Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за джип

Здравейте, решил съм да си сменям автомобила. Спрял съм се на няколко модела, но идея нямам кой да е. От няколко дена чета тук, но много информация и за съжаление все повече ставам без идеен. Ако на някой му се занимава може да хвърли някой съвет за цени на части, здравина, возия, пък и каквото се сети за следните модели: Дискавъри ТД5, Чероки 2,7, МЛ 270 или 400 (между другото бихте ли препоръчали един от двата), Паджеро 3,2 , пък може и някой друг модел . Става въпрос за автомобили 2003 - 2004 г. Тези модели горе-долу са в един ценови клас, а именно до около 15 - 17 хил. лв. В момента карам Дискавари 1, та май клоня към ТД5. Ще добавя, че всичките модели ще ми вършат работа.

От: Идея за джип

Първоначално публикуван от peterz Преглед на мнение
    Ще добавя, че всичките модели ще ми вършат работа.
    Жена имаш ли?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Жена имаш ли?
      Или мъж...
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
        Жена имаш ли?
        Надявам се, че не ми предлагаш

Предполагам, че това е изключително важно при избора. Да имам, и деца имам, и две костенурки.

А за работа , наистина ще ми вършат, около 90 % карам по шосе. Няколко пъти в годината ми се налага да ходя по кал и камъни. Всъщност дискавърито го взех защото е широко, удобно и успява да стигне до вилата ми.

Коментар

Я почети още малко

Коментар

Предполагам, че това е изключително важно при избора. Да имам
            Важно е, разбира се. Щом всичките тези коли те устройват, пускай жена си да избира.

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори. Единственно не успях да разбера защо сте сложили тема "Какъв джип да си купя?".

Коментар

Ще ти споделя моя избор - Гранд Чероки 4.7 - 2002г. Напоследък само бензинови коли купувам и като че ли съм доволен. Гранда специално му сложих газов инжекцион и става.
                Ако решиш можеш да погледнеш и Тойота ЛК 95 имаме и такава машина, но не ми е лична и според мен превъзхожда всички, които си изброил и много други, единствено от към екстри ще е по постен, но това не вълнува всеки, нали! Иначе за дюзи и т.н. незнам дали да се притесняваш, нашия е на около 320хил. навъртени само в БГ и досега проблеми не е имало, отделно е каран много по черни пътища и ниви и все още си е стегнат има добро пътно поведение като за малък камион. Щом си семеен ще ти върши перфектна работа. Разход от 9-13/100, евентоално може и повече ако се постараеш с десния крак, но по-малко едва ли. Реално някъде 10-ка. 2002г. и на реални километри ще ти пасне в бюджета, само трябва да дебнеш.
                Аз лично с 2.7 на мерцедес не бих се хванал - примери много. Разправят, че е икономичен, ама дали ще може да избиеш ремонтите с разхода, зависи от това колко караш.
                Паджеро бих взел, но предния модел с 2.8тд.
                В краен случай винаги можеш да вземеш един ЛР ТД5, поне няма да изневеряваш на марката.

Коментар

Мерси noname12 Карал съм чероки 2,7, макар и само по черни пътища и бях сравнително доволен, този двигател като на мерцедеса ли е и бензинов 4,7 по-здрав ли е? Тойотите ги гледам, ама нещо ми се не вписват в бюджета. Всъщност май клоня към черокито, но от друга страна цените на частите на дискавърито ми са перфектни, предполагам, че и за ТД5 са подобни. Дали и на чирокито са подобни цените?

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори. Единственно не успях да разбера защо сте сложили тема "Какъв джип да си купя?".
                    Има необясними неща...
                    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

За да не оставаш с лоши впечатления от форума По нагоре ти бях писал да почетеш малко. Има толкова много информация, че човек може да си отговори почти на всички въпроси само с четене. Ако все пак не намериш отговор, тогава питаш конкретно и винаги ще получиш отговор. Вероятно повече от 100 пъти е отговаряно на тема "Какъв джип да си купя?", и нали разбираш че да се отговаря на един и същи въпрос е досадно, питащи много - четящи малко
                      Та на въпроса "Какъв джип да си купя?" ако не можеш да решиш, след като си изчел всичко написано по въпроса, някои тук биха ти отговорили - ЖЪЛТИЯ
                      Другия вариант ти го казаха по горе - оставяш жената да избира.
                      Поздрави

Коментар

Мерси noname12 Карал съм чероки 2,7, макар и само по черни пътища и бях сравнително доволен, този двигател като на мерцедеса ли е и бензинов 4,7 по-здрав ли е? Тойотите ги гледам, ама нещо ми се не вписват в бюджета. Всъщност май клоня към черокито, но от друга страна цените на частите на дискавърито ми са перфектни, предполагам, че и за ТД5 са подобни. Дали и на чирокито са подобни цените?
                        2.7 е като на мерцедес.
                        4.7 е типичен бавнооборотен бензинов американец, в началото ми се струваше, че върви много, но в последствие свикнах. С газта мощността пада, колко точно незнам, но се осеща - при други колеги с същия двигател и различн от моята уредби е същото. Изпреварва прилично, даже добре. Разхода на газ последно ми е 18-26/100 извънградско/градско, като зимата сипвах и дста бензин. При тази цена на газта мисля, че съм под цената на дизела при сходна мощнос - к.с. И да този двигател се води като доста здрав...знам ли...ДАНО!
                        Между другото можеш да се поинтересуваш какво значи куадра драйв, всъщност добрите отзиви за здравина на двигател в комплект със скорости, раздатка и диференциали ме накараха да взема такъв автомобил.

От това което чета в началото бюджета ти е 15-17хил., така че според мен Тойотата ще се впише. Говоря за 95-ца 2002г., малко по-стара от това което си решил, но за сметка на това много хубава, поне според мен.

Коли всякакви и хора всякакви. Един отговор няма...

Коментар

Ето още една "Идея за джип" - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=168263
                          Няма значение колко бавно се движиш и колко дълго вървиш. Важното е да не спираш. - Конфуций

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X