Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЛАНД КРУЙЗЕР ,ПАТРОЛ,ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО- ДИЗЕЛ ,ДЪЛГА БАЗА ,ДО 20 000ЛВ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЛАНД КРУЙЗЕР ,ПАТРОЛ,ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО- ДИЗЕЛ ,ДЪЛГА БАЗА ,ДО 20 000ЛВ

тойота ланд круйзер 3.0 D-4D
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

До 20 000 лв. май ще се класираш само на Pajero!Като отделиш 2к за обслужване и още нещо за 18к няма как да вземеш Ланд Круизер.Аз карам Паджеро и съм много ЗА.Разход в София 13/100 извън градско 9/100 при много багаж и 130 км/ч.Патрола изобщо не го слагам защото е огромен и като разход не знам как е.Терано пък абсурд.Изборът е само между Тойота и Мицубиши.Дано съм бил полезен

Коментар

Колегата v_o e прав,че за 20 000лв няма как да си вземеш Land Cruiser и да го обслужиш.Затова най-добрия избор е Pajero.

Коментар

80 000 км са 25 000 лв ГСМ на година. 2000 лв на месец за колата + 200 лв разноски по пътищата. Ако ти е такава работата с тия разходи според мен нещо си се объркал с избора на кола втора ръка.

От друга страна,

Оправи си разчетите за автомобилния парк. Ленд Круизер за 20 000 ще ти глътне още 10 000 първата година, втората поне още 5 и до там. 15 000 разходи и 10000 обезценка прави 25 000 загуба за 2-3 години.

Обезценката на нова кола е 20 % на година. Избери си кола за 80 000 карай и като се накараш продавай ще ти излезе сметката а и няма да се влачиш по майстори и да ползваш заместваш автомобил.

Новата кола е с Нови гуми, Нов акумулатор , Нови ремъци и масла, накладки и дискове, с обслужен климатик, само тия разходи ще ти изядат главата при стара кола още първата година с това каране.....

Математика е това .....
          Т5
          Crossrunner

Коментар

Още един глас за Тойота Ленд Крузер дизел.Наистина безпроблемна машина, масло, филтри, нафта и газ.....И така 170 000 км. А комфорта който дава е като на хубав седан, на пътя и извън него. Мощността на двигателя 177 к.с. е доста добра, 150 км.ч си ги държи без проблем. Разхода е 10-11л на 100км нафта.Според мен по-добър и комфортен джип от него е само Lexus GX 470 и добрия стар Range Rover Voque...но при последните два цената е доста по-висока от на Тойота 120. Абе скачай в Тойотата, няма да сбъркаш..
            Приятелите може и да са фалшиви но враговете винаги са истински....

Коментар

За 20 000лв. какъв Патрол 3.0ди ще се вземе? - може би от първите, които дават един куп проблеми? Колкото до 100-те хиляди км. на година, възможно е, но ако ще се кара само из България, не знам даже има ли нов автомобил, който ще издържи година-две. Патрола е 160к.с, толкова е май и Паджерото, а и двете машини са над 2,5т, което се отразява на вървеж и на разход. Патрола специално се кара като малко камионче, от тези до 3,5т, ускорява и спира като такова, та трябва да се има в предвид. За 4000км по пресечен терен от общия пробег, не смятам че е разумно да се купува SUV, по-добре нещо по-ново, с по-евтина поддръжка и проста ходова част, понеже ремонтите няма да са рядко срещани, като се знае какви са ни пътищата.

Коментар

От: ЛЕНД КРУЗЪР, ПАТРОЛ, ПАДЖЕРО ИЛИ ТЕРАНО - ДИЗЕЛ, ДЪЛГА БАЗА, ДО 20 000 ЛВ

В така зададена темата и въпросите мисля че има сериозно противоречие, което питащия трябва да си изясни. По нагоре колегата дава много точно няколко сметки. Искаш да купиш сравнително евтино марков автомобил втора употреба и същевременно да изминаваш около 300км всеки божи ден. Това за мен е неизпълнимо по причина, че ресурса на автомобил втора употреба ще е значително намалял и няма да отговори на очакванията ти. От друга страна ако действително се каниш да изминаваш толкова километри, какво те спира да купиш нов автомобил, при положение че само горивото и поддръжката за година ще ти струват повече от парите за които искаш да купиш стар ? Какво спестяваш в случая не е ясно. Според мен ти трябва нова качествена машина с дълга гаранция примерно 150к км, в които ще си сигурен че няма да има разходи по поддръжка, освен консумативите. Мисли рационално.

Коментар

За 100 000 на година се купува комфортна икономична кола, всяка хубава кола седи много по-добре на пътя и харчи много по-малко, няма джип който при 150 да гори под 10 и няма джип който при 150 да седи добре на пътя. както и казаха колегите купи си нова гола от магазина с гаранция, а за поляните си купи един джип за 3000лв

Коментар

това, което аз бих препоръчал е оперативен лизинг - така или иначе, никоя марка не може да издържи повече от 2-3 години при такава експлоатация и ще се сблъскаш с "удоволствието" да притежаваш амортизирани скъпи автомобили, които много трудно се продават....
                    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X