Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за покупка на Nissan Terrano 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за покупка на Nissan Terrano 2.7 TDI

Здравейте, налага ми се да си купя джип и затова се обръщам за съвет към всеки, който има желание да сподели мнение или съдейства с опит. Налага ми се понеже автомобила, който ми е
    основен Крайслер Вояджър не е подходящ за лошите пътища и нивите,които обикалям напоследък. Решението е ясно-джип, който да не ме остави да закъсам на някоя нива или кал. Първоначално
    се бях спрял на Нисан Терано късата база и днес ходих да гледам едно във Враца, но мисля че ще ми бъде малко. Попаднах на едно Nissan Terano 2.7 tdi 2004 г. дълго и мисля, че това ще бъде. Та
    въпроса ми е би ли свършило работа и някакви впечатления от него? Джипа който гледах е с десен волан и това донякъде е минус, има външни забележки и отдолу и ръжда на километража пише че е
    на 82000 и нещо мили. Понеже съм от Видин ако има съфорумци от Враца да предложат сервиз на който да мога да се доверя за диагностика преди покупката ще съм им благодарен а ако някой има желание и да изкаже мнение и при тестването още по-добре. Това ще ми е първия джип и ще е добре да не сбъркам в избора. Благодаря предварително на всички отзовали се

От: Съвет за покупка на Nissan Terrano 2.7 TDI

Първоначално публикуван от svetli.f7 Преглед на мнение
    ... Решението е ясно-джип, който да не ме остави да закъсам на някоя нива или кал. ...
    Няма такъв джип, който да не може да не закъса. В разорана нива (особено, ако е кална) се закъсва много хубаво ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Няма такъв джип, който да не може да не закъса. В разорана нива (особено, ако е кална) се закъсва много хубаво ...
      Ако го кара неподходящ човек може и на асвалта . Пък подходящ автомобил и подходящ водач правят чудеса . Имаше една тема пак за терано дето имаше локва преодолима с моя прежален ескорт .
      По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Здравей, внимавай много с ръждата, огледай внимателно до каква степен се е разпространила.Най-добре ще е ако някой, който е запознат със слабите места на модела дойде с теб на огледа.
        Ето две теми, които ще ти помогнат: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=160955 и http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=165299 .
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Внимавай с този 'десен волан и ръжда'...доста 'скрапове' напоследък идват от острова! Ориентирай се към нещо с правилен волан и без ръжда! Най-добре посочи бюджет и цел на покупката, за да ти се даде правилен съвет.
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Бюджет до 6000 лв -целта е минаване през лоши пътища и ниви-зем. производител съм и ми се налага да стигам до няколко ниви на моменти и в кал и естествено използване през зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от svetli.f7 Преглед на мнение
              Бюджет до 6000 лв -целта е минаване през лоши пътища и ниви-зем. производител съм и ми се налага да стигам до няколко ниви на моменти и в кал и естествено използване през зимата.
              Щом е за нивата /предимно off/, значи ти трябва предимно здрав и дуракоустойчив джип, а не представителен и бърз! Ако държиш да е дълга база, поразгледай Патроли-те и Дискавърита-та от 94-98 г. Ако ти върши работа къса база, можеш да 'вмъкнеш' в търсенето и Тойота 7х сериите ! Не е определяща в случая по-новата година на производство, не се лъжи!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

Добре си се спрял на модела. Здрав и дуракоустойчв. Специално 2,7 ТДИ е един от добрите двигатели.

И аз ще кажа за ръждата. Ама лягаш и гледаш отдолу. Шасито - много добре го огледай. Особено частта над задния мост.

За тези пари аз бих заложил на малко по-стара бройка, но внос от Италия.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Благодаря за съветите- за това терано с десният волан се хванах най-вече заради годината 2004 и цената 5600 лв като ще има и допълнителен коментар при евентуална покупка, но ръждата и десния волан засега ме спират.

Коментар

За ръждата положението може да е драматично. В моя случай от горните теми явно джипа е киснат по разни кални локви или морета и гние бая. Гледах няколко джипа и научих един пиниз - вземи си телефон с камера с теб и го гледай през деня на силно слънце. С телефона може да го завираш по разни дупки и да си щракаш неща дето няма как да се видят иначе без да вдигнеш джипа. Не се вижда иделано ама разликите с гигантски ако има обилна ръжда по купето. Ако можеш повдигни килимчетата и виж как са нещата от долу. (Ако килимчетата са извадени от пластмасите, това е знак внимание!!! може да има лимонки т.е. някой е махал килимчетата, най-вероятно да направи козметика на ръждата)

Отделно имай в предвид, че стария джип си е стар джип и ще има износени неща много. На моя се наложи да сменя - акумулатор, накладки, гумички/тампончета, амортисьори, разни други джунджурии по окачването, съединител, педал на съединителя (това им е слабо място!), помпи на съединителя, гумички и гарнитурки разни по мотора, естествено ремъци, ролки, масла (тия са много - дифернциали, раздатка, скоростна кутия и двигател) и други дреболии. Имаше и други ремонти няколко броя - климатик, горивопроводи, ел моторчета, кабели, ключета, светлини. Та като цяло сумата която ще ти трябва да го докараш на сносно техническо ниво не е пренебрежима. От друга страна частите за терано са евтини, гледах наскоро неща за тойота 90 и амортисьорите бяха около/над 1000 лева, за тераното бяха около 200 или 300 лева.

Вероятно са прави колегите ако търсиш за малко пари да гледаш състоянието а не годината. 6 бона за джип 2004-а значи, че е бил за моргата т.е. в Англия са го взели почти без пари, после някакви пари за транспорт (1000+ лева) и някакви за печалба(1000?), а вероятно и някаква сума да замажат най-очевидните дефекти - акумулатор, ръжди, добавки за мотора, автомивки, кърпене по салона. Направи си сметка, че нов този джип е бил към 60000 лева или пък виж цените в мобиле.де - няма 3000 евро джипка от 2004-а в свестно състояние (а тоя за 6к лева са го купили за макс за 1500 Евро). В мобиле.де са по 5-6 хияди евро минимум.
                    Последно редактирано от hotsnail; 22-05-13, 01:38. Причина: уточнение

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                      гледах наскоро неща за тойота 90 и амортисьорите бяха около/над 1000 лева
                      Ще да си се объркал...или не е била баш 90!
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                        Ще да си се объркал...или не е била баш 90!
                        За 90-ка четох темите - кое, как и имаше едни цени, дето леко ми настръхна косата. Мъже да не съм разбрал точно какво обсъждат колегите, не съм механик по професия. Разглобявал съм един Фиат и си водя другите коли по сервизи, но със сигурност не съм специалист,

Мислиш ли, че оценката ми че частите за ТЛК (оригинални) са по-високи от тези за терано? Това което съм си изградил като мение е че най-евтини са митсубишитата, може би американските са следващи, нисанчовците са по-скъпи и тойотите са най-скъпи, като за последните две и разликата в качеството на изработка не е пренебрежима.

Коментар

Първоначално публикуван от hotsnail Преглед на мнение
                          За 90-ка четох темите - кое, как и имаше едни цени, дето леко ми настръхна косата. Мъже да не съм разбрал точно какво обсъждат колегите, не съм механик по професия. Разглобявал съм един Фиат и си водя другите коли по сервизи, но със сигурност не съм специалист,

Мислиш ли, че оценката ми че частите за ТЛК (оригинални) са по-високи от тези за терано? Това което съм си изградил като мение е че най-евтини са митсубишитата, може би американските са следващи, нисанчовците са по-скъпи и тойотите са най-скъпи, като за последните две и разликата в качеството на изработка не е пренебрежима.
                          Съизмерими са цените на частите, когато говорим за коли от едни и същи години при тези марки, с тази забележка, че Тойотите по-рядко дефектират. Зави си ,разбира се и от това доколко 'човешки' е била стопанисвана колата преди да стане твоя собственост! Тук огромно значение има предварителната диагностика и оглед, а и късмет! Имах Тойота, коята на 400 000 км беше в такова състояние, че никой не вярваше, че това са километрите, но беше от Монако, а там хората са други...та така..
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

То и този е от мобиле може да се види от Враца е а има и един подобен от София за още по-малко пари.

Коментар

Като бивш собственик на терано , мога да кажа само добри думи за модела. Естествено е да има нужда от постягане, не купуваме коли от магазина. Моята беше "италианка", нямаше никакви ръжди , до втората зима , след което рамата и избухна неудържимо.Повърхностна корозия , навсякъде. Смяната на всички чорби , при положение , че няма как да знаеш кога са сменяни , за мен е естествено , освен това не са чак толкова голяма цифра. Поддръжката на тераното е песен, сменяш масла и филтри, гресираш и караш. Е разхода на гориво не е малък , но се отплаща с евтина поддръжка и редки проблеми.В същност , ако вземем в предвид каква концепция е мотора и колко тежи джипа , си е напълно нормален.Засичахме с мой приятел който има трето поколение равка д4д кой колко пари дава по бричката си за година, а той се хвали все с едни невероятни разходи на гориво, излезе , че въпреки всичко тераното излиза малко по-евтино като разходи, не смятаме каско / маско. Гледай да няма изгнило и да не е катастрофирало сериозно. За пазарене на части , бих ти препоръчал patrol fen, винаги е успявал да ме изненада и то само приятно с цени и части за първоначално вграждане, т.е оргинални.
                              2.7 мотора е невероятно корав и се изисква истински талант за да го счупиш/освен ако някой друг преди тебе не се е постарал в тази насока/. Като цяло модела е малко спартански, но предлага всички необходими неща и става за ежедневно каране, магистрала, черно. За сериозен оффроуд не става, ама като цяло е много добре балансирана джипка. 3.0 мотора върви в пъти по - добре, лично за мене всичко което ме дразнеше в моето 2.7 там е перфектно, но е много проблемен мотор и няма нищо , ама нищо общо с невероятния 2.7 тди. Това с митовете за тойота ...едно добре поддържано терано с нищо не е по лошо от една 90 или 95, освен с липсата на перманентно 4х4. За сметка на това струва малко по евтино, а с останалите пари от покупката на тойота на незнайно колко км, може да си го понаджипиш тераното .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X