Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за изкачване на стръмни каменисти баири

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за изкачване на стръмни каменисти баири

Първоначално публикуван от dj_nako Преглед на мнение
    Благодаря на колегата с мнението над това. Питанката ми е за лек и ли тежък джип, дизел или бензин. Дали ще е тази или онази марка не е чак толкова важно. Моля придържайте се към въпроса, а не да препоръчвате конкретен модел и марка. Интересува ме какъв ВИД, а не каква МАРКА.
    Те колегите много добре те насочват освен какъв "вид" и кое от съответния вид става, но ти нещо не слушаш.
    Къс, лек, с цели мостове, с истинска рама, с възможност за "ъпгрейд" , с 2 или 3 блокажа, с бензинов голям мотор, да може лесно да се сложат големи гуми.
    И от сега се откажи от идеята, че стоков джип без никакви промени и доработки ще ти свърши работа, поне ако става дума за тежък скалист терен.
    I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

И като цяло - скъпа работа, но кефа цена няма..

Коментар

Първоначално публикуван от dj_nako Преглед на мнение
        Интересува ме какъв ВИД, а не каква МАРКА.
        Дефинирай "ВИД".
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Дефинирай "ВИД".
          Той ако можеше да дефинира "вид" нямаше да пита, и тая тема е поредната в която ще се стигне до извода, че правилната машина е жълта, като компромис може и зелена.

Коментар

А бе то човека правилно ви пита ,ама май не четете ,ами направо ,,вранглер" ,демек жълтия :,, Баир + Камък = Бензин + леко купе или Дизел и тежко купе?"
            Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от jimito Преглед на мнение
              А бе то човека правилно ви пита ,ама май не четете ,ами направо ,,вранглер" ,демек жълтия :,, Баир + Камък = Бензин + леко купе или Дизел и тежко купе?"
              Е да де, и те хората му казват - бензин + леко, но освен бензин и леко, за да може да катери добре скали трябва да може да върти и големи гуми и блокажи трябват, а за големи гуми трябва лифт и голям мотор, а за лифт трябват части, а за вранглер има бол лифт китове на прилични пари, пък и мотор добър има.
              Та за да не се подведе човека да си вземе витарка (нищо лично към феновете, но за да се пригоди витара за скали трябват мостове от.... + двигател от .... + нз си кво от.... и на края остават само седалките витарови) и за това освен към "вид" (лек бензин) го насочват и към нещо дето ще му свърши работа.

Коментар

Нека говорим в цифри

- два блокажа 100 % примерно АРБ - 3600 лева
                - гуми - 2000 лева
                - джанти с бедлок - от 600 до 1600 лева
                - 4 броя койлоувъри с пружини 7000 лева

Ми-и , те пари за джип не останаха ... ако добавим и един "Атлас " и едни джойнтове и работата със бюджета ще загрубее

Дизелов рок кроулер не съм виждал ... аз съм за лек бензинов джип на пропан-бутан
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                  ... Дизелов рок кроулер не съм виждал ... аз съм за лек бензинов джип на пропан-бутан
                  А роккроулер Самурай на газ виждал ли си?
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    А роккроулер Самурай на газ виждал ли си?
                    Някой за Самурай говори ли ? Или не довиждаш нещо ?

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
                      Някой за Самурай говори ли ? Или не довиждаш нещо ?
                      Я да видим какво предложи ти

лек бензинов джип на пропан-бутан
                      Самурайчето леко ли е? Леко е. Бензиново ли е? Бензиново. Слагат ли им газ? Слагат. Значи, по твоята дефиниция става, за разлика от, примерно, Патрул с голям (5.7) дизел, щото ти роккроулер дизел не си виждал.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Като си почнал да триеш трий наред !!!!! И да един самурай много по лесно може да стане рок кроулер отколкото един патрол ....щото гравитацията си е гравитация !

Коментар

А аз се съмнявам да му трябва баш истЕнски скалолаз...

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:total-destruction-wavy-cobble-stone-road.jpg
Прегледи:1
Размер:363.9 КБ
ID:5494779 Не знам какво е скалолаз, но смятам че е нужно да поясня за какви камани ми трябва джип. Показаните на снимката са малко по-малки от тези върху които искам бъдещия ми джип да върви.

Коментар

Роккроулер-а споменат по-горе, в буквален превод на български език е скалолаз. За такива камъни не ти трябва такъв. Точно мислих да пиша, че ще е добре ако измислиш снимка. Та по камънак като този концепцията е различна от тази за скалолазите. Можеш и по-тежък да си, може и бензин и дизел. Може и само 32ки да ти стигнат. Ако има места с по-високи за прескачане камъни, защити под шасито и усилени прагове, така наречените рок слайдери. Можеш и без блокажи, но по-добре да има поне 1-2... Койловъри и бедлози не ти трябват, както и доста подобни скъпотии, но е гот всичко под купето да е усилено и хеви дюти... Всяко 4х4 с шаси ще ти свърши работа. Както вече казах много подходяща гума за целта е стария МТ/Р, 32-33" и си свиркаш. Не знам дали още се намират нови, но и стари да са ще са супер ако са запазени. Правени са баш за таков терен.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SAM_0015.jpg
Прегледи:2
Размер:238.5 КБ
ID:5494782По тези прелитам със Самурая без да се замислям.
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X