Обява

Свий
Няма добавени обяви.

В търсене на бензинов СУВ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• В търсене на бензинов СУВ.

В търсене съм на бензинов СУВ, автоматик.
    Сега карам Рав4 бензин, къса база, кабрио и искам да го заменя с нещо малко по-голямо.
    Това което търся искам да има следните положителни черти на равчето- бензинов двигател който да не е капризен към газифициране, леко управление подобно на кола, здраво и непретенциозно.
    Минусите на равчето които не искам да ги има - Шумно е при по-висока скорост, искам да е автоматик защото не ми харесва постоянно да сменям скорости за да може върви....(Може би по-мошен двигател с ръчна скоростна кутия няма да е точно муден като равчето.... но все пак), Искам по-голямо багажно пространство (На равчо предела му е двама човека с багаж)
    Джипа се кара всекидневно предимно в градски условия. Съотношението градско/извън градско каране е може би 70:30. Извън пътя се кара само по черни пътища и не ме интересува много проходимостта му там, но много ме интересува проходимостта му през зимния период в по-дълбок сняг... от момента нататък в който леките коли спират да се движат. Също така на всички коли обичам да слагам по-големи гуми, така че искам нещо дето ще може да ги носи.
    Ето снимка на Равчо с 19' джанти.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:RAV4 19' Wheels.jpg
Прегледи:1
Размер:181.5 КБ
ID:6020017

Баща ми си взе мурано и то общо взето покрива всичко което искам, но не ми харесва идеята и аз да взема второ мурано. Плюс това CVT кутията въпреки че е страхотна като усещане ме съмнява дали няма да се развали(Имайки предвид многобройните отзиви за развалени кутии по чуждите форуми). Другото което бих искал е малко "по-груба" кола от мураното.

Предложете ми модели, аз за сега се спрях на Соренто 3.5 V6.
    Какво не ми харесва на Сорентото - на предницата пише KIA
    ПС. Чувам че моделите на киа не са това което бяха... и били много кола за малко пари, но човек има склонността да чува това което му се иска.
    What happens in my garage stays in my garage.

От: В търсене на бензинов СУВ.

Subaru Outback.

Коментар

Субарутата не са ли капризни към газифициране?

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
        Субарутата не са ли капризни към газифициране?
        Са!
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

В какво се изразява капризността им?
          Пробвах не малко субару-та на газ, когато купувах моето и нямаше такова, което да не ми хареса или да има оплаквания от собственика.

Коментар

По добро от бензнов ЛК не мога да се сетя!

Коментар

Първоначално публикуван от F.i.f.o. Преглед на мнение
              В търсене съм на бензинов СУВ, автоматик.
              Първоначално публикуван от noname12 Преглед на мнение
              По добро от бензнов ЛК не мога да се сетя!
              "Гранд чероки" 4.7
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                В какво се изразява капризността им?
                Пробвах не малко субару-та на газ, когато купувах моето и нямаше такова, което да не ми хареса или да има оплаквания от собственика.
                Стана вече въпрос за тези особености в раздела за Субару! Пак казвам- споделям това, на което съм бил свидетел и което съм получил като информация от достоверни източници! Специално при Н6 -цата се появиха много случаи на "духнали" гарнитури и потъване на клапаните след едни 50к. на газ! Гарнитурите при екземпляри на сравнително малко километри. Този мотор и без това си е "горещичък" . Възприе се по едно време едва ли не като конструктивен дефект на мотора. Какво обаче бе удивлението на доста хора, когато механик от Субару сервиз в Монреал заяви, че откакто е излезнал модела, не е видял духнати гарнитури на Н6-ца.., НО ..не е и срещал газифицирано такова! Човека е Българин, доста отдавна работи там и сподели впечатления. А слагането на титаниеви легла в случаи на потънали клапани не е много евтино упражнение също!
                0899 шест5313нула
                За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  "Гранд чероки" 4.7
                  Подкрепям с две ръце! Американеца си е американец, ако не ти е проблем, че обича да си похапва повечко това е колата, а и нали искаш да му слагаш газова.
                  Единственото притеснение може да ти е дали ще намериш майстор дето да може да му разбира болежките на американеца, че повечето от нашите са индианци и нещо не намират общ език. За това е форума де- хора като дядо владо си ги четат като вестник.
                  Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
                  Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Re: От: В търсене на бензинов СУВ.

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                    Стана вече въпрос за тези особености в раздела за Субару! Пак казвам- споделям това, на което съм бил свидетел и което съм получил като информация от достоверни източници! Специално при Н6 -цата се появиха много случаи на "духнали" гарнитури и потъване на клапаните след едни 50к. на газ!
                    И на мен не ми се вярваше, обаче един приятел наскоро си взе Н6, карано 60х км на газ, значи по колата всичко беше в идеално състояние, освен че тресеше странно на ниски обороти. Накрая се оказа, че клапаните са се вкопали заради газта. Ремонтът мисля е 500-на лв.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

От: Re: От: В търсене на бензинов СУВ.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                      Ремонтът мисля е 500-на лв.
                      Де да беше ..доста по-скъпо излиза ! Само труда е над тази цифра. Мотора долу, разглобяване ,което е бая..шлайфове, набиване на легла, нови гарнитури, реглаж с пулове....едни свещи само са 120 лева, доста е работа..
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Това на някой от форума ли е Брутално е!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.7 V8.JPG
Прегледи:1
Размер:127.8 КБ
ID:5507867
                        Последно редактирано от nickbochev; 04-08-13, 23:43. Причина: заличаване на лого от снимка

Коментар

Lexus RH 400h е това което търсиш . Послушах хора от форума( господ здраве да им дава) , взех си такъв , и сега не съжалявам .

Коментар

От: Re: От: В търсене на бензинов СУВ.

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                            И на мен не ми се вярваше, обаче един приятел наскоро си взе Н6, карано 60х км на газ, значи по колата всичко беше в идеално състояние, освен че тресеше странно на ниски обороти. Накрая се оказа, че клапаните са се вкопали заради газта. Ремонтът мисля е 500-на лв.
                            Доста повече, както казва колегата Snda. Един мой приятел си взе 2.0 литра турбо, не знам дали това е двигател Н6, но да споделя какво се случва. Субарото е Форестър на метан 2001г. или 2000г., много запазено, всичко му работи, за 2500 евро от Италия. След месец - два каране последва ремонт на седлата на клапаните за 2500 лв. Обяснение на майсторите - японските коли не издържат повече от 70 хил. км. на газ, но за 70 хил., поне давали гаранция.

Коментар

Първоначално публикуван от TurukMakto Преглед на мнение
                              Lexus RH 400h е това което търсиш . Послушах хора от форума( господ здраве да им дава) , взех си такъв , и сега не съжалявам .
                              То това дето го казваш е ясно, ама дали не е над бюджета на колегата Фифо, съдейки по предложенията Кия и Мурано...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X