Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Джип за фермер в планината?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Джип за фермер в планината?

За планината, до 98-ма... после е диско 2... инак ръжда може да има по пода на цялото купе, подкалници, шаси... всичко метално. Може и да няма. Моето е от Австрия и е як гнилоч, а от Италия са без грам ръжда. Инак всичките са ок, това не е джийп или дори рейндж, двигателите са читави сите. И аз препоръчвам нещо по-ефтино, да кажем до 4-5 000 и 2-3 000 за ремонти и тунинг. Ако ви се разхожда до след Своге, минете да ви покажа и разкажа всичко в планината директно ...

ПП Колкото и да ги плюят, че не са здрави, аз каквото съм оправил не съм повтарял. Карал съм го и на 3 цилиндърчета цяла зима. Понася нечовешка гавра, можеш и като негър в африка никога да не смениш маслото. Случвало се е да го карам и с над 1 литър по-малко. Или с М10Д. Е можеш и да му се втеляваш и да го правиш ли правиш, да си го пазиш и прочее... Но можеш и обратното. Мен никога не ме е оставял по пътя, ако се чупи е пред дОма...

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
      ...
      ПП Колкото и да ги плюят, че не са здрави, аз каквото съм оправил не съм повтарял.
      Това е ключовата реплика, за която никой не си дава сметка
      Боклук - за 20 години бесна експлоатация се чупи, сменяш с друг боклук и... я изкара 10-15 години новото, я не
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

И аз съм съгласен с това.Като изключиш,че външния вид не ме интересува Диското където е пипнато се прави желязно.ЕГР отдавна е затапен.Само тва за сферите и греста не го схванах...
        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
        Disco 1 бекъп
        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Само един пример още... като го взех диското, се оказа, че задния мост е изгнил и тече, някой го е правял, а после някой го е заливал с течен метал. И пак тече. И си купих кожух за да го сменя. Е още не съм. Вече 8 години го карам . Tече си още. И го карам с 1/2 масло в дифа. И не съм го сменял от години... И още е здрав... поне не по-малко от преди. Ще го сменя кожуха някой ден... Аз щото диското няма да го продавам никога... и ми е все тая, та си казвам кое как е... Пък и ме нахрани тука едно сстаро куче, дето диското ми било потрошено... Е потрошено е, но си го карам и ми служи, а не си го сменям всяка година със все по яка... тойота или нисан... дето са най-здравите

Коментар

Може да разгледате и Митцубиши Л200 2.5 ТДИ-тоста фермери при нас ползват такива,и ако трябва да превозиш някое животно е по добре от закрит джип.
            XR600R-96

Коментар

Първоначално публикуван от zzeennkkoo Преглед на мнение
              Може да разгледате и Митцубиши Л200 2.5 ТДИ-тоста фермери при нас ползват такива,и ако трябва да превозиш някое животно е по добре от закрит джип.
              Човека се е ориентирал правилно не го объркваи.На японските частите идват от Китай и Турция,а на Диското от Англия и са по евтини. За планината му трябват два здрави моста.

Коментар

Първоначално публикуван от Markony_RS Преглед на мнение
                ...Само тва за сферите и греста не го схванах...
                Сферите се следят дали са чисти - това гарантира наличието на грес вътре и целоста на семерингите.
                Ъъъъ - сверите на предните колела де. Трябва да е лъснато, но не мазно там, където се движи. Ако е сухо - може да няма грес.
                Ако е мазно - най-евентуално е изпуснал семеринга към дифа, ако е на черти - може да е надран/изпуснал семеринга на сферата.
                Диското е с "разтоварени" полуоски и карето (в сферата) е в грес, а дифа в масло.
                Това е едно от нещата, които се гледат при покупка също.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                  А - късните единици и двойките са със гумено задно каре на задният кардан.
                  Само това не е вярно.Моето 300 ДТИ беше 94 набор(от първите),но с гумено каре.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ок, нема да спорим - просто обяснявах какво се гледа, макарче под "късните" имам предвид тези с 300 тди, а там фабрично са с гумени карета.

Коментар

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
                      Ок, нема да спорим - просто обяснявах какво се гледа, макарче под "късните" имам предвид тези с 300 тди, а там фабрично са с гумени карета.
                      Далече съм от мисълта за спор.Просто да не се подведе за годината на производство по въпросното каре
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

НАсочил се е към Дискотека Щом си му харесва това да си вземе, то ясно че ако мерне нещо изгодно друго ще го вземе него, но това си му харесва, значи това търсим. Така както ми описвате по-скоро е за диско 2, стига проблемите с електрониката да не са кофти. Той пак казвам на офроуд няма да го кара, но ще е постоянно на черен път, в смисъл свинщини като нашите няма да има, но и асфалт рядко ще вижда. ТД5 какво представлява тоя двигател. Мисля си за диско 2 че да е по-нов. Много ме е страх да не попадне на някой каран из гори от мърляч, това за предните сфери ще е добър показател наистина, сухи ли са ясно че предишния не е барал, което говори като цяло как е стопанисвана колата.

Коментар

В горите мърлячите май са по-малко отколкото пред кафенетата...
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Тд5 също е стабилен двигател, няма грижи да се кара в гората ако не се потапя в дълбоки води. Просто ремонтите по мотора няма как да се случат извън сервиз, а старите си ги оправяш където ти падне, само да имаш инструменти. По-скоро при двойката проблема е, че трябва да се търси с вече вързан блокаж или да се върже пост фактум. Останалото е същото или подобно на старите машини, малко по-голям багажник.

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                              НАсочил се е към Дискотека .........
                              .......... това за предните сфери ще е добър показател наистина, сухи ли са ясно че предишния не е барал, което говори като цяло как е стопанисвана колата.
                              Land Rover Discovery 1 200/300Tdi

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Прегледи:1
Размер:109.6 КБ
ID:5453686

Име:4.jpg
Размер:117.3 КБ
ID:5453687

Land Rover Discovery 2 Td5

Име:1.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:5453684

Име:2.jpg
Размер:105.4 КБ
ID:5453685
                              Land Rover Discovery:
                              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

TD5 - 5 цилиндров дизел, комън рейл. Ангренаж с верига. лесно се вдига до 170 кс. с наточване на нов софтуер. Много надеждна и здрава машина. Това, че е с въздушни възглавници отзад е и + и -. Цените на възгавниците са поносими 69 лири в братска Англия. Мойти ги смених и 60 К км без проблеми. Частите са достъпни, доставка 7-9 дни от Падок.
                                Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
                                Discovery 2.5 TD5 2000 EX
                                Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X