Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Terrano 3.0TDI или Mercedes ML 320+газ или ML 270 CDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Terrano 3.0TDI или Mercedes ML 320+газ или ML 270 CDI

Здравейте колеги!
    Като пълен новак в темата за джиповете се опитах да изчета повечето информация достъпна във форума, но все пак не можах да реша кой автомобил ще е най-подходящ за мен. И естествено реших, че първия ми пост трябва да бъде образователен за мен. Питанката засега е между тези три модела...
    Като за моите нужди джипката:
    1. Няма да вижда тежък офроуд, предимно каране по асфалт (в не добро състояние) и при зимни условия.
    2. Много важен е комфорта за мен като шофор и за пътниците.
    3. Почти задължително е да има 7 места - а тези модели предлагат тази опция и затова съм опрял до сравняването им.
    4. Поносими разходи за поддръжка.
    5. Нисък разход на гориво в градски условия (като под нисък разбирам 11-13/100 за дизелите или 17-20/100 за газта).

Вземайки предвид по-горните предпочитания, не мога да преценя коя е най-разумната инвестиция. Ако може някой обосновано да ми помогне в избора ще бъда много щастлив.

ПП: И да зная, че това не са точно джиповете мечта, но и аз не се нуждая от най-проходимата машина, а такава, която да ми върши работа комфортно и икономично. Така че ако се сещате за някой друг модел отговарящ на желанието ми съм отворен и към нови идеи.

От: Nissan Terrano 3.0TDI или Mercedes ML 320+газ или ML 270 CDI

Първоначално публикуван от DarkCrimson Преглед на мнение
    1. Няма да вижда тежък офроуд, предимно каране по асфалт (в не добро състояние) и при зимни условия.
    3. Почти задължително е да има 7 места -
    Парт-тайм при зимни условия не се кара много лесно.По тази точка определено МЛ.Но пък МЛ със седем места.И ако е МЛ,най добре 320+газ.

Коментар

Колега boncho64, благодаря за бързия отговор!
      Съгласен съм с вас, че не се кара лесно при зимни условия и аз клоня към МЛ-а - от приятели с такъв съм чувал, че се се държи доста стабилно на пътя. Също така, съм и чувал за разни проблеми с дюзите по 2.7 литровите комън рейл изпълнения, а на мен не ми се трепери постоянно каква нафта ми наливат на колонката... Та и по тази точка съм склонен да се съглася, че бензиновия мотор е по-лесен за поддръжка или съм разбрал погрешно?

ПП: Допълнителния ред седалки на МЛ-а, няма да се ползват за дълги преходи, така че комфорта там може и да е по-ограничен, предполагам затова е тази усмивка по-горе, ако разбирам правилно ?

Коментар

Не знам за какви пари говорим, но един колега съфорумец продава Теракан 7-местен... Това е много по-комфортен автомобил от Тераното (на което дизела е доста шумен, а купето е тесничко)... Освен това предимството да вземеш кола от 1-ви собственик с пълна история е огромно... Ако намериш МЛ или Терано от първи (макс. втори) собственик и ги сравниш с новия внос 6-та употреба, ще разбереш за какво иде реч...
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Здравейте колега Тедо!
          Предложението ви е логично, но е извън бюджета ми - мога да си позволя нещо в диапазона 8500-9000лв. от там нагоре вече ще бъде мъка. Та и затова съм се ориентирал към джиповете 2001-2003 година 6-та употреба

Коментар

Първоначално публикуван от DarkCrimson Преглед на мнение
            Здравейте колега Тедо!
            Предложението ви е логично, но е извън бюджета ми - мога да си позволя нещо в диапазона 8500-9000лв. от там нагоре вече ще бъде мъка. Та и затова съм се ориентирал към джиповете 2001-2003 година 6-та употреба
            ако това е бюджета ... то нали си наясно, че кола купена от намкъде си иска допълнително около 15- 20 % от покупната цена за първоначално обслужване (ремъци, масла и други) + извества доза късмет да не излезе и нещо по-сериозно. Ако се спреш на (давам само пример)Теракана, продаван от член на форума, който се ползва с име тук - ще получиш пълна история и информация за колата, което би ти спестило не малко от допълнителните средства, независимо от по-високата покупна цена (въпрос на пазарлък помежду ви все пак).

Поздрави и успех в избора.

Коментар

Мл-а 320 е самолет спрямо Нисана,а освен това се лесно газифицира,газовия инжекцион в Паулър газ излиза около 1200лв.И има приличен разход,а за сила малко мотори с 224кс имат такава добра тяга като този шестак.Автомата на Мерцедеса е сравнително безпроблемен и се слави като много здрав.

Коментар

Колеги, благодаря ви за бързите отговори! От казаното до тук разбирам, че трябва да се спра на МЛ 320ката (предложението за Теракана дори и сега е извън бюджета ми - 10500 без ДДС е повече от сумата която ще дам да обслужа един МЛ). И в този ред на мисли съм си харесал един МЛ 320 септември 2001, не съм ходил още на оглед, по думите на собственика (часно лице, не е автокъща) е била фирмена кола.
                Това което ме притеснява, е че лака на летите джанти е започнал да се лющи на места, та въпроса е дали това е признак за скрити прекалено много километри? Трябва ли да се притеснявам от този факт и изобщо струва ли си да бия 600-700км за да ида да го видя?

Коментар

Изминатите километри нямат нищо общо с лющещият се лак по джантите , но това , че е била фирмена кола - служебна - " няма нищо по хубаво от чуждата жена и служебната кола " къде ли съм го чувал ...
                  Jeep Grand Cherokee 2.7 CRD

Коментар

Добре, значи лака по джантите не е страшен, така или инъче. Вижза служебната кола си прав, но не във всички случаи, например аз работя в завод, където директорите карат служебни джипове, завода е АД и те всъщност притежават част от него. Така като решиха да купуват колите, парите излязоха все едно от техните премии и до сега само те си карат колите и се поддържат както трябва. Та ще го проуча аз този тип, поне на един оглед ще си струва да ида си мисля...
                    А тези МЛ 270, освен че дюзите се скапвали, вярно ли е че и компютрите им гърмят?

Коментар

Здравейте колеги!
                      Реших се накрая да послушам съветите ви и днес взех ML 320 с газов инжекцион. Не съм експерт, но от нивото на потребителския ми опит изглежда колата е в запазено състояние НО.... винаги има едно но. Та в мен се породиха 2 въпроса, 1-я е колко литра газова бутилка може да се събере на мястото на резервната гума и 2-я за какво е признак леката вибрация на волана над 120-130км/час - на криви и небалансирани джанти или нещо по-сериозно ?

Коментар

Честита придобивка. Относно вибрацията,най вероятно небалансирани гуми.Преди покупката не я ли закара някъде за проверка?

Коментар

Честито, със здраве да го караш.
                          Взимаш рулетката и мериш мястото на резервната гума - диаметър и височина и по-тези данни търсиш с най голям обем. Има бутилки с овално сечение и те събират повече.
                          ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
                          Е250 1998-продаден
                          Субару Пустош

Коментар

Отиваш в газов сервиз и мериш,но такава бутилка едва ли ще събере повече газ от 30л.Готви се за разход надълго около 12-14 а в града 17-18 ,зависи колко ти е тежък крака.Честито и това е ммного добър мотор освен това е и много лек.

Коментар

Благодаря за поздравите колеги!
                              Преди покупката не съм я водил на сервиз защото не знаех къде е удачно в столицата да направим оглед, а човека който беше с мен бързаше да се прибере за нощна смяна И на мен ми мина през ума за баланса на гумите като се поосвободя ще ида да ги видят.
                              Инъче за бутилката сте прави, по мои изчисления е около 40л. и разхода извънграда ми стъпи на 13-14 , но това е с доста нервно каране на връщане струва ми се, че мога да сляза още. Наистина не сбърках, че послушах съвета ви, мотора е кукличка.

Днес ми възникна и нова питанка - като вземах колата, ключа (който е само 1бр.) не отключваше и не заключваше колата посредством бутоните. Централното си работи и го отдадох на слаби батерии, днес смених батериите но положението се запази. Та ме вълнува знаете ли в Русе къде може да се провери дали работи ключа или е от приемника ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X