Обява

Свий
Няма добавени обяви.

KIA Sorento & ML 270

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• KIA Sorento & ML 270

Колеги искам да попитам кой от двата джипа е по-добър и надежден (НЕ за offroad) като здравина повече..за пътуване на море на планина,относно разходите им набелязал съм ML 270cdi i sorento 2.5 140к.с. (по принцип "ръчката" ми е по-на сърце)
    Кой от двата според вас ще е "по-правилния" избор макар че и късмета е определящ.Благодаря Ви!!!

От: KIA Sorento & ML 270

Здрасти,

Едва ли ще открия топлата вода като добавя старото клише, че купуването на джип втора употреба е лотария, но това важи с пълна сила за моя ML 270 CDI.

Като интериор и комфорт ML е класи над Кия-та, като качество на материалите и имидж също, но както знам от личен опит, тръгне ли да се разваля няма спирка и джобът много боли. Преди да купиш МЛ задължително го мини на диагностика и внимавай за следните неща:
    Ако попаднеш на ML, който е на пет милиона километра и е върнат до 130 000, както са повечето на пазара, ходовата част е скъпа за ремонт и при по-големите пера се задоволяваш с рециклаж, а не подмяна. Електрониката им е слаба, внезапно може да ти откаже датчик на коляновия вал или този, който мери налягането на нафтата и да те остави на пътя, а единият е 400 лева. Маркучи се пукат и горят и от старост, казанчета за антифризи вехнат, картери се скапват, изтичане на всякакви горива и масла и черни локвички под колата са ежедневие. Аз лично не съм имал период повече от два месеца, в който да се кефя на колата - непрекъснато главоболия. Разходът на МЛ-а е много по-висок от КИЯТА. Пак зависи и от карането, както всичко, но МЛ-ът харчи 14-16 зимата градско, което е много за този малък двигател. Той не е Ленд Крузър и не предлага това, което Ленд Крузъра дарява, за да плащаш с кеф на касата дизела и да знаеш защо го плащаш.

Единственото хубаво нещо, а то никак не е малко, е двигателят. Комън рейлът е много здрав и надежден. Проблем може да възникне, че както обичаме, българите, да караме с пет милиметра нафта в резервоара, винаги на червено, защото "няма пара..", да засмуче боклуците и да прецака дюзите. Без боклуците пък, скапаната нафта от 90% от станциите в БГ скапва дюзите също. Една дюза е 1200 лева. Най-малко. Аз си купих МЛ, защото преди това съм карал Мерцедес и бях убеден в здравината и надежността на марката. Грънци. МЛ-ът не е Мерцедес, правен е в Америка и е минал оттам....

Но ако искаш, ела да ти продам моя. )))
    Всички неща, които съм споменал по-горе съм ги оправил и няма да се развалят. Това си е единствената гаранция, в случая.
    Или иди и си вземи Кия-та.

Коментар

Първоначално публикуван от vigil123 Преглед на мнение
      Здрасти...Кия-та.
      Много ми хареса този коментар, не защото мразя ML-ли, а защото си честен! Доста хора са изпитали това на своя гръб с всякакви марки, но повечето не искат да си признаят, че от чисто финансов аспект са се минали, а единствените, които заблуждават са себе си!

Коментар

vigil123,

Визираните от теб проблеми касаят ли и мотора на ГЧ 2.7, т.е. относно датчиците - колянов вал, този който мери налягането на нафтата и т.н. Четох тук, че дюзите също давали фира, както и на МЛ-а. Все пак ГЧ е повече за ОФФ, а и е по-евтин за покупка. За поддръжка обаче, не знам, което четейки за проблемите при МЛ, води до избор на ГЧ 2.7, пред МЛ 2.7 на същите години. Поне вече съм елиминирал ГЧ 3.1, като вариант, защото коментарите са още по-негативни.
        SUV

Коментар

Здрасти,
          Предполагам, че и Гранд Чероки има същите проблеми, ако не и по-големи, тъй като моторът е еднакъв. Аз нямам наблюдения върху този автомобил, карал съм твърде малко такъв. Гледах ги навремето и двата - спартанското обзавеждане на Черокито, евтините пластмаси и грозния, по моему, дизайн не ме привлякоха никак. Не може да се сравнява с МЛ почти по никакъв критерий, извън двигателя. Един познат, дилър в Балкан Стар ми разправяше, че Черокито е по-лош вариант на МЛ, с много по-слаба сглобка.

Коментар

Не че КИА Соренто не се разваля,но поне частите и са в пъти по евтини от на Мерцедес.И си мисля че за тези пари за които ще купиш Соренто,качеството е много добро.Но в крайна сметка ти сам си преценяш.Качи се на единия и после на другия,поразгледай из форума за мнения за двата модела и....сам ще стигнеш до правилния за теб избор.Успех
            Няма лоши автомобили - има лоши шофьори

Коментар

Здрасти,
              Предполагам, че и Гранд Чероки има същите проблеми, ако не и по-големи, тъй като моторът е еднакъв. ...........
              Ясно, колега
              SUV

Коментар

Здрасти,
                Предполагам, че и Гранд Чероки има същите проблеми, ако не и по-големи, тъй като моторът е еднакъв. Аз нямам наблюдения върху този автомобил, карал съм твърде малко такъв. Гледах ги навремето и двата - спартанското обзавеждане на Черокито, евтините пластмаси и грозния, по моему, дизайн не ме привлякоха никак. Не може да се сравнява с МЛ почти по никакъв критерий, извън двигателя. Един познат, дилър в Балкан Стар ми разправяше, че Черокито е по-лош вариант на МЛ, с много по-слаба сглобка.
                Незнам какви коли си карал до сега, но те каня да се повозиш в моя Grand Cherokee, само че 4.7 V8 и те уверявам, че дълго няма да се сещаш за друга!
                Иначе всяка кола си има и силни и слаби страни и неща с които трябва да свкнеш. Конкретно за стария МЛ въобще не е нещо впечатляващо като изработка на интериор пластмаса и т.н.

Коментар

Колега не се и съмнявам, че ти си харесваш джипа повече от ML , аз споделях моето мнение, че интериорът на 2002' Ml е много по-качествен като пластмаса, голямата навигация с опция за aux и TV, лъскавият "махагонов" детайл, коженото табло и т.н. от този на Черокито от същите години.

Когато го купувах, мен много ме грабна. Материалите са качествени и солидни, Гранда не ме впечатли
                  http://static.cargurus.com/images/si...079823526.jpeg

На теб явно Черокито ти се нрави повече, затова и си го взел. На вкус и на цвет... Карал съм дизеловото Чероки 2,7, без съмнение твоят V8 върви много повече от него, но и със сигурност разходът е значителен. 20 градско?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X