Обява

Свий
Няма добавени обяви.

DAIHATSU с двигател 2.4 тд на BMW

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• DAIHATSU с двигател 2.4 тд на BMW

Предлагат ми да закупя Бертоне
    Роки с двигател 2.4 дизел с турбина ...........
    Пишете за разхода на гориво.
    Интересува ме асфалт при скорост около 80-90 км/ч
    Ако някой има впечатлени от надежността на двигателя.......
    Поздрав Красимир

От: DAIHATSU с двигател 2.4 тд на BMW

При тази скорост, на асфалт харчи около 7-8л/100км. Имах такова джипче за около година. Двигателя е известен с определени проблеми, най вече с цилиндровата глава. Моя не се счупи, предишния собственик го беше ремонтирал. Човека, който го купи също няма проблеми до сега, но трябва да се има едно на ум и да не се прегрява. За целта трябва да е изправна охладителната система, вентилатора е с виско. Има и радиатор за маслото, който се включва чрез термостат за маслото, който се намира в корпуса на масления филтър(който пък филтър е отделен от двигателя, както е и в автомобилите BMW). Като цяло всичко по мотора си е на BMW, а по джипа си е Дайхатсу Роки. Има някои детайли, които са уникални за модела, но са малко на брой. Например феродовия диск на съединителя не е нито от колата, нито от джипката. Но пък става от Тойота с 2L-T мотора. Разликата е, че оригиналния е без демпферни пружини (маховика на мотора е демпферен, ако не бъркам), а пък на Тойотата ги има, но това не е проблем.
    Двигателя е с механична ГНП, ангренажа е с ремък. На тоя мотор често помпата е електрическа и управлението е с компютър, но в автомобилите(и след определена година на производство). На Бертонето е само механична помпата.
    Честно да си кажа, нищо не съм правил по екземпляра който беше у мен. Оправих му само оборотомера да работи, често срещан проблем им е, и леко му регулирах помпата да върви по-бодро(предишния собственик я беше пипал за икономичност). Така и не го карах много, но пък на моменти беше душмански изтезаван и не успях да го счупя.
    Возията му беше некомфортна за ежедневието и за дълъг път, а тогава не ми оставаше време да го карам там където тези неща не са от значение.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
    X