвам значи е повече, може да е с 2 см. , но е по.

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X