Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Mitsubishi Pajero vs Land rover freelander? (или др. високо проходим джип)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Mitsubishi Pajero vs Land rover freelander? (или др. високо проходим джип)

Здравейте на всички от този форум, предполагам че няма да има едно мнение но въпросите ми но никога не съм имал джип и ще се радвам да получа поне някакви насоки. Това което търся е високо проходим джип, не ме интересува особено как ще изглежда и колко "красив" ще е, ако ще даже да е грозен но да е високопроходим главно при зимни условия, аджеба да минава де що види и да катери баирите снега и бордюрите От значение е колко ще е поддръжката като разход, тези които съм гледал до сега са Mitsubishi Pajero и Land Rover freelander (моделите след 2003г.) - някой може ли да ми обясни разликите, плюсовете и минусите на двата модела? Отворен съм към всякакви други предложения, и понеже става дума за бъдещи планове не мога да конкретизирам на каква цена търся - колкото по-евтино толкова по-добре, но от това което току-що разгледах ми се струва че читав джип под 8 - 10 000 лв няма. Чувал съм доста добри отзиви за Land Rover-ите и Range Rover-ите.

От: Mitsubishi Pajero vs Land rover freelander? (или др. високо проходим джип)

Леле...
    гледай сега, тоя фрийлендър далеч не е високопроходим, директно го зачеркни от списъка, после ще ми благодариш.
    Паджерото от тези години го определят като по-слаб от предходните модели, можеш да си направиш справка.
    Прегледай раздела!

Иначе за една кола сто човека да питаш сто мнения ще получиш! А в карайна сметка кой ще я поддържа...

Коментар

Горе в дясно има търсачка, добре е да се пробваш в използването и. Също така може да разгледаш раздела "дискусии по марки" там има разни залепени теми, може да ги поразгледаш. Също така и раздела Сравнения и тестове между марки, модели и функционалност

Общо взето ще трябва да поразровиш малко, да видиш примерно, че land rover е марка range rover е модел, какво е това freelander и става ли за това което го искаш.

Добре е преди това да се знае бюджета, да си дадеш сметка за какво ще се ползва (къде и какви условия), дълга или къса база, разните му задвижвания и разбира се дизел или бензин.
      Има ужасно много изписано, разрови прочети и като вече си ориентиран и насочен към нещо по -конкретно, зададеш малко по смислено критериите и въпросите които имаш, може да очакваш отговори.
      Така зададен и поставен въпрос, никой няма да отговори, или ще бъде "жълт"

п.п. land rover freelander да знаеш, че е кекав за по-тежки терени (това от четене, не от собствен опит), за полянки и леки черни пътища - май става.
      Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
      И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
      вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

От 50 Фрилендъри един може и да 4х4, ако е сменено виското преди 2000 км. Това недоразумение е позор за марката.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Най-добре да отделиш 1-2 дни за четене из форума, интересна информация има и извън систематизираните теми. Тогава задай въпрос! Двата автомобила са несравними! Късмет, на каквото и да се спреш.
          VARADERO SD2

Коментар

Здравейте, ще се се поразровя, благодаря за отговорите. Бях прочел няколко подобни теми от форума, но не успяха да ме насочат достатъчно, затова реших да пуснах нова. Зададах така въпроса понеже карам лека кола купе която е ниска и зимата е голяма мъка с нея като има повечко сняг, и както се досещате ми е писнало на шапката noname12 аз ще я поддържам разбира се, но имам кола и мотор от които не искам да се лишавам, затова искам да е нещо с по-евтина поддръжка, три возила малко трудно ще ги поддържам особено ако едното е малко по-претенциозно откъм разходи (то и мотора не е от най-претенциозните).

Коментар

Добре дошъл във форума. Ще се опитам да ти дам някакви насоки.
              Съвсем различни концепции се използват за:
              1. Асфалт + утъпкан сняг
              В този случай ти трябват нормални (асфалтови) гуми: зимни/летни. Не е нужно да са високи: ххх/50/хх - ххх/65/хх. 4х4 системата е желателно да е Full-Time или On-Demand. Part-Time не е желателно. Зимата вериги с подходящия размер трябва да седят в багажника.
              2. Черни пътища, коловози, кал + неутъпкан сняг.
              В този случай ти трябват гуми за извън асфалта: AT или MT. Нужно е да са високи: ххх/70/хх - ххх/85/хх. 4х4 системата е желателно да е Full-Time или Part-Time. On-Demand не е желателно. Желателно е да има блокаж на задния диференциал.

С други думи: Опиши какво искаш този "високо проходим" джип да може да прави, за да получиш адекватен съвет.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=164138
                В бюджета ти е и си цар извън пътя
                Нема да се замисляш какво е фул,парт, он деманд и друи таймове, нема да слизаш да въртиш с некви ключове некви хъбове!
                http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=161922
                Ето ти па един луксозен пич И за извън пътя
                Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Изобщо не си и помисляй за Фрилендер-кекава кола , недоразумение и издънка на Ленд Ровър, заради която още се псуват! Ако ще е Паджеро- да е от 98-99 г..новите, разни DID са кекави! Огледай се за Тойота ..няма да сгрешиш!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Alexfield ами предполагам че ми трябва 1. Асфалт + утъпкан сняг. Трябва ми предимно за в града (както и извън града) като падне някакъв голям сняг да не се притеснявам че предната ми броня ще рине снега като снегорин и гърнето ще опира по насъбралите се коловози. Нямам намерение да ходя на лов с него по някакви черни пътища или нещо такова. И като има някой по-висок бордюр да не се притеснявам да го покатеря да паркирам, но това не е толкова важно, предполагам че всеки малко по-висок джип се вписва. Предимство ще е и да събира повечко багаж, благодаря отново за отговорите ще разгледам и останалите теми и ще се опитам да преценя какво би ми свършило работа.

Коментар

А някакви мнения за Toyota Land Cruiser 98-99г. дизел?

Коментар

Първоначално публикуван от lugo_ Преглед на мнение
                        ... Асфалт + утъпкан сняг. Трябва ми предимно за в града (както и извън града) като падне някакъв голям сняг да не се притеснявам че предната ми броня ще рине снега като снегорин и гърнето ще опира по насъбралите се коловози. Нямам намерение да ходя на лов с него по някакви черни пътища или нещо такова. И като има някой по-висок бордюр да не се притеснявам да го покатеря да паркирам,...
                        Мнението ми е, че не ти трябва джип. С леката кола си ОК. Просто вземи нормална кола с предно (или 4х4), а не спортно (ниско) купе. За всеки случай веригите в багажника.

За бордюрите - спазвай правилата и не паркирай по тротоарите.

Ако няма място за паркиране - отиди с мотора.
                        По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Колега, прав си ама донякъде. Лятото изобщо не ми трябва, а зимата мотор не карам Колата ми е с предно, но ще се замисля и за вариант за някаква по-висока кола. И между другото доколкото си спомням по правилник имаш право да паркираш на тротоара, при положение че оставиш 1,5 метра за преминаване на пешеходците, това че ще паркирам върху тротоара не означава задължително че няма да спазвам правилника

Коментар

В такъв случай ти върши работа почти всичко, което не е Part-Time 4x4.
                            Бих ти препоръчал RAV4, CR-V или Santa-Fe. Висока лека кола и при приплъзване се включва 4х4 (On-Demand).
                            За повечко багаж търси дълга база.

За избраните от теб:
                            Freelander - няма да коментирам. Колегите го оплюват достатъчно и постоянно. Иначе на визия са го докарали.
                            Pajero: Има 2 варианта:
                            - Sport - той е Part-Time - 4х4 с всички неудобства при градско каране.
                            - Пинин - той е Full-Time - Много добър вариант и за асфалт и за извън пътя.
                            Land Cruiser - Full-time - Тук колегите казват, че, ако имаш много пари, това е най-добрият избор.
                            Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от lugo_ Преглед на мнение
                              Отворен съм към всякакви други предложения...... читав джип .....
                              "Jeep"
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X