Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Suzuki Grand Vitara 2.0i 128k.s. vs. Kia Sorento 2.4i EX 139k.s.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Suzuki Grand Vitara 2.0i 128k.s. vs. Kia Sorento 2.4i EX 139k.s.

Здравейте колеги за първи път пиша във форума, но иска да питам...
    Решил съм да си взема джипка която да я ползвам предимно на асфалт (градско/извънградско), но и да става за лек OffRoad, да не и е много скъпа поддръжката, да не трябва всеки месец да е по сервизите и да гори прилично (11-13л.-100км.).Аз лично съм се спрял на Suzuki Grand Vitara 2.0i 128k.s. от периода (2003-2005) или Kia Sorento 2.4i EX 139k.s. от периода (2002-2006) и бих искал да знам читавили са . Бюджет 8000-10000лв. крайна цена за всичко...

Благодаря предварително за мненията ...
    Поздрави!!!

От: Suzuki Grand Vitara 2.0i 128k.s. vs. Kia Sorento 2.4i EX 139k.s.

абе ...деамааму ... пардон bahmaamu , като толкова идкаш да знаеш ..пък аз да ти кажа една яка далаверка ....ТЪРСАЧКА се казва ...и да знаеш не е нужно да ходиш през девет сайта в десети, тя е тук във форума! Както се казва исктината е някъде тук...

Коментар

Ами колега пробвах да използвам ТЪРСАЧКАТА, но неможах да намеря нищо за Соренто с 2.4 бензинож двигател, а само за дизелаци и затова пуснах темата да видя мненията на други колеги които се занимават с 4х4 от по-отдавна... Но все пак Благодаря!!!

Коментар

Колега аз използвах ТЪРСАЧКАТА преди да постна темата дори и прегледах всичките 18 страници във форума за (КИЯ и ДЕО), но никъде не намерих мнения за точно този двигател 2.4i ЕХ, а само за дизелаци и затова пуснах темата да събера мнения + или - от хора които се занимават от по-дълго време с 4х4

Коментар

Здравей,колега и добре дошъл!
          Наистина търсачката на форума помага много при отговор на много въпроси. Относно твоят въпрос : Витарата става много повече за офроуд от Сорентото, а Сорентото става "много повече" за комфорта по шосе.Проблема тука е определения бюджет - За Витарата ще се намерят много запазени модели (2002г), обаче не така стои въпроса със Сорентото. Лично мнение - от тези 2 изброени - Витарата. Най-добре помисли още веднъж и добави и друг кандидат, освен тези 2.
          First Man, then Machine!
          Lada Niva
          Honda XR 400

Коментар

Витарата е доста по-дървена от Сорентото за нормална експлоатация... Важното е да прецениш доколко ти трябва за офроуд... Ако става въпрос за каране по черни ПЪТИЩА без "волности", тогава имаш и много по-комфортни варианти... Аз се спрях на ХС70 и засега съм доволен - много по-доволен отколкото от Гранд Витарата... Субару Форестър/Аутбек също са варианти, ако искаш бензинов двигател...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Благодаря колеги за мнинията, а относно двигател, окачване как са читави ли са ... Аз ще го използвам всикидневно примерно (80-90% --- 20-10%) асфалт - лек офроуд, но търся и комфорт примерно като реща да отида на почивка от единия край на БГ до другия да има къде да си сложим багажа и да не трябва да спитам през 1/2 час да си ''намествам'' гръб, кръст и други части на тялото ...

Коментар

Защо като пиша Отговор по темата и не се вижда... , а минаха часове.

Коментар

Като напишеш 20 мнения ще почнат да се виждат веднага,засега трябва да ти ги одобрява модератор.
                  Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                  Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                  Враца

Коментар

OK! Благодаря за инфото незнаех .

Коментар

Аз лично нищо добро за Кия Соренто не мога да кажа, освен комфорта вътре!!!!! ...личен опит! Не казвам, че е правило и не ангажирам никой с мнението си!! Просто няма такъв гроб! А вчера един приятел със спортидж гръмнал мотора на път за морето....Нямам наблюдения за витарата, но мога да споделя за RAV 4 - Перфектна!

Коментар

Вземи Соренто , но не 2.4 а 3.5, аз карах Соренто 2,4 и мога да ти кажа , че от към возия е перфектна , но 2.4 и идва доста слаб мотор и всички имат фабрична недомислица с термостата и колата прегрява зимно време.
                        Nissan Terrano R20 2.7TDI
                        Toyota RAV 4 2.2 D-4D

Коментар

Към Киа съм предубеден може би неправилно, но все пак най-добре ще кажат хората, които са карали Киа. Но при условие, че годините и конете, които търсиш са почти еднакви на двата джипа, то винаги бих избрал Витарата най-малко ще държи цена повече, ако тръгнеш да продаваш след време.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X