Здравейте предстои ми закупуването на джип колебая се между тези модели.Ако може по запознатите да ми кажат на какво трябва да се обърне внимание и да се гледа при закупуването им какви са по честите дефекти и ремонти при тези модели .Искам да попитам и за разхода на джиповете,които има наблюдения да каже.Джипа ще се ползва предимно за градско каране и лов.Търся си по евтина джипка с не много скапа поддръжка да е с малкия данък и да има приличен разхода в града.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Kia Sportage 2.0i 95hp 1997,1998(бензин) или Suzuki Vitara 2.0 TDI 90hp,1.6 16V
Свий
X
-
От: Kia Sportage 2.0i 95hp 1997,1998(бензин) или Suzuki Vitara 2.0 TDI 90hp,1.6 16V
Което и да вземеш няма да сгрешиш. Щом търсиш евтино - гледай за изгнило по шасито. Щото обикновено евтините са изгнили.
По-скоро се ориентирай дали ти трябва бензин на газ или дизел. Сложи в списъка и Спортидж 2,0 ТД. Тя е със същия двигател като Витарата - Мазда RF.
Ако искаш климатик - при Кията се срещат доста по-често.
Бензиновата Витара е с около 200 кила по-лека от Киите и Дизеловата Витара. От там можеш да очакваш малко по-нисък разход. Но едвали ще е с повече от литър.
За сметка на това Спортиджът е доста по-удобен и комфортен. Има доволно място за пътниците. Има по-добра возия. Ако ще се занимаваш с повдигане и слагане на по-големи гуми, тук също Спортиджа е малко по лесен и хваща малко по-големи гуми.
За поддръжката - и за двете има нови части. И са от най-евтините като за джип. Но по моргите, Витарите се срещат по-често.
И си напиши в профила от къде си.Nissan Terrano 2,7 TDI
-
От: Kia Sportage 2.0i 95hp 1997,1998(бензин) или Suzuki Vitara 2.0 TDI 90hp,1.6 16V
Благодаря за съветите
Точно това си мисля ако е бензин да го направя на газ.Разгледах в интернет за Кия Спортидж 2.0i (бензин) дават я по каталог да гори градско 15,5 а Витарата 2.0 ТДИ 11.5
.За сега всеки ми казва по-добри мнения за Кията (бензин). Като цяло съм навит повече за Кията заради качествата които си споменал а и заради това че има и климатик по-често при тях.Аз съм от Сливен
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар