Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Grand cherokee II 2,7 CDI или land rover 2,5 Td5?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Grand cherokee II 2,7 CDI или land rover 2,5 Td5?

Здравейте,
    нов съм тук.
    Прочетох доста за тези два джипа тук, но не можах да реша за себе си кой от двата да избера.
    Моля за помощта Ви.
    Джипа най-много ми е нужен за сняг.Имам предвид 40-50 см преспи които по една или друга причина не се почистват до дома ми.Пътя е "черен", около 300м, има наклон около 20 градуса.
    Парите с които разполагам са 7000-8000лв.
    Надявам се да ми помогнете при избора на джип и съответно на сервиз където хората да са достатъчно компетентни дали джипа няма скрити от продавача дефекти.
    Благодаря ви предварително.
    Поздрави

От: Grand cherokee II 2,7 CDI или land rover 2,5 Td5?

Преди да направиш огромната грешка да вземеш нещо и после да се чудиш какво ще го правиш, ще ти кажа: Тези пари ще ти стигнат само за закупуване и то не е много ясно какво ще е състоянието (изключвам външно). Минимума след това, който ще похарчиш е 2000лв. отделно застраховки и данъци. От тези двете коли, може би диското ще е по-удачно (защо - прочети и ще разбереш). Също така смятам, че малко неточно описваш условията за които ти трябва - 20градуса всъщност са 22.22% наклон, което е адски много за какъвто и да е път, заедно с преспите за 300м честно казано незнам дали въобще нещо може да се качи. Но да речем числата са леко преовеличени и почваме да търсим джип. Какъв да бъде? На първо място с добри гуми, защото както знаем там се крие магията. След това трябва да знаем какви възможности има машната и какъв тип е задвижването, какви помощни системи биха ни помогнали. Също така какви са възможностите за поддръжка и набавяне на части (От къде си?). В случая и двата джипа ще ти вършат работа, но просто с този бюджет ще си за никъде, просто за тази сума се продават доста амортизирани коли, които ще имат нужда от инвестиране.

Коментар

Аз съм за Черокито.По добро е във всяко отношение.Карал съм ги и двата многократно е за мен лично няма по неудобен тромав кютук от Rovera.Като го подкараш ще видиш за какво става въпрос,а като седнеш после в "Американеца" може и да намразиш повечето коли дори.Успех.

Коментар

благодаря за мненията дотук.
        Една лека поправка 20 градуса са 36,4 процента.Да може би наклона е малко преувеличен
        "От тези двете коли, може би диското ще е по-удачно (защо - прочети и ще разбереш)." Къде по точно да прочета?

Малко допълнителни въпроси.
        Дюзите ли са най-големия проблем на 2,7CDR?
        Какви разновидности има на Quadra-та за 2,7?
        Коя Quadra ще е по-удачна за сняг?
        За Диското възглавниците ли са най-големия проблем или нещо друго като например раздатки?
        Кой от двата джипа има по-голям клиренс, което е важно за дълбоките преспи?
        Абе кой каквото се сети все ще е от полза за избора

Коментар

2.7 задължително с "куадра драйв"
          П.П. Дори сервиз оборудван със стара циганка, кристална сфера и джезве за кафе, не може да те предпази от скрити дефекти
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Този наклон от клипчето, Гранда ще го мине като на парад.Проблема на куадра драйв е на страничен наклон. Иска си усет за карането с наклон.
            За Ровъра нямам наблюдения.
            Последно редактирано от Калин; 21-08-13, 10:58.
            JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Диско-2 разчита на спирачките за блокиране на боксуващо колело и това само при включени бавни + евентуален, не при всички модификации, междуосев блокаж. Quadra-drive е по замисъл по-добрата система, но както писаха по-горе, си има чалъми за каране:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=89343
              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Благодаря за мненията, но никой нищо не каза за диското.
                Разбрах че сте фенове на Jeep.
                Аз също клоня към гранда.
                Но и диското не е за подценяване.
                Моля за аргументи 1 към 1.
                Например диското има това.... което ще ти върши такава работа а гранда го няма, но пък гранда има това....... което диското го няма.Нещо подобно.
                Извинявайте ако ви затормозявам.
                А при дядо владо май ще отида ако му се занимава с аматьори де.
                Поздрави.

Коментар

Хе, че то отидеш ли при дядо Владо и Димата, ясна работата!
                  Ще забравиш и за CRD-то и за TD5-то. И с право!
                  Sorry, иска ми се, но не мога да направя аргументи one vs one.
                  Има доста емоция в избора. Много повече, отколкото някой може да подозира!
                  Твърде често тя е 80-90% от цялото. И това е нормално. Така сме устроени!
                  Мой съвет - с която кола се асоциираш (вътрешната визия за себе си), тази си вземи.
                  Има ли още в началото нотка на съмнение, не си е зслужавало...
                  Ако те интересува защо НЕ харесвам Диското, мога на лични...

btw, всички сме аматьори. Само степента е различна
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive II *
                  2" lift (Bilstein 5100 & IronRocks springs), General Grabber AT3 31"

Коментар

Първоначално публикуван от joeto333 Преглед на мнение
                    ... дядо владо ...
                    владо се пише с главно В , все пак е лично име ....помощ до сега почти не съм отказал
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Дали пък скоро няма да проима и раздел "коя жена да избера"?
                      И там сигурно ще има препоръчани специалисти
                      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        владо се пише с главно В , все пак е лично име ....помощ до сега почти не съм отказал
                        аха, я виж горе до снимката как си го изписал............. даже мисля, че в твоя случай и дядо трябва да е с главна буква

по темата: сравнителен анализ в 3 тома едва ли някой ще ти напише, покупката е емоционален момент - качи се, покарай и двата и който ти е на сърце, взимай /след оглед в сервиз де/........ ако имаш късмет, ще го караш дълго и безпроблемно, ако нямаш - все тая кое си избрал!

Коментар

Покупката на автомобил си е точно като сватба ! Гледаш , пробваш , ама чак като туриш халката и научаваш истинския нрав ! Дори "девствена" от магазина да я вземеш пак не знаеш на каква ще попаднеш ! Важно е сърцето да я желае !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X