Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пикап 4х4 след 2005 с дизелов двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Пикап 4х4 след 2005 с дизелов двигател

Здравейте,
    От около 5-6г. вече живея за постоянно в Украйна, в северната част, близо до границата с Беларус. Откакто съм тук се запалих по ловуването, като неизменна част от него е машината, с която се разкарвам по полета и гори и с която евентуално си превозвам трофеите. Сега използвам Уаз Патриот, веднъж пробвах и с Нисана си (Патрол), но мръсотията и невероятната смрад след превозването на отстреляните животни се премахва прекалено трудно. Сега съм решил да си взема пикап, та да реша проблема, който ме тревожеше най-много. Мисля да заложа на някой японска марка - Нисан, Тойота, Мазда, Мицубиши и т.н., но не съм карал или возил се в нито един от предлаганите модели. Задължителни условия са да е с автоматична скоростна кутия, да е с двойна кабина, да е дизел и що-годе проходим извън пътя. Освен за лов, ще се ползва и зимата, в снеговете, които тук са в изобилие.
    Търсих теми с търсачката, но във всичките 90% от мненията бяха твърде пристрастни и необосновани, а полезната информация твърде недостатъчна. Ще се радвам да споделите впечатления, възможни проблеми, и какво да се гледа при отделните модели.

П.П. Има Украински форуми, които съдържат прекрасна информация, където мога да си задам въпросите, но нормите в писмения Украински език са доста различаващи се от Руския и за съжаление все още не съм ги усвоил добре, та най-много да ми се изсмеят на развалените писаници.

Благодаря ви предварително.

От: Пикап 4х4 след 2005 с дизелов двигател

Здравей Колега.Добре дошъл при нас във Форума.

Относно твоето питане,бих препоръчал да споделиш,какъв ти е бюджета за закупуване на пикап,и какво карат местните.

Поздрави.
    Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
    ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Може да погледнеш и Honda Ridgeline. Отговаря на всички изисквания: след 2005 е, с двойна кабина, автоматик е. Единствено не отговаря да е дизел, а е бензиново, но в студа и снега за които говориш това е по-скоро предимство.

Видях едно такова тука в Германия и много ми допадна. До преди не бях срещал такава машина. Интересното е, че беше с руска регистрация и го караха руснаци дошли на гости тука.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Бюджета е около 200 000гривни (около 35 000лв.), като за тези пари може да се намери добър екземпляр тук, от тези изброените.
        Местните карат всичко що е японско и 4х4. Също така и представители от руския автопром са много често срещани.
        Има и пикап на базата на Уаз Патриот, но много не ми се иска да е такъв, просто изисква прекалено много поддръжка, а на мен вече ми е писнало от бърникане по сегашният Уаз.
        Тази Хонда е паркетен тип. Като при новите фолксвагени - само на предно и при нужда прехвърля въртящ момент назад, затова я изключвам.
        Нещо с повече блокажи по-добре, или поне да има афтърмаркет такива за модела.
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-08-13, 15:41.

Коментар

Колкото и да мислих, все към американец ме влече с твоите изисквания ....може и по-старичък
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И аз мислих, та се отказах от американците по следните причини:
            - срещат се по-рядко от японските, което ограничава избора
            - за части се чака много дълго, докато дойдат от САЩ, а втора ръка няма
            - горят прекалено много, и поддръжката е доста по-солена от японските пикапи
            - тежат, все едно са правени от олово. Един Форд Ф250 6л дизел от началото на века, теглен на кантар излиза почти 2800кг. - един от ловния клуб имаше такъв за кратко, но след 2-3 жестоки затъвания, след които трябваше да го вадят или по 2 ЮМЗ-та, или Т150, го продаде и сега е с Амарок.
            - твърде големи са, не могат да се провират из горите тук, японските пикапи не са малки също, но са значително по-компактни от американските такива.
            Вярно, возят жестоко и на сняг(с твърда настилка под него) нямат спиране, но минусите са прекалено много.

Сега гледам Навара 2.5дизел 170 и няколко к.с., Л200 2.5дизел има и ~135к.с. и ~170к.с. и Хайлукс 3.0дизел ~170к.с.. Повечето от тях са и със заден блокаж, което е в плюс, а и теглото от около 2т.-2,2т. е значително по-малко от американските пикапи.
            Амарок ми харесва, но не влиза в бюджета ми, или поне така си мисля, още не съм гледал такива, пък и ме притеснява дали този 2л. дизел няма да е с прекалено ограничен диапазон на въртящия момент.

Коментар

Добри неща чувам за Isuzu D-Max 3.0 дизел (130 и нещо коня, но незнам дали не бих предпочел утвърдените Mitsubishi L200 или Toyota Hilux ..
              Наистина не карат ли американци там при вас? Аз съм останал с впечетление, че в Украйна има търсене на американски джипове.
              '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
              '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
              И разни BMW-та...

Коментар

Първоначално публикуван от Восточны Преглед на мнение
                И аз мислих, .
                Първоначално публикуван от Bavarcho Преглед на мнение
                Добри неща чувам за Isuzu D-Max ....
                Приемам....ъъъъъ само Лозан да каже 3.0 или 3.1, ч не позанавам добре новите машини от тази марка.
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Едно от условията ми беше да е дизел, но наблизо има едно Мицубиши Л200 2007г. 3.5 бензин, което изглежда доста добре и е на оферта. Та, какво ще кажете за него?
                  Също има и една Тойота Хайлукс с АРБ брони и лебедка, но само 100к.с. - дали ще са достатъчни да мъкнат тежкото купе?
                  Леко ме влече повече към Нисан Навара, но все още не мога да намеря хубав екземпляр.

Имам въпрос относно дизеловите двигатели на Тойота - четох за проблемни дюзи, но не разбрах на кои модели. Срещат ли се на Хайлукс 2.5дизел и 3.0дизел?

Коментар

Срещат се на всички двигатели D4D на Тойота. Аз бих взел бензиновото Мицубиши.
                    Subaru Legacy 2.5
                    Suzuki GS500 E

Коментар

НОВОТО ИСУЗУ СЛЕД 2007 Е 163 КОНЯ
                      ЗНАМ ЕДНО ДЕТО ДЕ ПРОДАВА
                      Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                      :D

Коментар

Новата Навара и D-MAX ,особенно исузуто си имат доста проблеми с двигателите.Наи здравото е тоиота а за дърпане САМО дизел а за Американските....ами те са като руските а аз моите пари не искам да си ги оставям по бензиностанции и сервизи затова коли от тези не взимам
                        Grand Vitra ddis 2008
                        SEAT Althea XL tsi 2010
                        Mitsubishi Canter

Коментар

Първоначално публикуван от tanosliven Преглед на мнение
                          Новата Навара и D-MAX ,особенно исузуто си имат доста проблеми с двигателите.Наи здравото е тоиота а за дърпане САМО дизел а за Американските....ами те са като руските а аз моите пари не искам да си ги оставям по бензиностанции и сервизи затова коли от тези не взимам
                          Незнам колега колко Исузата си карал, имал, виждал но аз от 5 години само нафта налива и сменям масло и филтри!
                          Коментара ти ми звучи малко несериозно!
                          И навара съм карал лошо не мога да кайа и за нея!
                          Маслото на време му е майката!
                          Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
                          :D

Коментар

Правил съм точно такава Тойота, точно за ловджии.
                            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=129388
                            Независимо с кой дизелов двигател е - това е пикапа.
                            Мицубишито е с една степен по-градско изпълнение и по някаква причина е по-слабо проходимо.
                            Наварата определено е най-добра за асфалт и селски пътища, но за ловджийски катерения и претоварване - не е.
                            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Пристрастен съм към Хайлукса по ред причини, но не ти препоръчвам за Украйна да имаш двигател Д4Д. Дюзите ще заминат за нула време с тамошната "Солярка". Изпитах го на гърба си при едно пътуване преди време. Също ми направи впечатление, че не ги карат много там, да не кажа хич. Л200 е доста по-разпространено возило, също толкова проходимо и значително по- ергономично от Хайлукса.
                              П.П. Не мога да повярвам, че препоръчах пикап различен от Тойота

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X